Narenciye Festivali'nde geri sayım başladı. Vali Su, Festival alanını gezdi.

30.10.2019 - 17:56, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Narenciye Festivali'nde geri sayım başladı. Vali Su, Festival alanını gezdi.

Bu yıl 1-2-3 Kasım’da 7. 'si gerçekleşecek olan Mersin Narenciye Festivali hazırlıkları neredeyse tamamlandı. Mersin Valisi Ali İhsan Su festival hazırlıklarını yerinde inceledi. Festival alanının ziyareti sırasında Festival icra Kurulu Başkanı aynı zamanda Mersin Ticaret Borsası Başkanı Ö.Abdullah Özdemir de hazır bulundu.

inovatifhaber/Sedat Yılmaz Festival İcra Kurulu Başkanı Ö.Abdullah Özdemir, burada yaptığı açıklamada, "  Bizi diğer festivallerden ayıran özellik şu; Biz meyvenin kendisini süsleme aracı olarak kullanıyoruz. Şu anda alanda 20 tane büyük figür var ve bunları süslemek için Portakal, limon ve greyfurt kullandık. Bu festival için 500 bin adet narenciye kullandık ve bir kuyumcu titizliğiyle bunları süslüyoruz donatıyoruz. Bu festivalde sanat var, hayal gücü var, işbirliği var ve birlik beraberlik var. Festivalimizde Güney Amerika'dan kafkaslara kadar, Avrupa'dan Afrika'dan toplamda 25 ülkeden 700 folklor gösterisi sanatçısı geliyor. Bunlar 5 gün boyunca öncelikle Mersin'in her yerinde gösteriler yapacaklar. Son iki günde de fuarın yapılacağı Adnan Menderes alanında gösteriler yapacaklar. " şeklinde konuştu.       Mersin valisi Ali İhsan Su gazetecilere yaptığı açıklamada, Yerli yabancı herkesi 1-2-3 kasımda yapılacak Narenciye Festivaline davet ederek," Şu anda hazırlıklarımız hemen hemen tamamlandı. Ufak tefek eksiklikler var. Onlar da 1 kasım'a kadar tamamlanmış olacak. Bugün de Abdullah beyle alanı gezdik. Alanımız çok güzel. Figürlerimiz çok güzel. Yapılacak faaliyetler çok güzel. Narenciye ülkemiz ve ilimiz açısından çok önemli. Aynı zamanda önemli bir istihdam kaynağı ve önemli bir ihracat kalemini oluşturmakta. İnsanların sağlığı açısından da narenciye çok önemli.Yani narenciye her anlamda bizler için, insanımız için, ülkemiz  ve ilimiz için önemli biri ürün. bu anlamda bu ürünün tanıtılması çok önemli. İlimizin de bu figürle tanıtılması çok önemli. Festivalimize 27 ülkeden 700'e yakın her alanda sanatçı katılacak. Misafirlerimiz turizm elçimiz olacaklar. Kültür alışverişi olacak. Burayı gezecekler. Görecekler. Buradaki insanlarımızla tanışacaklar. Kültür alışverişi olacak. Buranın dostluğunu,iklimini, sıcak havasını temas edecekler.Her biri kendi sosyal medya hesaplarından bu güzellikleri paylaşacaklar.  Bu durum Mersin'in tanıtımına katkı sağlayacak. Belki dünya çapında milyonlara ulaşacak. Bu festival hem ilimizin hem ülkemizin tanıtılması, narenciye sektörünün kalkınması gelişmesi açısından katkıları olacak.Bu festivalin her şeyi narenciye. Figürlerde kullanılan ürünler, yemekler bile narenciye. Tüm vatandaşlarımızı 1-2-3 kasımdaki festivalimize bekliyoruz." dedi   Narenciye Festivalinde narenciye temalı danslar, defileler gerçekleşecek ve yarışmalar düzenlenecek. Ayrıca  yine narenciye temalı sergiler, flyboard gösterileri ve çok beğeni toplayan ve ünlü şeflerin hazırladıkları farklı lezzetler gastroshow da yer alacak.  
Bu yıl 1-2-3 Kasım’da 7. 'si gerçekleşecek olan Mersin Narenciye Festivali hazırlıkları neredeyse tamamlandı. Mersin Valisi Ali İhsan Su festival hazırlıklarını yerinde inceledi. Festival alanının ziyareti sırasında Festival icra Kurulu Başkanı aynı zamanda Mersin Ticaret Borsası Başkanı Ö.Abdullah Özdemir de hazır bulundu.

