Olcar, ʹMersin plajlarıyla da öne çıkacak bir turizm kenti oluyor.ʹ

14.06.2016 - 09:42, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Olcar, ʹMersin plajlarıyla da öne çıkacak bir turizm kenti oluyor.ʹ

Ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini belirten Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, ˮ Ancak Türkiyeʹnin turizm ile ilgili olarak, hedeflerine koşabilme yönündeki çalışmalarını aksatmamalı.Bölgemizin hem şanslı hem de şanssız yönleri var. Şanssızlığı gelişmekte olan yeni pazarları şu anki konjonktürde değerlendiremiyor olması. "dedi

İnovatifhaber özel/Sedat Yılmaz   Ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini belirten Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, ˮ Ancak Türkiyeʹnin turizm ile ilgili olarak, hedeflerine koşabilme yönündeki çalışmalarını aksatmamalı.Bölgemizin hem şanslı hem de şanssız yönleri var. Şanssızlığı gelişmekte olan yeni pazarları şu anki konjonktürde değerlendiremiyor olması. Şanslılığı ise mevcut olan turizm alt yapısının zaten mevcut olan talebe göre Alanya, Antalya ve diğer bölgeler gibi etkilenmemiş olması. Bizim buradaki otellerimiz içerisinde 15-17 veya 19ʹluk doluluklar Ege bölgesi veya diğer taraflardaki gibi söz konusu değil. Bölgemize her yıl gelen gurbetçilerimiz dahil ve çevremizde olan talepleri bizim mevcut olan tesislerimiz bu süreçte götürecektir. ˮ dedi.   ˮMersin plajlarıyla da öne çıkacak bir turizm kenti oluyor...Farklı bir talebi gören turistleri çekmek durumundayız.ˮ Ancak bu süreçte sıkıntının sezonun 2-2.5 ay gibi maksimum bir sürece tıkılı kalması olduğunu ve bunun genişleyememiş olması olduğunu ifade eden Olcar, ˮBiz tanıtım çalışmalarını önemsiyoruz. Örneğin Mersin Büyükşehir Belediyemiz turizme yönelik alt yapı çalışmalarını süratle yapmakta. Anamur, Bozyazı , Aydıncık, gibi ilçelerde alt yapılar tamamlanarak sahillerin temizliği sağlanması, Mersinʹin Cennet Koylarından ˮYapraklı Koy Plajıˮnın da süratle şekillenmesi çalışmalarıyla Mersin plajlarıyla da öne çıkacak bir turizm kenti oluyor. Mersinʹin tanıtımdaki stratejileri Antalyaʹdan farklı. Biz daha farklı bir talebi gören turistleri çekmek durumundayız. Mersin bu konudaki tanıtım çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir. Yarın bir gün bölgede konjonktür değiştiğinde, barış geldiğinde bu bölge yapmış olduğu çalışmalarla hemen ön plana çıkacaktır. Kongre turizm, alternatif spor turizmi, kum, deniz ve güneş turizm ve kruvaziyer için de aynıdır. Bu arada Mersinʹ,in olmazsa olmaz projelerinden Çukurova Havaalanıʹnın siyasette yaşayan son gelişmelere bağlı olarak aksamaya uğramamalı ve bir an önce bu projenin hız kazanması gerektiğini, bunun Mersinʹde turizm ayağının gelişmesi için bir zorunluluk halini aldığını söylemeliyiz. ˮdedi.     ˮYabancı Bloggerleri ağırlıyoruz...Turizmin gelişmesine ve gelişeceğine önce inanmalıyız. ˮ Daha önce MTSOʹnun girişimleri ile bloggerleri ağırladıklarını belirten Olcar, ˮ Bunun benzeri bir proje ile İngiltere tanıtım ve kültür müşavirimizle ve ÇKA ile yabancı bloggerlerı bölgemizde ağırlıyoruz. Mersinle ilgili son derece olumlu tepkileri internet ortamında da görebilirsiniz. Bunlar devam edecektir. İyimser olmalıyız. Turizmin gelişmesine ve gelişeceğine önce inanmalıyız. Bu konuda bir samimiyet gösterip irademizi de koymalıyız.
Ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini belirten Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, ˮ Ancak Türkiyeʹnin turizm ile ilgili olarak, hedeflerine koşabilme yönündeki çalışmalarını aksatmamalı.Bölgemizin hem şanslı hem de şanssız yönleri var. Şanssızlığı gelişmekte olan yeni pazarları şu anki konjonktürde değerlendiremiyor olması. "dedi

