Mezitli'de Sanayi Esnafı Kazanacak, Vatandaş Rahatlayacak

16.01.2021 - 14:29, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mezitli'de Sanayi Esnafı Kazanacak, Vatandaş Rahatlayacak

Tarhan, 'Belediyemiz bir süredir mevcut olan Sanayi Sitesi’nin kent dışına gitmesi için uğraş vermektedir. Sadece mevcut sanayi değil çevresindeki benzeri iş kollarının da yeni Sanayi Sitesi’ne gitmesi sağlanacak.' dedi

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçenin gelişmesine katkı sağlayacak girişimlerde bulunmaya devam ediyor.  Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve Belediye Hizmet Binası’na komşu olan mevcut Sanayi Sitesi’nin kent dışına taşınmasında büyük uğraşlar harcayan Başkan Tarhan, daha modern çalışma alanları oluşturmak adına çevrede bulunan esnafların da yapılacak olan yeni Sanayi Sitesi’ne geçmesi gerektiğini savundu.   Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tarhan, “İlçemiz her alanda örnek olmaya ve gelişmeye devam ediyor. Mezitli halkının çevreye oldukça duyarlı olduğunu biliyoruz. Halkımız; gürültü kirliliğine, koku gibi etkenlere karşı her zaman için hassasiyetini koruyor. Belediyemize gelen şikayetleri göz önünde bulundurursak, çevre ve gürültü kirliliği gibi sorunların yoğun olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda belediyemiz bir süredir mevcut olan Sanayi Sitesi’nin kent dışına gitmesi için uğraş vermektedir. Sanayi Sitesi’nin Çevre Planı, Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı tamamlandı. Uygulama İmar Planı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı ve 1 ay süreyle askıya çıkmış durumda. Buradaki amaç mevcut olan yeni Belediye Hizmet Binası’nın yanında bulunan Sanayi Sitesi’ndeki esnafımıza daha modern bir çalışma alanı sağlamak” dedi.     SANAYİ ESNAFI KAZANACAK, VATANDAŞ RAHATLAYACAK   Yeni yapılacak olan Sanayi Sitesi’nin büyük bir alana sahip olacağından sadece sanayi esnafının değil çevresinde bulunan esnaflarında faydalanması  gerektiğini dile getiren Başkan Tarhan, “Tabi sadece bu mevcut sanayi sitesindeki esnaflar için değil yeni Sanayi Sitesi’nin kapasitesi daha büyük olduğu için Mezitli içerisinde bu tür iş kollarının küçük sanayi işkolundaki; mermer, kereste ve marangoz atölyeleri gibi işletmelerinde elbette ki Mezitli’nin içerisinden kalkması gerekiyor. Sadece mevcut sanayi değil çevresindeki benzeri iş kollarının da yeni Sanayi Sitesi’ne gitmesi sağlanacak. Belediyemiz bu konuda da elbette çalışma yapacaktır. Yoksa sadece Küçük Sanayi Sitesi içerisindeki esnafın yeni sanayi alanına taşınmasıyla sorun tamamlanmış olmaz. Küçük sanayi esnafı da aynı şekilde daha güzel, daha yeni, daha çağdaş sanayi alanına taşındığı zaman Mezitli çevre kirliliği yönünden çok daha iyi bir konuma ulaşmış olacaktır. Öte yandan esnafımız da daha temiz bir ortamda müşterilerine hizmet sunacak. Arzumuz; Mezitli’de çevre ve gürültü kirliliği olmayan her yönden çevre konusunda sorunların bittiği bir kent yaratmaktır. Bu alanda çalışmalarımız da devam etmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.    
Tarhan, 'Belediyemiz bir süredir mevcut olan Sanayi Sitesi’nin kent dışına gitmesi için uğraş vermektedir. Sadece mevcut sanayi değil çevresindeki benzeri iş kollarının da yeni Sanayi Sitesi’ne gitmesi sağlanacak.' dedi

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçenin gelişmesine katkı sağlayacak girişimlerde bulunmaya devam ediyor.  Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve Belediye Hizmet Binası’na komşu olan mevcut Sanayi Sitesi’nin kent dışına taşınmasında büyük uğraşlar harcayan Başkan Tarhan, daha modern çalışma alanları oluşturmak adına çevrede bulunan esnafların da yapılacak olan yeni Sanayi Sitesi’ne geçmesi gerektiğini savundu.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tarhan, “İlçemiz her alanda örnek olmaya ve gelişmeye devam ediyor. Mezitli halkının çevreye oldukça duyarlı olduğunu biliyoruz. Halkımız; gürültü kirliliğine, koku gibi etkenlere karşı her zaman için hassasiyetini koruyor. Belediyemize gelen şikayetleri göz önünde bulundurursak, çevre ve gürültü kirliliği gibi sorunların yoğun olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda belediyemiz bir süredir mevcut olan Sanayi Sitesi’nin kent dışına gitmesi için uğraş vermektedir. Sanayi Sitesi’nin Çevre Planı, Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı tamamlandı. Uygulama İmar Planı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı ve 1 ay süreyle askıya çıkmış durumda. Buradaki amaç mevcut olan yeni Belediye Hizmet Binası’nın yanında bulunan Sanayi Sitesi’ndeki esnafımıza daha modern bir çalışma alanı sağlamak” dedi.  

 

SANAYİ ESNAFI KAZANACAK, VATANDAŞ RAHATLAYACAK

 

Yeni yapılacak olan Sanayi Sitesi’nin büyük bir alana sahip olacağından sadece sanayi esnafının değil çevresinde bulunan esnaflarında faydalanması  gerektiğini dile getiren Başkan Tarhan, “Tabi sadece bu mevcut sanayi sitesindeki esnaflar için değil yeni Sanayi Sitesi’nin kapasitesi daha büyük olduğu için Mezitli içerisinde bu tür iş kollarının küçük sanayi işkolundaki; mermer, kereste ve marangoz atölyeleri gibi işletmelerinde elbette ki Mezitli’nin içerisinden kalkması gerekiyor. Sadece mevcut sanayi değil çevresindeki benzeri iş kollarının da yeni Sanayi Sitesi’ne gitmesi sağlanacak. Belediyemiz bu konuda da elbette çalışma yapacaktır. Yoksa sadece Küçük Sanayi Sitesi içerisindeki esnafın yeni sanayi alanına taşınmasıyla sorun tamamlanmış olmaz. Küçük sanayi esnafı da aynı şekilde daha güzel, daha yeni, daha çağdaş sanayi alanına taşındığı zaman Mezitli çevre kirliliği yönünden çok daha iyi bir konuma ulaşmış olacaktır. Öte yandan esnafımız da daha temiz bir ortamda müşterilerine hizmet sunacak. Arzumuz; Mezitli’de çevre ve gürültü kirliliği olmayan her yönden çevre konusunda sorunların bittiği bir kent yaratmaktır. Bu alanda çalışmalarımız da devam etmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.