Mersin’de Koronavirüs Denetimleri Gerçekleştirildi

07.08.2020 - 18:57, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin’de Koronavirüs Denetimleri Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı’nın, 81 valiliğe gönderdiği ‘Koronavirüs Denetimleri’ konulu genelgesi kapsamında, Mersin’de “Sağlık için hepimiz için” mottosu ile düzenlenen Covid-19 tedbirlerine yönelik denetimler Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İnönü Bulvarı ve GMK Bulvarı’nda oluşturulan trafik kontrol noktaları ile Forum AVM içerisindeki iş yerlerinde gerçekleştirilen denetimlere İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Erdem Ersoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan Vekili Yarbay Çağın Taşkın ve MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ile genel kolluk birimleri katıldı.   Denetim kapsamında uygulama noktalarında durdurulan toplu taşıma araçlarındaki şoför ve yolculara pandemi kuralları konusunda hatırlatmalarda bulunan Vali Ali İhsan Su, burada yaptığı açıklamada, ülke genelinde olduğu gibi Mersin özelinde de tüm birimlerin, vatandaşların pandemi kurallarına uyma alışkanlığını daha da artırarak bilinçlenmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü ifade etti.     Bugün Mersin’de tüm birimlerin sahada denetlemelerde bulunduğunu kaydeden Vali Su, “Denetimler kapsamında vatandaşlarımızı ikaz ediyoruz. Farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Önce kendi sağlığımız için sonra hepimizin sağlığı için yapacağımız kural aslında çok basit. Maske, mesafe ve hijyen. Yani maskemizi kullanırsak, sosyal mesafeye dikkat edersek, el yıkama ve hijyene dikkat edersek bu salgının üstesinden çok rahat gelebiliriz, bu bize bağlı. Bu bakımdan ben buradan tekrar tekrar defaatle söylüyorum tüm hayatımızda mutlaka bu üç hususu kesinlikle uygulamaya dikkat edelim.” dedi.   Sözlerinin sonunda genel itibarıyla vatandaşlarımızın pandemi kurallarına uyduğunu belirten Vali Ali İhsan Su, “Bu çok güzel bir şey. Farkındalığı daha da artırmak lazım. Bunun içinde çalışmalarımıza aynı hız ve gayretle devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.   Uygulama noktalarındaki denetimlerin ardından Forum AVM önünde bulunan Kızılay Kan Bağış Merkezindeki vatandaşları da selamlayan Vali Su, pandemi kurallarına uymaları ve duyarlılıklarından ötürü bağışçılara teşekkür etti.   Vali Ali İhsan Su daha sonra Forum AVM içerisinde faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik denetimlere katıldı. Mağaza görevlilerine ve vatandaşlarımıza kurallara uymalarından dolayı teşekkür eden Vali Su, maske, fiziki mesafe ve hijyen konusunda çok duyarlı olmamız gerektiğini ifade ederek, bilgilendirici broşürler dağıttı.
İçişleri Bakanlığı’nın, 81 valiliğe gönderdiği ‘Koronavirüs Denetimleri’ konulu genelgesi kapsamında, Mersin’de “Sağlık için hepimiz için” mottosu ile düzenlenen Covid-19 tedbirlerine yönelik denetimler Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İnönü Bulvarı ve GMK Bulvarı’nda oluşturulan trafik kontrol noktaları ile Forum AVM içerisindeki iş yerlerinde gerçekleştirilen denetimlere İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Erdem Ersoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan Vekili Yarbay Çağın Taşkın ve MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ile genel kolluk birimleri katıldı.

 

Denetim kapsamında uygulama noktalarında durdurulan toplu taşıma araçlarındaki şoför ve yolculara pandemi kuralları konusunda hatırlatmalarda bulunan Vali Ali İhsan Su, burada yaptığı açıklamada, ülke genelinde olduğu gibi Mersin özelinde de tüm birimlerin, vatandaşların pandemi kurallarına uyma alışkanlığını daha da artırarak bilinçlenmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü ifade etti.  

 

Bugün Mersin’de tüm birimlerin sahada denetlemelerde bulunduğunu kaydeden Vali Su, “Denetimler kapsamında vatandaşlarımızı ikaz ediyoruz. Farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Önce kendi sağlığımız için sonra hepimizin sağlığı için yapacağımız kural aslında çok basit. Maske, mesafe ve hijyen. Yani maskemizi kullanırsak, sosyal mesafeye dikkat edersek, el yıkama ve hijyene dikkat edersek bu salgının üstesinden çok rahat gelebiliriz, bu bize bağlı. Bu bakımdan ben buradan tekrar tekrar defaatle söylüyorum tüm hayatımızda mutlaka bu üç hususu kesinlikle uygulamaya dikkat edelim.” dedi.

 

Sözlerinin sonunda genel itibarıyla vatandaşlarımızın pandemi kurallarına uyduğunu belirten Vali Ali İhsan Su, “Bu çok güzel bir şey. Farkındalığı daha da artırmak lazım. Bunun içinde çalışmalarımıza aynı hız ve gayretle devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Uygulama noktalarındaki denetimlerin ardından Forum AVM önünde bulunan Kızılay Kan Bağış Merkezindeki vatandaşları da selamlayan Vali Su, pandemi kurallarına uymaları ve duyarlılıklarından ötürü bağışçılara teşekkür etti.

 

Vali Ali İhsan Su daha sonra Forum AVM içerisinde faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik denetimlere katıldı. Mağaza görevlilerine ve vatandaşlarımıza kurallara uymalarından dolayı teşekkür eden Vali Su, maske, fiziki mesafe ve hijyen konusunda çok duyarlı olmamız gerektiğini ifade ederek, bilgilendirici broşürler dağıttı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.