İnovatifhaber özel/Sedat Yılmaz

 

Ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini belirten Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, ˮ Ancak Türkiyeʹnin turizm ile ilgili olarak, hedeflerine koşabilme yönündeki çalışmalarını aksatmamalı.Bölgemizin hem şanslı hem de şanssız yönleri var. Şanssızlığı gelişmekte olan yeni pazarları şu anki konjonktürde değerlendiremiyor olması. Şanslılığı ise mevcut olan turizm alt yapısının zaten mevcut olan talebe göre Alanya, Antalya ve diğer bölgeler gibi etkilenmemiş olması. Bizim buradaki otellerimiz içerisinde 15-17 veya 19ʹluk doluluklar Ege bölgesi veya diğer taraflardaki gibi söz konusu değil. Bölgemize her yıl gelen gurbetçilerimiz dahil ve çevremizde olan talepleri bizim mevcut olan tesislerimiz bu süreçte götürecektir. ˮ dedi.

 

ˮMersin plajlarıyla da öne çıkacak bir turizm kenti oluyor...Farklı bir talebi gören turistleri çekmek durumundayız.ˮ Ancak bu süreçte sıkıntının sezonun 2-2.5 ay gibi maksimum bir sürece tıkılı kalması olduğunu ve bunun genişleyememiş olması olduğunu ifade eden Olcar, ˮBiz tanıtım çalışmalarını önemsiyoruz. Örneğin Mersin Büyükşehir Belediyemiz turizme yönelik alt yapı çalışmalarını süratle yapmakta. Anamur, Bozyazı , Aydıncık, gibi ilçelerde alt yapılar tamamlanarak sahillerin temizliği sağlanması, Mersinʹin Cennet Koylarından ˮYapraklı Koy Plajıˮnın da süratle şekillenmesi çalışmalarıyla Mersin plajlarıyla da öne çıkacak bir turizm kenti oluyor. Mersinʹin tanıtımdaki stratejileri Antalyaʹdan farklı. Biz daha farklı bir talebi gören turistleri çekmek durumundayız. Mersin bu konudaki tanıtım çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir. Yarın bir gün bölgede konjonktür değiştiğinde, barış geldiğinde bu bölge yapmış olduğu çalışmalarla hemen ön plana çıkacaktır. Kongre turizm, alternatif spor turizmi, kum, deniz ve güneş turizm ve kruvaziyer için de aynıdır. Bu arada Mersinʹ,in olmazsa olmaz projelerinden Çukurova Havaalanıʹnın siyasette yaşayan son gelişmelere bağlı olarak aksamaya uğramamalı ve bir an önce bu projenin hız kazanması gerektiğini, bunun Mersinʹde turizm ayağının gelişmesi için bir zorunluluk halini aldığını söylemeliyiz. ˮdedi.  

 

ˮYabancı Bloggerleri ağırlıyoruz...Turizmin gelişmesine ve gelişeceğine önce inanmalıyız. ˮ Daha önce MTSOʹnun girişimleri ile bloggerleri ağırladıklarını belirten Olcar, ˮ Bunun benzeri bir proje ile İngiltere tanıtım ve kültür müşavirimizle ve ÇKA ile yabancı bloggerlerı bölgemizde ağırlıyoruz. Mersinle ilgili son derece olumlu tepkileri internet ortamında da görebilirsiniz. Bunlar devam edecektir. İyimser olmalıyız. Turizmin gelişmesine ve gelişeceğine önce inanmalıyız. Bu konuda bir samimiyet gösterip irademizi de koymalıyız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.