Mersin Limanı'nda bir gemide 1 ton kokain ele geçirildi

16.06.2021 - 11:21, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Mersin Limanı'nda bir gemide 1 ton kokain ele geçirildi

Ekvator ülkesinden Mersin Limanı'na gelen bir gemide Muz yüklü konteyner içerisinde 1,15 ton kokain ele geçirildi

 Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin Mersin Limanı’nda gerçekleştirdiği dev operasyonda, ülkemiz tarihinin en yüksek miktarlı kokain yakalamasına imza atıldı. Operasyon neticesinde yasa dışı yollardan ülkemize sokulmaya çalışılan 1 tonun üzerinde kokain ele geçirildi. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce yürütülen narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında Ekvator’dan yüklenerek Türkiye’ye gelen ve muz taşıdığı beyan edilen şüpheli bir konteyner Genel Müdürlük ekiplerince takibe alındı. Konteyneri taşıyan geminin Mersin Limanı’na yanaşmasının ardından Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü NARKOKİM ekipleri ile birlikte harekete geçildi. Şüpheli konteynerin gemiden tahliyesinin hemen ardından konteyner x-ray taramasına sevk edildi. Taramada şüpheli yoğunluk tespit edildi ve devreye narkotik dedektör köpekler girdi. Dedektör köpeklerin de konteynerdeki yüke tepki vermesi üzerine detaylı aramaya geçildi ve konteynerde yüklü eşya içerisine gizlenmiş vaziyette tarihi bir uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı belirlendi. Tespit edilen yüklü miktardaki uyuşturucudan alınan numunenin uyuşturucu ve kimyasal madde test cihazı ile analizinde kokain olduğu anlaşıldı. Gümrük Muhafaza ekiplerince yakalanan 1 ton 150 kilo kokain, bugüne kadar Türkiye’de tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarlı kokain olarak kayıtlara geçti.
Ekvator ülkesinden Mersin Limanı'na gelen bir gemide Muz yüklü konteyner içerisinde 1,15 ton kokain ele geçirildi

 Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin Mersin Limanı’nda gerçekleştirdiği dev operasyonda, ülkemiz tarihinin en yüksek miktarlı kokain yakalamasına imza atıldı. Operasyon neticesinde yasa dışı yollardan ülkemize sokulmaya çalışılan 1 tonun üzerinde kokain ele geçirildi.


Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce yürütülen narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında Ekvator’dan yüklenerek Türkiye’ye gelen ve muz taşıdığı beyan edilen şüpheli bir konteyner Genel Müdürlük ekiplerince takibe alındı.


Konteyneri taşıyan geminin Mersin Limanı’na yanaşmasının ardından Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü NARKOKİM ekipleri ile birlikte harekete geçildi. Şüpheli konteynerin gemiden tahliyesinin hemen ardından konteyner x-ray taramasına sevk edildi.


Taramada şüpheli yoğunluk tespit edildi ve devreye narkotik dedektör köpekler girdi. Dedektör köpeklerin de konteynerdeki yüke tepki vermesi üzerine detaylı aramaya geçildi ve konteynerde yüklü eşya içerisine gizlenmiş vaziyette tarihi bir uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı belirlendi.


Tespit edilen yüklü miktardaki uyuşturucudan alınan numunenin uyuşturucu ve kimyasal madde test cihazı ile analizinde kokain olduğu anlaşıldı.


Gümrük Muhafaza ekiplerince yakalanan 1 ton 150 kilo kokain, bugüne kadar Türkiye’de tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarlı kokain olarak kayıtlara geçti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.