‘Mersin’de Olsaydı Asgari Ücretli İş Arardı’

Siyaset 02.03.2019 - 21:53, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

‘Mersin’de Olsaydı Asgari Ücretli İş Arardı’

Özyiğit, nasıl bir gençlik hedeflediklerini anlatırken Amerika’da 30 milyon dolara yazılım satan Türk gencini örnek verdi

  Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, çocukların ve gençlerin kendilerini geliştireceği alanların yaratılmasında belediyelere de görev düştüğünü söyledi. Özyiğit, “ Bugün bir arkadaşımın 22 yaşındaki oğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamakta ve geliştirdiği bir yazılım için 30 milyon dolar istemektedir. Eğer bu gencimiz Mersin’de kalsaydı asgari ücretli bir iş arıyor olacaktı. Gençlerimizi çağa ayak uyduracakları şekilde yetiştirmek gibi bir görevimiz var.  Belediye olarak çocuklarımıza kendilerini geliştirebilecekleri olanaklar sunmak da görevimiz” dedi.   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, Seçim çalışmaları kapsamında Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD),  Tek Okulları, Yenişehir Kaymakamlığı, Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Çimento Seramik, Tuğla Toprak Ürünleri Sendikası (ÇİMSE İŞ) ve Mersin Suruçlular Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda Yenişehir’i daha çağdaş bir kent haline getirmeyi ve ileriye taşımayı hedeflediğini ifade eden Özyiğit, bunu da kentte yaşayan her kesimden görüş alarak yapacağını söyledi. CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit,  Mersin Suruçlular Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaretinde de çiğköfte ile karşılandı. Dernek Başkanı Enver Şimşek, “Duruşunuz, geçmişinizdeki başarılar ve insanlara karşı eşit yaklaşımınızdan dolayı Yenişehir’de yaşayan Suruçlular olarak 31 Mart Yerel Seçimlerinde sizi destekleyeceğiz” dedi. Yenişehir’de birçok mahallede taziye evleri yapmayı amaçladıklarını belirten Abdullah Özyiğit, bu evlerin çok amaçlı olacağını anlattı. Öte yandan yapılacak binaların tasarımını mimarlar arasında düzenleyecekleri yarışma ile belirleyeceklerini ifade eden Özyiğit,  zemin katında taziyelerin gerçekleştirileceği bir bölüm olacağını, ikinci katında ise çocukların ve gençlerin hizmetinde olan kütüphaneler olacağını, son katında ise ev kadınlarının el becerilerini geliştirmeleri ve ev ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla çeşitli kurslar verileceğini anlattı. Özyiğit, “ Bugün bir arkadaşımın 22 yaşında ki oğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamakta ve geliştirdiği bir yazılım için 30 milyon dolar istemektedir. Eğer bu gencimiz Mersin’de kalsaydı asgari ücretli bir iş arıyor olacaktı. Amacımız gençlerimizin bu tür işleri üretebilecekleri koşulları oluşturmaktır. Gençlerimizi çağa ayak uyduracakları şekilde yetiştirmek gibi bir görevimiz var.  Belediye olarak çocuklarımıza kendilerini geliştirebilecekleri olanaklar sunmak da görevimiz. Yenişehir’de doğan çocuklarımızın her anından haberdar olacağız. Biz büyük bir aile olacağız. Bu ailenin adı Yenişehir ailesi olacak ” dedi.      
Özyiğit, nasıl bir gençlik hedeflediklerini anlatırken Amerika’da 30 milyon dolara yazılım satan Türk gencini örnek verdi

 

Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, çocukların ve gençlerin kendilerini geliştireceği alanların yaratılmasında belediyelere de görev düştüğünü söyledi. Özyiğit, “ Bugün bir arkadaşımın 22 yaşındaki oğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamakta ve geliştirdiği bir yazılım için 30 milyon dolar istemektedir. Eğer bu gencimiz Mersin’de kalsaydı asgari ücretli bir iş arıyor olacaktı. Gençlerimizi çağa ayak uyduracakları şekilde yetiştirmek gibi bir görevimiz var.  Belediye olarak çocuklarımıza kendilerini geliştirebilecekleri olanaklar sunmak da görevimiz” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, Seçim çalışmaları kapsamında Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD),  Tek Okulları, Yenişehir Kaymakamlığı, Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Çimento Seramik, Tuğla Toprak Ürünleri Sendikası (ÇİMSE İŞ) ve Mersin Suruçlular Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda Yenişehir’i daha çağdaş bir kent haline getirmeyi ve ileriye taşımayı hedeflediğini ifade eden Özyiğit, bunu da kentte yaşayan her kesimden görüş alarak yapacağını söyledi.

CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit,  Mersin Suruçlular Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaretinde de çiğköfte ile karşılandı.

Dernek Başkanı Enver Şimşek, “Duruşunuz, geçmişinizdeki başarılar ve insanlara karşı eşit yaklaşımınızdan dolayı Yenişehir’de yaşayan Suruçlular olarak 31 Mart Yerel Seçimlerinde sizi destekleyeceğiz” dedi.

Yenişehir’de birçok mahallede taziye evleri yapmayı amaçladıklarını belirten Abdullah Özyiğit, bu evlerin çok amaçlı olacağını anlattı. Öte yandan yapılacak binaların tasarımını mimarlar arasında düzenleyecekleri yarışma ile belirleyeceklerini ifade eden Özyiğit,  zemin katında taziyelerin gerçekleştirileceği bir bölüm olacağını, ikinci katında ise çocukların ve gençlerin hizmetinde olan kütüphaneler olacağını, son katında ise ev kadınlarının el becerilerini geliştirmeleri ve ev ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla çeşitli kurslar verileceğini anlattı.

Özyiğit, “ Bugün bir arkadaşımın 22 yaşında ki oğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamakta ve geliştirdiği bir yazılım için 30 milyon dolar istemektedir. Eğer bu gencimiz Mersin’de kalsaydı asgari ücretli bir iş arıyor olacaktı. Amacımız gençlerimizin bu tür işleri üretebilecekleri koşulları oluşturmaktır. Gençlerimizi çağa ayak uyduracakları şekilde yetiştirmek gibi bir görevimiz var.  Belediye olarak çocuklarımıza kendilerini geliştirebilecekleri olanaklar sunmak da görevimiz. Yenişehir’de doğan çocuklarımızın her anından haberdar olacağız. Biz büyük bir aile olacağız. Bu ailenin adı Yenişehir ailesi olacak ” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.