Mezitli’de 7’den 77’ye Atatürk Anması

10.11.2019 - 15:41, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mezitli’de 7’den 77’ye Atatürk Anması

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliklerinin Mezitli ayağının adresi Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önü oldu. Atatürk Anıtı önünde toplanan yüzlerce kişi 81 yıl önce ölen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarını sundu.

Mezitli Belediye Başkanı neşet Tarhan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anmada, Atatürk Anıtına çelenk koydu ve iki dakika saygı duruşunda bulundu. Bayrakların yarıya indirildiği törende saatler 09.15’i gösterdiği anda adeta hayat durdu. Siren seslerine otomobiller de kornalarıyla destek verdi. Saygı duruşu boyunca araçlarda hareket etmeyerek Atalarına saygılarını gösterdiler. İstiklal marşı ile devam eden törene katılanlar yanlarında getirdikleri kırmızı gülleri Atatürk Anıtı’na koydu.   Atatürk’ün ebediyete gidişinin 81. Yıldönümünde Mezitli Belediyesi Çocuk Gündüz Bakımevi’nde de bir tören düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı anmada minikler Atatürk sevgilerini şarkılar, şiirler ve resimlerle dile getirdi. Her sınıfın ayrı ayrı Atatürk resimleriyle dolu tablo hazırladığı anmada, miniklerin Atatürk için düşüncelerini dile getiren mektuplarına da yer verildi. ‘Nasıl Söylerim Öldüğünü Nasıl?’ sözlerinin yer aldığı şarkıyı seslendiren minikler ‘Sevgi Saygı ve Özlemle Daima İzindeyiz’  yazılı tişörtlerle muhteşem bir tablo oluşturdu.   Törene katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Atatürk sevgisiyle dolu çocukları gururla izlediğini ifade ederek, “Atatürk’ü her zaman sevgiyle ve saygıyla anmaya devam edeceğiz. Anarken aynı zamanda anlamaya da devam edeceğiz. Anladıkça ne büyük işler başardığını daha yakından görüyoruz. Çanakkale’de, Kocatepe’de, İnönü’de, Dumlupınar’da kurtuluş mücadelesi ile düşmanı nasıl yendiğini bileceğiz ve bu büyük devrimciyi çocuklarımıza iyi anlatmamız gerekiyor. Türkiye’nin aydınlık yarınları sizlerle ve bu çocuklarla birlikte olacak” dedi.   Çocukların aile sıcaklığında bir ortamda eğitim aldığı Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nin Türkiye’de doğrudan belediye tarafından çalıştırılan ender kurumlardan biri olduğunu belirten Tarhan, “Hizmete açıldığı günden bu yana çeşitli etkinliklerle tüm gözleri üzerine çekmeyi başardı. Bakımevimiz öğretmenlerimizle birlikte Atatürkçü, aydın bir okul olacaktır. Laik ve cumhuriyet sevdalıları olarak Atatürk ilke ve devrimlerine daha çok sahip çıkarak, ülkemize bağlılığımızı göstermeye devam edeceğiz. Tabii bunların sadece Mezitli’de olması yetmiyor, tüm Mersin’de ve ülkemizde bu tür sevdaların çoğalmasını istiyoruz” diye konuştu.
10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliklerinin Mezitli ayağının adresi Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önü oldu. Atatürk Anıtı önünde toplanan yüzlerce kişi 81 yıl önce ölen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarını sundu.

Mezitli Belediye Başkanı neşet Tarhan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anmada, Atatürk Anıtına çelenk koydu ve iki dakika saygı duruşunda bulundu. Bayrakların yarıya indirildiği törende saatler 09.15’i gösterdiği anda adeta hayat durdu. Siren seslerine otomobiller de kornalarıyla destek verdi. Saygı duruşu boyunca araçlarda hareket etmeyerek Atalarına saygılarını gösterdiler. İstiklal marşı ile devam eden törene katılanlar yanlarında getirdikleri kırmızı gülleri Atatürk Anıtı’na koydu.

 

Atatürk’ün ebediyete gidişinin 81. Yıldönümünde Mezitli Belediyesi Çocuk Gündüz Bakımevi’nde de bir tören düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı anmada minikler Atatürk sevgilerini şarkılar, şiirler ve resimlerle dile getirdi. Her sınıfın ayrı ayrı Atatürk resimleriyle dolu tablo hazırladığı anmada, miniklerin Atatürk için düşüncelerini dile getiren mektuplarına da yer verildi. ‘Nasıl Söylerim Öldüğünü Nasıl?’ sözlerinin yer aldığı şarkıyı seslendiren minikler ‘Sevgi Saygı ve Özlemle Daima İzindeyiz’  yazılı tişörtlerle muhteşem bir tablo oluşturdu.

 

Törene katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Atatürk sevgisiyle dolu çocukları gururla izlediğini ifade ederek, “Atatürk’ü her zaman sevgiyle ve saygıyla anmaya devam edeceğiz. Anarken aynı zamanda anlamaya da devam edeceğiz. Anladıkça ne büyük işler başardığını daha yakından görüyoruz. Çanakkale’de, Kocatepe’de, İnönü’de, Dumlupınar’da kurtuluş mücadelesi ile düşmanı nasıl yendiğini bileceğiz ve bu büyük devrimciyi çocuklarımıza iyi anlatmamız gerekiyor. Türkiye’nin aydınlık yarınları sizlerle ve bu çocuklarla birlikte olacak” dedi.

 

Çocukların aile sıcaklığında bir ortamda eğitim aldığı Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nin Türkiye’de doğrudan belediye tarafından çalıştırılan ender kurumlardan biri olduğunu belirten Tarhan, “Hizmete açıldığı günden bu yana çeşitli etkinliklerle tüm gözleri üzerine çekmeyi başardı. Bakımevimiz öğretmenlerimizle birlikte Atatürkçü, aydın bir okul olacaktır. Laik ve cumhuriyet sevdalıları olarak Atatürk ilke ve devrimlerine daha çok sahip çıkarak, ülkemize bağlılığımızı göstermeye devam edeceğiz. Tabii bunların sadece Mezitli’de olması yetmiyor, tüm Mersin’de ve ülkemizde bu tür sevdaların çoğalmasını istiyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.