Mezitli Belediyesi'nde asgari ücret 2 bin 600 lira

18.01.2020 - 10:19, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mezitli Belediyesi'nde asgari ücret 2 bin 600 lira

Başkan Tarhan , “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun her zaman olduğu gibi çalışandan yana tutum alarak, CHP’li Belediyelerde en düşük asgari ücretin 2 bin 500 lira olarak uygulanması isteği bizleri de mutlu etmiştir. Biz zaten çalışanlarımıza en düşük 2 bin 600 lira asgari ücret uygulaması yapıyorduk. Yeni toplu sözleşme ile de bu değer daha da yükselecektir.” dedi.

Parti Meclisi toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “2020 yılı için CHP'li belediyelerimizde asgari ücreti 2 bin 500 lira yapacağız" sözleri belediye çalışanları arasında mutlulukla karşılandı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yaklaşımını olumlu bulduklarını ifade ederek, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun her zaman olduğu gibi çalışandan yana tutum alarak, CHP’li Belediyelerde en düşük asgari ücretin 2 bin 500 lira olarak uygulanması isteği bizleri de mutlu etmiştir. Biz zaten çalışanlarımıza en düşük 2 bin 600 lira asgari ücret uygulaması yapıyorduk. Yeni toplu sözleşme ile de bu değer daha da yükselecektir.” dedi.   Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılardan çalışanlarının en az şekilde etkilenmesi için hassas davrandıklarını vurgulayan Başkan Tarhan, "Maalesef ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan en çok belediyeler zarar gördü. Üretime yönelik hammaddelerde yaşanan aşırı fiyat artışının yanında imar düzenlemeleri sonrası inşaat sektöründe yaşanan kriz, hükümetin hazırlıksız bir biçimde hayata geçirdiği taşeron sistemiyle ilgili düzenlemenin oluşturduğu sıkıntılar gelirlerimizi düşürmüştür. Bu gibi sorunlara rağmen çalışanımızın hakkını alması için gayret ettik. Tüm bunlara karşın tasarruf tedbirlerini uygulayan ve de önemli projelere imza atan bir belediye olduk. Güzel şeyler yapıyorsak bunda en büyük pay tabi ki değerli çalışanlarımızındır. Bu inançla çalışanlarımıza hep en iyisini verme gayretinde bulunduk. Şimdi Genel Başkanımızın vurguladığı gibi işçimizi ekonomik sıkıntıdan kurtarmak adına çalışma yapacağız" diye konuştu.
Başkan Tarhan , “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun her zaman olduğu gibi çalışandan yana tutum alarak, CHP’li Belediyelerde en düşük asgari ücretin 2 bin 500 lira olarak uygulanması isteği bizleri de mutlu etmiştir. Biz zaten çalışanlarımıza en düşük 2 bin 600 lira asgari ücret uygulaması yapıyorduk. Yeni toplu sözleşme ile de bu değer daha da yükselecektir.” dedi.

Parti Meclisi toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “2020 yılı için CHP'li belediyelerimizde asgari ücreti 2 bin 500 lira yapacağız" sözleri belediye çalışanları arasında mutlulukla karşılandı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yaklaşımını olumlu bulduklarını ifade ederek, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun her zaman olduğu gibi çalışandan yana tutum alarak, CHP’li Belediyelerde en düşük asgari ücretin 2 bin 500 lira olarak uygulanması isteği bizleri de mutlu etmiştir. Biz zaten çalışanlarımıza en düşük 2 bin 600 lira asgari ücret uygulaması yapıyorduk. Yeni toplu sözleşme ile de bu değer daha da yükselecektir.” dedi.

 

Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılardan çalışanlarının en az şekilde etkilenmesi için hassas davrandıklarını vurgulayan Başkan Tarhan, "Maalesef ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan en çok belediyeler zarar gördü. Üretime yönelik hammaddelerde yaşanan aşırı fiyat artışının yanında imar düzenlemeleri sonrası inşaat sektöründe yaşanan kriz, hükümetin hazırlıksız bir biçimde hayata geçirdiği taşeron sistemiyle ilgili düzenlemenin oluşturduğu sıkıntılar gelirlerimizi düşürmüştür. Bu gibi sorunlara rağmen çalışanımızın hakkını alması için gayret ettik. Tüm bunlara karşın tasarruf tedbirlerini uygulayan ve de önemli projelere imza atan bir belediye olduk. Güzel şeyler yapıyorsak bunda en büyük pay tabi ki değerli çalışanlarımızındır. Bu inançla çalışanlarımıza hep en iyisini verme gayretinde bulunduk. Şimdi Genel Başkanımızın vurguladığı gibi işçimizi ekonomik sıkıntıdan kurtarmak adına çalışma yapacağız" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.