Narenciye renkleri Mersin’e yayılmaya başladı

13.11.2018 - 20:54, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Narenciye renkleri Mersin’e yayılmaya başladı

Bu yıl 17-18 Kasım tarihleri arasında Mezitli Sahil Galatasaray Meydanı’nda düzenlenecek olan 6. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali tanıtım çalışmaları 10 mobil figürün şehir turu ile devam ediyor.

“Mersin Narenciyedir, Narenciye Hayattır” sloganı ile 17-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 6. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali coşkusu Mersin’i sarmaya başladı. Süsleme aracı olarak narenciye ürünlerinin kullanıldığı aslan, fil, ayı, kaplumbağa, araba, mantar gibi 10 farklı mobil figür kentin her caddesinde festival havasını yaşatmaya başladı. Sarısıyla, turuncusuyla ve yeşiliyle şehrin dört bir yanında gezen mobil figürler, Akdeniz İlçesinde ve Palm City AVM’de vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Mersin Ticaret Borsası ve Narenciye Festivali icra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, ilk olarak 2010 yılında yapılan Mersin Uluslararası Narenciye Festivali haricinde Türkiye'de hiçbir meyve festivalinde, ürünün kendisinin süsleme aracı olarak kullanılmadığını söyledi. Mobil figürlerin yanı sıra 70 dönümlük festival alanında yine narenciye ürünleri kullanılarak oluşturulan ahtapot, gemi, yılan, tren, timsah, uçak, semazen gibi yaklaşık 30 figürün festivale renk katacağına dikkat çeken Özdemir, "En iyi reklam kulaktan kulağa olandır. Mersin'e değer katan her ne varsa, kortejimizde ve festival alanımızda görmek istiyoruz." dedi. Özdemir, 17-18 Kasım günlerinde tüm Mersinlileri narenciye temalı defileler, ödüllü yarışmalar, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ünlü şeflerin yapacağı gastro-show'lar, 700'ü aşkın yabancı sanatçının hazırladığı sahne gösterileri gibi çok çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği 6. Uluslararası Mersin Narenciye Festivalinin güzelliklerini görmeye ve coşkusunu yaşamaya davet etti.
Bu yıl 17-18 Kasım tarihleri arasında Mezitli Sahil Galatasaray Meydanı’nda düzenlenecek olan 6. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali tanıtım çalışmaları 10 mobil figürün şehir turu ile devam ediyor.

“Mersin Narenciyedir, Narenciye Hayattır” sloganı ile 17-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 6. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali coşkusu Mersin’i sarmaya başladı.

Süsleme aracı olarak narenciye ürünlerinin kullanıldığı aslan, fil, ayı, kaplumbağa, araba, mantar gibi 10 farklı mobil figür kentin her caddesinde festival havasını yaşatmaya başladı. Sarısıyla, turuncusuyla ve yeşiliyle şehrin dört bir yanında gezen mobil figürler, Akdeniz İlçesinde ve Palm City AVM’de vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Mersin Ticaret Borsası ve Narenciye Festivali icra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, ilk olarak 2010 yılında yapılan Mersin Uluslararası Narenciye Festivali haricinde Türkiye'de hiçbir meyve festivalinde, ürünün kendisinin süsleme aracı olarak kullanılmadığını söyledi. Mobil figürlerin yanı sıra 70 dönümlük festival alanında yine narenciye ürünleri kullanılarak oluşturulan ahtapot, gemi, yılan, tren, timsah, uçak, semazen gibi yaklaşık 30 figürün festivale renk katacağına dikkat çeken Özdemir, "En iyi reklam kulaktan kulağa olandır. Mersin'e değer katan her ne varsa, kortejimizde ve festival alanımızda görmek istiyoruz." dedi.

Özdemir, 17-18 Kasım günlerinde tüm Mersinlileri narenciye temalı defileler, ödüllü yarışmalar, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ünlü şeflerin yapacağı gastro-show'lar, 700'ü aşkın yabancı sanatçının hazırladığı sahne gösterileri gibi çok çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği 6. Uluslararası Mersin Narenciye Festivalinin güzelliklerini görmeye ve coşkusunu yaşamaya davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.