MESİAD Mimarlar Odası ile Mersin'in geleceğini konuştu

13.02.2020 - 19:09, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

MESİAD Mimarlar Odası ile Mersin'in geleceğini konuştu

MESİAD Başkanı Hasan ENGİN ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali AKDEMİR, Fevzi BOYRAZ, Ali CAN, Özgür EMİRE Mimarlar Odası Başkanı Ünal ŞAHİN ve Yönetim Kurulunu ziyaret edip yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar dilediler.

Başkan ŞAHİN “ Kentin teknik ve iş dünyası ile ilgili platformlarının buluşması açısından biraraya gelmemiz çok önemli. Ne yazık ki Mersin, Türkiye’de imar planı olmayan tek kent özelliğini taşımakta. Bu durumla ilgili şikâyetlerimizi ve görüşlerimizi Büyükşehir Belediyesine defalarca ilettik fakat kesin çözüm süreçleri gittikçe uzamaktadır. Bizler bu süreci MESİAD gibi kent sorunlarında aktif rol oynayan ve yaptırım gücü yadsınamayacak bir kurumla yürütmek istiyoruz. Daha yaşanılabilir bir kent için iki kurumun güçlerini birleştirmesi büyük ses getirecektir. Diğer bir yandan MESİAD’ın öncüsü olduğu Mersin Nefes İstiyor projesi konusunda Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN’ı bilgilendirdik ve ilerleyen zamanda Sayın Valimiz ile Millet Bahçesi projesinde bir takım görüşmeler sağladık. Milet Bahçesi nitelikli bir proje ve burada MESİAD’ın önemli etkisi var. “ dedi.   Başkan ENGİN “ Bu kentte imar planının olmaması acı bir durum. Bizler bu sorunları devlet nezdinde ilettik. Mimarlar Odası projelendirme ve ruhsatlandırma konusunda en fazla bilgiye sahip kurum ve kentin yapılaşmasında mutlaka görüşlerinin alınması gerekir. Kentin mevzi imarlar ile geçiştirilen kötü bir durumu var. 3-4 ayda bitecek 5 binlik planlar, kurum görüşlerinin ve kısıtların kaldırılmasıyla erken hizmete sunulacak olan planlar çeşitli bürokratik sebeplerden dolayı askıda beklemektedir. Biz MESİAD olarak kentimiz ve bölgemizle alakalı her projeyi yerinde inceleyip, raporlayıp daha sonra kent halkıyla paylaşıyoruz. Olumlu ve olumsuz görüşlerimizi ilgili kurumlara iletiyoruz.  Kentsel dönüşüm için yerel yönetimlerin çok hızlı adımlar atmasını, kentin sosyal, ekonomik ve yaşamsal durumunu önemsiyoruz. Bu unsurlar bizim çok önemli. Kentin STK’ları olarak bu şehrin sorunlarında birleşerek ortak bir açıklama yaparak; sürekli ve aktif işbirlikleri, ortak projelerde biraraya gelmeliyiz. Bu tarz girişimler ile kent sorunlarının hızlı bir şekilde çözüme kavuşması için büyük farkındalık yaratacaktır. “ ifadelerini kullandı.  
MESİAD Başkanı Hasan ENGİN ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali AKDEMİR, Fevzi BOYRAZ, Ali CAN, Özgür EMİRE Mimarlar Odası Başkanı Ünal ŞAHİN ve Yönetim Kurulunu ziyaret edip yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar dilediler.

Başkan ŞAHİN “ Kentin teknik ve iş dünyası ile ilgili platformlarının buluşması açısından biraraya gelmemiz çok önemli. Ne yazık ki Mersin, Türkiye’de imar planı olmayan tek kent özelliğini taşımakta. Bu durumla ilgili şikâyetlerimizi ve görüşlerimizi Büyükşehir Belediyesine defalarca ilettik fakat kesin çözüm süreçleri gittikçe uzamaktadır. Bizler bu süreci MESİAD gibi kent sorunlarında aktif rol oynayan ve yaptırım gücü yadsınamayacak bir kurumla yürütmek istiyoruz. Daha yaşanılabilir bir kent için iki kurumun güçlerini birleştirmesi büyük ses getirecektir. Diğer bir yandan MESİAD’ın öncüsü olduğu Mersin Nefes İstiyor projesi konusunda Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN’ı bilgilendirdik ve ilerleyen zamanda Sayın Valimiz ile Millet Bahçesi projesinde bir takım görüşmeler sağladık. Milet Bahçesi nitelikli bir proje ve burada MESİAD’ın önemli etkisi var. “ dedi.

 

Başkan ENGİN “ Bu kentte imar planının olmaması acı bir durum. Bizler bu sorunları devlet nezdinde ilettik. Mimarlar Odası projelendirme ve ruhsatlandırma konusunda en fazla bilgiye sahip kurum ve kentin yapılaşmasında mutlaka görüşlerinin alınması gerekir. Kentin mevzi imarlar ile geçiştirilen kötü bir durumu var. 3-4 ayda bitecek 5 binlik planlar, kurum görüşlerinin ve kısıtların kaldırılmasıyla erken hizmete sunulacak olan planlar çeşitli bürokratik sebeplerden dolayı askıda beklemektedir. Biz MESİAD olarak kentimiz ve bölgemizle alakalı her projeyi yerinde inceleyip, raporlayıp daha sonra kent halkıyla paylaşıyoruz. Olumlu ve olumsuz görüşlerimizi ilgili kurumlara iletiyoruz.  Kentsel dönüşüm için yerel yönetimlerin çok hızlı adımlar atmasını, kentin sosyal, ekonomik ve yaşamsal durumunu önemsiyoruz. Bu unsurlar bizim çok önemli. Kentin STK’ları olarak bu şehrin sorunlarında birleşerek ortak bir açıklama yaparak; sürekli ve aktif işbirlikleri, ortak projelerde biraraya gelmeliyiz. Bu tarz girişimler ile kent sorunlarının hızlı bir şekilde çözüme kavuşması için büyük farkındalık yaratacaktır. “ ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.