Mezitli Belediyesi, öğrencileri, çalışanlarını ve esnafı unutmadı.

04.04.2020 - 12:50, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mezitli Belediyesi, öğrencileri, çalışanlarını ve esnafı unutmadı.

Covid-19 salgını nedeniyle 4 koldan mücadelesini sürdüren Mezitli Belediyesi, öğrencileri, çalışanlarını ve alışveriş yaptığı esnafı da unutmadı.

Zor durumda olan küçük esnafa yardımcı olabilmek için Mezitli Belediyesi alacağı olan esnafın yüzünü güldürdü. Okulların tatil edilmesine rağmen her yıl düzenli olarak verdiği üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere yönelik bursun 2. taksitini de yatıran Mezitli Belediyesi; aynı zamanda esnek çalışma esasına göre bir bölümüne idari izin verilen çalışanlarını da düşünerek maaşlarıyla birlikte geçmiş dönemden kalan sosyal haklarını da Virüsün etkileri nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntıya ilaç, dezenfektan, maske ve gıda kolisi gibi ek maliyetlere rağmen vatandaşının ve çalışanların zor durumda kalmaması için tüm tedbirleri alan belediye tüm bu ödemeler için toplam 8 milyon lira bütçesinden para ayırdı.   15 Nisan 2020 tarihine kadar bu ve benzeri ödemelere devam edeceklerini söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Dünyayı etkisi altına alan virüse karşı mücadele ederken vatandaşlarımızı da yalnız bırakmamak adına bir dizi tedbirler aldık. Ekiplerimiz 24 saat ara vermeden kentimizin her noktasında dezenfektan ve temizlik çalışmalarına devam ediyorlar. Bunun yanında, halkımıza evde kalmaları yönünde çağrı yaparken zor durumda kalan esnafımızı da düşünmek durumundayız. İlk olarak vadesi gelsin ya da gelmesin daha önce iş yaptığımız belediyemizden ya da bağlı şirketimizden alacağı bulunan küçük esnafımızın borçlarının ödemesini yaparak destek olmak istedik. Esnafımızın zor günlerde de yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.   Yılda üç kez yapılan öğrenci yardımlarının da hesaplara yatırıldığını belirten Başkan Tarhan, “Yine okulların tatil edilmesine rağmen öğrenci arkadaşlarımıza da destek sağlamak adına söz verdiğimiz öğrenci yardımlarının 2. taksitlerini hesaplarına yatırdık. Burs almayı hak eden 700 öğrencimiz bu paralarını mutlulukla harcayabilir” şeklinde konuştu   Dünya olarak yaşadığımız bu krizde canla başla görevlerini yerine getiren personellerini de unutmadıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Virüsün yayılmasını en aza indirmek amacıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında esnek çalışma programına geçtik, engelli, kronik hastalığı bulunan ve 12 yaşından küçük çocuğu olan tüm çalışanları idari izne ayırdık. Yine kurum bünyesinde işlerin aksamaması için mevcut sayıda personel bırakarak esnek çalışma yöntemine geçtik. Tüm bunların yanında çalışanlarımızın yaşanan krizden en az etkilenmeleri amacıyla sosyal haklarıyla birlikte maaşlarını da ödedik. Bu zor dönemde sıkıntı yaşamamaları adına tüm önlemlerimizi de aldık” diye konuştu.   Tüm bu ödemeler için belediye bütçesinden 8 milyon lira ayırdıklarına vurgu yapan Başkan Tarhan, şu ifadelere yer verdi: “Bu virüsün sona erdirilmesi ve halkımızın en az zararı görmesi adına tüm kurumlarımızla birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Bu bağlamda halkımızın ve esnaflarımızın da sıkıntı yaşamadan süreci atlatması için çalışıyoruz. Belediye olarak imkanlarımızı zorlayarak, elimizden gelen desteği sunacağız. Birlikte başaracağız”
Covid-19 salgını nedeniyle 4 koldan mücadelesini sürdüren Mezitli Belediyesi, öğrencileri, çalışanlarını ve alışveriş yaptığı esnafı da unutmadı.

Zor durumda olan küçük esnafa yardımcı olabilmek için Mezitli Belediyesi alacağı olan esnafın yüzünü güldürdü. Okulların tatil edilmesine rağmen her yıl düzenli olarak verdiği üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere yönelik bursun 2. taksitini de yatıran Mezitli Belediyesi; aynı zamanda esnek çalışma esasına göre bir bölümüne idari izin verilen çalışanlarını da düşünerek maaşlarıyla birlikte geçmiş dönemden kalan sosyal haklarını da Virüsün etkileri nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntıya ilaç, dezenfektan, maske ve gıda kolisi gibi ek maliyetlere rağmen vatandaşının ve çalışanların zor durumda kalmaması için tüm tedbirleri alan belediye tüm bu ödemeler için toplam 8 milyon lira bütçesinden para ayırdı.

 

15 Nisan 2020 tarihine kadar bu ve benzeri ödemelere devam edeceklerini söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Dünyayı etkisi altına alan virüse karşı mücadele ederken vatandaşlarımızı da yalnız bırakmamak adına bir dizi tedbirler aldık. Ekiplerimiz 24 saat ara vermeden kentimizin her noktasında dezenfektan ve temizlik çalışmalarına devam ediyorlar. Bunun yanında, halkımıza evde kalmaları yönünde çağrı yaparken zor durumda kalan esnafımızı da düşünmek durumundayız. İlk olarak vadesi gelsin ya da gelmesin daha önce iş yaptığımız belediyemizden ya da bağlı şirketimizden alacağı bulunan küçük esnafımızın borçlarının ödemesini yaparak destek olmak istedik. Esnafımızın zor günlerde de yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Yılda üç kez yapılan öğrenci yardımlarının da hesaplara yatırıldığını belirten Başkan Tarhan, “Yine okulların tatil edilmesine rağmen öğrenci arkadaşlarımıza da destek sağlamak adına söz verdiğimiz öğrenci yardımlarının 2. taksitlerini hesaplarına yatırdık. Burs almayı hak eden 700 öğrencimiz bu paralarını mutlulukla harcayabilir” şeklinde konuştu

 

Dünya olarak yaşadığımız bu krizde canla başla görevlerini yerine getiren personellerini de unutmadıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Virüsün yayılmasını en aza indirmek amacıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında esnek çalışma programına geçtik, engelli, kronik hastalığı bulunan ve 12 yaşından küçük çocuğu olan tüm çalışanları idari izne ayırdık. Yine kurum bünyesinde işlerin aksamaması için mevcut sayıda personel bırakarak esnek çalışma yöntemine geçtik. Tüm bunların yanında çalışanlarımızın yaşanan krizden en az etkilenmeleri amacıyla sosyal haklarıyla birlikte maaşlarını da ödedik. Bu zor dönemde sıkıntı yaşamamaları adına tüm önlemlerimizi de aldık” diye konuştu.

 

Tüm bu ödemeler için belediye bütçesinden 8 milyon lira ayırdıklarına vurgu yapan Başkan Tarhan, şu ifadelere yer verdi:

“Bu virüsün sona erdirilmesi ve halkımızın en az zararı görmesi adına tüm kurumlarımızla birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Bu bağlamda halkımızın ve esnaflarımızın da sıkıntı yaşamadan süreci atlatması için çalışıyoruz. Belediye olarak imkanlarımızı zorlayarak, elimizden gelen desteği sunacağız. Birlikte başaracağız”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.