Meşyad Geleneksel Edebiyata Hizmet Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kültür-Sanat 05.01.2019 - 22:30, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Meşyad Geleneksel Edebiyata Hizmet Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mersin Şairler Ve Yazarlar Derneğin (MEŞYAD) geleneksel olarak düzenleyip, 4 yıldır Aralıksız olarak verdiği edebiyata hizmet ödülleri sahiplerini buldu.İnovatifhaber yazarı Bekir Zorba'ya Yerel basın ödülü verildi.

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak yönetim kurulu kararıyla ödül sayısı artırıldı. Dernek binasında Sonay Arıdıcı’nın sunumuyla gerçekleşen ödül törenine katılım yüksek oldu. Davetliler, Meşyad üyeleri ve basın mensuplarının ilgiyle takip ettikleri törende; Harun Özmen’e Edebiyat ödülü Yazarımız Bekir Zorba’ya Yerel basın ödülü Haşim Can’a Maki hizmet ödülü Mustafa Gezmen’e Meşyad hizmet ödülü verildi. Dernek Başkanı Mustafa Doğan açılış konuşması yaparak, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ödül alan şairler ve yazarların şiirleri oradaki katılımcı üyeler tarafından sırayla seslendirildi. İnovatifhaber'in değerli yazarı Bekir Zorba ödül töreninde yaptığı konuşmasında yerel basın ve çalışanlarının sorunlarına değindi. Zorba, “ Bugün sizler tarafından yerel basın ödülüne layık görülmem, benim için büyük onurdur. Teşekkür ediyorum. Ben bu ödülü sadece kendim için değil, yerel basında türlü zorluklarla görev ifa eden tüm basın emekçileri adına alıyorum. Gönül ister ki basın emekçileri hak ettikleri konuma yükselsinler. Değişen dönüşen teknolojik ve sosyal ortam, hemen her sektörü etkilediği gibi medya sektörünü de temellerinden etkiliyor. Öyle ki yazılı basının hızla bitme noktasına geldiğini gözlemlemekteyiz. Basın sektörü hızla, yazılı ortamdan internet ortamına taşınıyor… Yazılı basının ayakta durması gün geçtikçe zorlaşıyor. Okurlardan, resmi kurumlardan ve sivil toplum hayatından daha fazla desteğe ihtiyaç hissediliyor. İleriki süreçte, yereldeki tüm paydaşların daha etkin ve verimli biçimde çalışmalarını, dayanışma ve iletişim içerisinde bulunmalarını temenni ediyorum…” şeklinde konuştu.   ,  
Mersin Şairler Ve Yazarlar Derneğin (MEŞYAD) geleneksel olarak düzenleyip, 4 yıldır Aralıksız olarak verdiği edebiyata hizmet ödülleri sahiplerini buldu.İnovatifhaber yazarı Bekir Zorba'ya Yerel basın ödülü verildi.

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak yönetim kurulu kararıyla ödül sayısı artırıldı. Dernek binasında Sonay Arıdıcı’nın sunumuyla gerçekleşen ödül törenine katılım yüksek oldu.

Davetliler, Meşyad üyeleri ve basın mensuplarının ilgiyle takip ettikleri törende;

Harun Özmen’e Edebiyat ödülü

Yazarımız Bekir Zorba’ya Yerel basın ödülü

Haşim Can’a Maki hizmet ödülü

Mustafa Gezmen’e Meşyad hizmet ödülü verildi.

Dernek Başkanı Mustafa Doğan açılış konuşması yaparak, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ödül alan şairler ve yazarların şiirleri oradaki katılımcı üyeler tarafından sırayla seslendirildi.

İnovatifhaber'in değerli yazarı Bekir Zorba ödül töreninde yaptığı konuşmasında yerel basın ve çalışanlarının sorunlarına değindi. Zorba, “ Bugün sizler tarafından yerel basın ödülüne layık görülmem, benim için büyük onurdur. Teşekkür ediyorum. Ben bu ödülü sadece kendim için değil, yerel basında türlü zorluklarla görev ifa eden tüm basın emekçileri adına alıyorum. Gönül ister ki basın emekçileri hak ettikleri konuma yükselsinler.

Değişen dönüşen teknolojik ve sosyal ortam, hemen her sektörü etkilediği gibi medya sektörünü de temellerinden etkiliyor. Öyle ki yazılı basının hızla bitme noktasına geldiğini gözlemlemekteyiz. Basın sektörü hızla, yazılı ortamdan internet ortamına taşınıyor…

Yazılı basının ayakta durması gün geçtikçe zorlaşıyor. Okurlardan, resmi kurumlardan ve sivil toplum hayatından daha fazla desteğe ihtiyaç hissediliyor. İleriki süreçte, yereldeki tüm paydaşların daha etkin ve verimli biçimde çalışmalarını, dayanışma ve iletişim içerisinde bulunmalarını temenni ediyorum…” şeklinde konuştu.

 

,

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.