inovatifhaber/Sedat Yılmaz

Festival İcra Kurulu Başkanı Ö.Abdullah Özdemir, burada yaptığı açıklamada, "  Bizi diğer festivallerden ayıran özellik şu; Biz meyvenin kendisini süsleme aracı olarak kullanıyoruz. Şu anda alanda 20 tane büyük figür var ve bunları süslemek için Portakal, limon ve greyfurt kullandık. Bu festival için 500 bin adet narenciye kullandık ve bir kuyumcu titizliğiyle bunları süslüyoruz donatıyoruz. Bu festivalde sanat var, hayal gücü var, işbirliği var ve birlik beraberlik var.

Festivalimizde Güney Amerika'dan kafkaslara kadar, Avrupa'dan Afrika'dan toplamda 25 ülkeden 700 folklor gösterisi sanatçısı geliyor. Bunlar 5 gün boyunca öncelikle Mersin'in her yerinde gösteriler yapacaklar. Son iki günde de fuarın yapılacağı Adnan Menderes alanında gösteriler yapacaklar. " şeklinde konuştu.

 

 

 

Mersin valisi Ali İhsan Su gazetecilere yaptığı açıklamada, Yerli yabancı herkesi 1-2-3 kasımda yapılacak Narenciye Festivaline davet ederek," Şu anda hazırlıklarımız hemen hemen tamamlandı. Ufak tefek eksiklikler var. Onlar da 1 kasım'a kadar tamamlanmış olacak. Bugün de Abdullah beyle alanı gezdik. Alanımız çok güzel. Figürlerimiz çok güzel. Yapılacak faaliyetler çok güzel. Narenciye ülkemiz ve ilimiz açısından çok önemli. Aynı zamanda önemli bir istihdam kaynağı ve önemli bir ihracat kalemini oluşturmakta. İnsanların sağlığı açısından da narenciye çok önemli.Yani narenciye her anlamda bizler için, insanımız için, ülkemiz  ve ilimiz için önemli biri ürün. bu anlamda bu ürünün tanıtılması çok önemli. İlimizin de bu figürle tanıtılması çok önemli. Festivalimize 27 ülkeden 700'e yakın her alanda sanatçı katılacak.

Misafirlerimiz turizm elçimiz olacaklar. Kültür alışverişi olacak. Burayı gezecekler. Görecekler. Buradaki insanlarımızla tanışacaklar. Kültür alışverişi olacak. Buranın dostluğunu,iklimini, sıcak havasını temas edecekler.Her biri kendi sosyal medya hesaplarından bu güzellikleri paylaşacaklar.  Bu durum Mersin'in tanıtımına katkı sağlayacak. Belki dünya çapında milyonlara ulaşacak. Bu festival hem ilimizin hem ülkemizin tanıtılması, narenciye sektörünün kalkınması gelişmesi açısından katkıları olacak.Bu festivalin her şeyi narenciye. Figürlerde kullanılan ürünler, yemekler bile narenciye. Tüm vatandaşlarımızı 1-2-3 kasımdaki festivalimize bekliyoruz." dedi

 

Narenciye Festivalinde narenciye temalı danslar, defileler gerçekleşecek ve yarışmalar düzenlenecek. Ayrıca  yine narenciye temalı sergiler, flyboard gösterileri ve çok beğeni toplayan ve ünlü şeflerin hazırladıkları farklı lezzetler gastroshow da yer alacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.