Mezitli’de 23 Nisan Şenliği Coşkusu

24.04.2019 - 15:53, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mezitli’de 23 Nisan Şenliği Coşkusu

Mezitli Belediyesi’nin çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte gerçekleştirdiği 23 Nisan Şenlikleri çocuk karnavalına dönüştü. Mezitli Babil sahilinde gerçekleşen şenliklerde çocuklar, aileleriyle unutulmaz bir gün geçirdi

Uçurtmalar uçuran çocuklar, yüz ve tişört boyama, çuval yarışı, hedef vurma, halka gibi birbirinden farklı onlarca oyunla 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Çocuk zumbası ve yogası yüzlerce çocukla birlikte yapılırken, şenliğe konuk olarak katılan Masal Anlatıcısı Arbil Çelen Yuva'nın masal atölyesi yoğun ilgi gören etkinliklerden birisi oldu.   Mezitli Belediyesi’nin yanı sıra Mersin Barosu, Mersin Rotary Kulübü, Mezitli Soroptimist Kulübü, Mezitli Lions Kulübü, Çukurova Genç İşadamları Derneği, Yenidekieski Ajans ve Mezitli Kent Konseyi’nin destek verdiği kutlamalara katılan Mezitli Belediye başkanı Neşet Tarhan, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çocukların fotoğraf çekme isteğini kırmayan Başkan Tarhan, görme engelliler ile empati yapılabilmesi amacıyla hazırlanan parkuru da kullandı. Ayrıca şenlikte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen 8 yaş tenis turnuvasına katılan sporculara madalyalarını törenle verdik. Mersin Eczacılar Odası sponsorluğunda gerçekleşen ödül töreninde minik tenisçiler ilk kez madalya almanın heyecanını yaşadılar. Dünya genelinde çocuklara armağan edilen tek bayramın 23 Nisan olduğunu ifade eden Başkan Tarhan yaptığı konuşmada, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı şartlarında TBMM’yi kurmuş ve bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Bu olaydan bile Atatürk’ün ne büyük bir deha olduğunu anlıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Samsuna çıkıyor ve daha bir yıl bile dolmadan 23 Nisan 1920’de TBMM’yi açabiliyor. 18 yılda Türkiye’de ne büyük devrimler yaptığını çok iyi görüyoruz. Ondan başka bunu başarabilen hiçbir kimse ve hükümet yok” dedi. MİLLİ BAYRAMLARI DAHA ÇOŞKULU KUTLAMALIYIZ Son yıllarda 23 Nisan’ın bir bayram havasından uzaklaştığını da savunan Başkan Tarhan, “Sabah Cumhuriyet Alanı’nda resmi törenlere katıldık. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Atatürk Anıtına çelenk koyulmasını da eklersek sadece bir kaç dakika sürdü törenler. Milli bayramlarımızı bayram havasında kutlamazsak, bizden sonraki nesiller atalarımızın hangi şartlar altında mücadele ederek Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu öğrenemezler. Ama umutluyuz. Bizler ulusal bayramlarımıza sahip çıkmak zorundayız. Birçok sivil toplum kuruluşumuzla birlikte bayramlarımızı kutlamaya özen gösteriyoruz” diye konuştu.   ÖNÜMÜZDEKİ BEŞ YIL,ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ Çocuklara bayram coşkusunu yaşatmanın önemine de vurgu yapan Başkan Tarhan konuşmasında, “Çocuklarımızı, aydınlık, umut dolu bir şekilde yetiştiremezsek geleceğimiz tehlikede demektir. Bugün yetiştirdiğimiz, Atatürk sevgisi ve devrimleriyle eğitilen, demokrasiye inanan çocuklarımız 10 yıl sonra bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacaklar. Bu nedenle önümüzdeki 5 yılın projelerini çocuklarımızın eğitimi üzerine kurguladık. İstiyoruz ki çağdaş, umut dolu bir geleceğimiz olsun” ifadelerine yer verdi.
Mezitli Belediyesi’nin çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte gerçekleştirdiği 23 Nisan Şenlikleri çocuk karnavalına dönüştü. Mezitli Babil sahilinde gerçekleşen şenliklerde çocuklar, aileleriyle unutulmaz bir gün geçirdi

Uçurtmalar uçuran çocuklar, yüz ve tişört boyama, çuval yarışı, hedef vurma, halka gibi birbirinden farklı onlarca oyunla 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Çocuk zumbası ve yogası yüzlerce çocukla birlikte yapılırken, şenliğe konuk olarak katılan Masal Anlatıcısı Arbil Çelen Yuva'nın masal atölyesi yoğun ilgi gören etkinliklerden birisi oldu.

 

Mezitli Belediyesi’nin yanı sıra Mersin Barosu, Mersin Rotary Kulübü, Mezitli Soroptimist Kulübü, Mezitli Lions Kulübü, Çukurova Genç İşadamları Derneği, Yenidekieski Ajans ve Mezitli Kent Konseyi’nin destek verdiği kutlamalara katılan Mezitli Belediye başkanı Neşet Tarhan, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çocukların fotoğraf çekme isteğini kırmayan Başkan Tarhan, görme engelliler ile empati yapılabilmesi amacıyla hazırlanan parkuru da kullandı. Ayrıca şenlikte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen 8 yaş tenis turnuvasına katılan sporculara madalyalarını törenle verdik. Mersin Eczacılar Odası sponsorluğunda gerçekleşen ödül töreninde minik tenisçiler ilk kez madalya almanın heyecanını yaşadılar.

Dünya genelinde çocuklara armağan edilen tek bayramın 23 Nisan olduğunu ifade eden Başkan Tarhan yaptığı konuşmada, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı şartlarında TBMM’yi kurmuş ve bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Bu olaydan bile Atatürk’ün ne büyük bir deha olduğunu anlıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Samsuna çıkıyor ve daha bir yıl bile dolmadan 23 Nisan 1920’de TBMM’yi açabiliyor. 18 yılda Türkiye’de ne büyük devrimler yaptığını çok iyi görüyoruz. Ondan başka bunu başarabilen hiçbir kimse ve hükümet yok” dedi.

MİLLİ BAYRAMLARI DAHA ÇOŞKULU KUTLAMALIYIZ

Son yıllarda 23 Nisan’ın bir bayram havasından uzaklaştığını da savunan Başkan Tarhan, “Sabah Cumhuriyet Alanı’nda resmi törenlere katıldık. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Atatürk Anıtına çelenk koyulmasını da eklersek sadece bir kaç dakika sürdü törenler. Milli bayramlarımızı bayram havasında kutlamazsak, bizden sonraki nesiller atalarımızın hangi şartlar altında mücadele ederek Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu öğrenemezler. Ama umutluyuz. Bizler ulusal bayramlarımıza sahip çıkmak zorundayız. Birçok sivil toplum kuruluşumuzla birlikte bayramlarımızı kutlamaya özen gösteriyoruz” diye konuştu.

 

ÖNÜMÜZDEKİ BEŞ YIL,ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Çocuklara bayram coşkusunu yaşatmanın önemine de vurgu yapan Başkan Tarhan konuşmasında, “Çocuklarımızı, aydınlık, umut dolu bir şekilde yetiştiremezsek geleceğimiz tehlikede demektir. Bugün yetiştirdiğimiz, Atatürk sevgisi ve devrimleriyle eğitilen, demokrasiye inanan çocuklarımız 10 yıl sonra bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacaklar. Bu nedenle önümüzdeki 5 yılın projelerini çocuklarımızın eğitimi üzerine kurguladık. İstiyoruz ki çağdaş, umut dolu bir geleceğimiz olsun” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.