Mersin'de FETÖ operasyonu. 5 kişi tutuklandı

31.10.2018 - 17:25, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin'de FETÖ operasyonu. 5 kişi tutuklandı

Mersin'de FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 20 şüpheli gözaltına alındı 5 kişi tutuklandı

Mersin'de FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 20 şüpheli gözaltına alındı 5 kişi tutuklandı Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, konu ile ilgi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle: FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü şüphelilerinin deşifre edilmesine yönelik Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan soruşturmalar kapsamında; FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz 2016 tarihi sonrasında da ilimizde yeniden yapılanma çalışmalarına giriştiği yönünde yapılan istihbarati çalışmalar neticesinde;             Örgüte maddi destek sağlayan, örgütün oluşturmaya çalıştığı yeni yapılanmada örgütsel toplantılara katıldığı tespit edilen ve aralarında bölgeci olarak tabir edilen 1 şüphelinin de bulunduğu 20 şüpheli hakkında yapılan operasyonda şüphelilerin hepsi yakalanmış olup, ifade işlemleri tamamlanan 20 şüpheliden 8 tanesi etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini beyan etmiş, örgüte ve örgüt üyelerine ilişkin bilgiler vermiştir.             Yakalanan 20 şüpheliden 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, 15 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.             Yapılan aramalarda, birçok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.             Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
Mersin'de FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 20 şüpheli gözaltına alındı 5 kişi tutuklandı

Mersin'de FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 20 şüpheli gözaltına alındı 5 kişi tutuklandı

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, konu ile ilgi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü şüphelilerinin deşifre edilmesine yönelik Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan soruşturmalar kapsamında; FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz 2016 tarihi sonrasında da ilimizde yeniden yapılanma çalışmalarına giriştiği yönünde yapılan istihbarati çalışmalar neticesinde;

            Örgüte maddi destek sağlayan, örgütün oluşturmaya çalıştığı yeni yapılanmada örgütsel toplantılara katıldığı tespit edilen ve aralarında bölgeci olarak tabir edilen 1 şüphelinin de bulunduğu 20 şüpheli hakkında yapılan operasyonda şüphelilerin hepsi yakalanmış olup, ifade işlemleri tamamlanan 20 şüpheliden 8 tanesi etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini beyan etmiş, örgüte ve örgüt üyelerine ilişkin bilgiler vermiştir.

            Yakalanan 20 şüpheliden 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, 15 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

            Yapılan aramalarda, birçok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

            Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.