Mersin’de Minikler Fidanlarla Büyüyecek

07.11.2018 - 11:26, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin’de Minikler Fidanlarla Büyüyecek

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında ‘Fidanlar Fidanlarla Büyüyor’ projesi kapsamında ülkemizin geleceği gençlerimizle daha yeşil bir Türkiye için 6 Kasım’da 81 ilde eş zamanlı olarak 10 milyon fidanı dikiyoruz.

Bu çerçevede Mersin İl genelinde ilk ve orta okulda öğrenim gören 238.362 öğrenci adına 238.362 adet fidanı  toprakla buluştu.. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Vali Ali İhsan Su’nun himayelerinde düzenlenen ve Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, kamu kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda öğrenciyle birlikte fidan dikti. Ormanlarımızın sosyal ormancılığa kazandırılması gayesi ile daha yeşil bir Türkiye’yi birlikte inşa edildiği belirtilen Orman Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasında  yapılan her çalışmada tabiatı ve canlıları korumayı temel ilke edindiği, ülkemizin tabi kaynaklarını koruma-kullanma dengesini gözeterek, milletin hizmetine ve kullanımına sunmayı sürdürecekleri belirtildi. Böylelikle hem ülkemizin yeşil dokusunun geliştirilmesine katkıda bulunmuş hem de bu faaliyetlere katılan çocuklarımızın ağaç ve orman sevgisinin geliştirilmesi, çevreye duyarlı bir birey olarak yetişmeleri ve çevrelerini korumaları konularında farkındalıklarının artması sağlandığı ifade edildi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında ‘Fidanlar Fidanlarla Büyüyor’ projesi kapsamında ülkemizin geleceği gençlerimizle daha yeşil bir Türkiye için 6 Kasım’da 81 ilde eş zamanlı olarak 10 milyon fidanı dikiyoruz.

Bu çerçevede Mersin İl genelinde ilk ve orta okulda öğrenim gören 238.362 öğrenci adına 238.362 adet fidanı  toprakla buluştu..

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Vali Ali İhsan Su’nun himayelerinde düzenlenen ve Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, kamu kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda öğrenciyle birlikte fidan dikti.

Ormanlarımızın sosyal ormancılığa kazandırılması gayesi ile daha yeşil bir Türkiye’yi birlikte inşa edildiği belirtilen Orman Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasında  yapılan her çalışmada tabiatı ve canlıları korumayı temel ilke edindiği, ülkemizin tabi kaynaklarını koruma-kullanma dengesini gözeterek, milletin hizmetine ve kullanımına sunmayı sürdürecekleri belirtildi. Böylelikle hem ülkemizin yeşil dokusunun geliştirilmesine katkıda bulunmuş hem de bu faaliyetlere katılan çocuklarımızın ağaç ve orman sevgisinin geliştirilmesi, çevreye duyarlı bir birey olarak yetişmeleri ve çevrelerini korumaları konularında farkındalıklarının artması sağlandığı ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.