Mezitli 1/1000’lik İmar Planı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

18.04.2019 - 20:13, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mezitli 1/1000’lik İmar Planı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Mezitli Belediyesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyon Çalışmaları Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Başkan Neşet Tarhan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, ilgili belediye görevlileri ve ilçede iş yapan sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz ve İmar Müdürü Arzu Bitigen tarafından, planın süreciyle ilgili bilgiler aktarıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve önümüzdeki 20 yılın 1/5000’lik İmar Planının sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için ilçe belediyeleri tarafından yasal süre içerisinde 1/1000’lik planın hazırlanması gerektiğinin bilgisini verdi. Planı hazırlarken belirli bölgelerin aciliyetine göre programlama yaptıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Tüm kesimlerin beklentilerini en iyi şekilde karşılayarak ilçemizin gelişmesinin ve iş olanaklarının açılması için hassas davranıyoruz” dedi. Mezitli’nin planını hazırlarken tüm çevrelerin gereksinimlerini düşündüklerinin altını çizen Başkan Tarhan, “Biz planımızı daha önce Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 1/5000’lik plana uygun hale getireceğiz. Bunun yanında diğer ilçelerinde buna uyumlu planları paralel şekilde hazırlaması gerekiyor. Bu planları bir an önce hazırlayarak yatırımların önünü aşabilmeliyiz” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000’lik planın düşünüldüğü gibi önümüzdeki 20 yılın gereksinimlerini karşılamaya yetmeyeceğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Hazırlanmış olan plan 20 yıl sonrasını değil ancak bugünün gereksinimlerini karşılayabilecek ölçektedir. Bu nedenle ben Büyükşehir Belediye Meclisinde plan onaylanırken olumsuz yönde oy kullandım. Zaten o dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Burhanettin Kocamaz’da planın içine sinmediğini söyleyerek asıl sıkıntıyı ortaya koymuştur. Ancak haksızlık etmemek gerekiyor böylesi büyük planlar hazırlarken herkesin gönlünü etmek mümkün olmayacaktır. Kentin gelişiminde geç kalmamak için rahatsızlıkları en aza indirecek şekilde birde dikkatli davranacağız. Çünkü Mersin’in bekleyemeyecek sorunları var. Ulaşım sorunu, sanayinin kalkması hemen yapılması gereken işlerdir. Biz de bir an önce 1/1000’lik planı bitirip meclisimizin onayına sunarak zaman kaybetmemeye çalışıyoruz” şeklinde bilgi verdi.
Mezitli Belediyesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyon Çalışmaları Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Başkan Neşet Tarhan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, ilgili belediye görevlileri ve ilçede iş yapan sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz ve İmar Müdürü Arzu Bitigen tarafından, planın süreciyle ilgili bilgiler aktarıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve önümüzdeki 20 yılın 1/5000’lik İmar Planının sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için ilçe belediyeleri tarafından yasal süre içerisinde 1/1000’lik planın hazırlanması gerektiğinin bilgisini verdi. Planı hazırlarken belirli bölgelerin aciliyetine göre programlama yaptıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Tüm kesimlerin beklentilerini en iyi şekilde karşılayarak ilçemizin gelişmesinin ve iş olanaklarının açılması için hassas davranıyoruz” dedi.

Mezitli’nin planını hazırlarken tüm çevrelerin gereksinimlerini düşündüklerinin altını çizen Başkan Tarhan, “Biz planımızı daha önce Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 1/5000’lik plana uygun hale getireceğiz. Bunun yanında diğer ilçelerinde buna uyumlu planları paralel şekilde hazırlaması gerekiyor. Bu planları bir an önce hazırlayarak yatırımların önünü aşabilmeliyiz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000’lik planın düşünüldüğü gibi önümüzdeki 20 yılın gereksinimlerini karşılamaya yetmeyeceğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Hazırlanmış olan plan 20 yıl sonrasını değil ancak bugünün gereksinimlerini karşılayabilecek ölçektedir. Bu nedenle ben Büyükşehir Belediye Meclisinde plan onaylanırken olumsuz yönde oy kullandım. Zaten o dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Burhanettin Kocamaz’da planın içine sinmediğini söyleyerek asıl sıkıntıyı ortaya koymuştur. Ancak haksızlık etmemek gerekiyor böylesi büyük planlar hazırlarken herkesin gönlünü etmek mümkün olmayacaktır. Kentin gelişiminde geç kalmamak için rahatsızlıkları en aza indirecek şekilde birde dikkatli davranacağız. Çünkü Mersin’in bekleyemeyecek sorunları var. Ulaşım sorunu, sanayinin kalkması hemen yapılması gereken işlerdir. Biz de bir an önce 1/1000’lik planı bitirip meclisimizin onayına sunarak zaman kaybetmemeye çalışıyoruz” şeklinde bilgi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.