Ötüken Parkı’nda, Mevzuata Aykırı İnşaa Edilen Yapının Yıkımı Gerçekleştirildi

24.01.2020 - 09:17, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Ötüken Parkı’nda, Mevzuata Aykırı İnşaa Edilen Yapının Yıkımı Gerçekleştirildi

Tarsus Belediyesi tarafından, park alanlarında daha önceden mevzuata aykırı olarak yapılan yapılarla ilgili işlemler başlatıldı.

Bu kapsamda Altaylılar Mahallesinde bulunan Ötüken Parkı’nda yer alan yapının yıkımı, belediye ekiplerince gerçekleştirildi. Yapılan yıkım işlemleriyle birlikte kent genelinde, daha önce uygunsuz şekilde yapılan tüm yapıların tespiti için kapsamlı bir çalışma yürütülürken, bu konuda atılacak adımlara da hız verildi.   Bu konuda taviz veremeyeceklerini bildiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Parklar halkındır, halkımızın kullanımına sunulan alanlarda ve parkların içerisine mevzuata aykırı olarak inşaa edilen yapıların uygunsuzluklarının tespiti durumunda, bahse konu yapılar küçültmeler ile yasal sınırlara çekilecek ya da uygun olmaması durumunda tamamen yıkılacak. Parklarımızda yasal mevzuatlara aykırı, imar planları dışında, doğayı tahrip eden, halkın kullanım alanlarını kısıtlayan kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için kararlı bir şekilde mücadele vereceğiz. Yapı kullanım ve işletme ruhsatı olmayan hiç kimseye taviz vermemiz mümkün değil.   Yasal zorunluluk çerçevesinde yaptığımız bu çalışmaları kimileri, maksatlı olarak veya farklı şekilde yorumlayıp, dedikodu üretip kamuoyunu yanıltmaya yönelik söylemlerle yalan yanlış bilgilerle servis ediyor. Ancak halkımızın şunu iyi bilmesini istiyorum, bizim yasalar çerçevesinde hak, hukuk, adalet dışında hiçbir çalışmamız olamaz, bu konuda en yakınım bile taviz beklemesin” dedi.
Tarsus Belediyesi tarafından, park alanlarında daha önceden mevzuata aykırı olarak yapılan yapılarla ilgili işlemler başlatıldı.

Bu kapsamda Altaylılar Mahallesinde bulunan Ötüken Parkı’nda yer alan yapının yıkımı, belediye ekiplerince gerçekleştirildi.

Yapılan yıkım işlemleriyle birlikte kent genelinde, daha önce uygunsuz şekilde yapılan tüm yapıların tespiti için kapsamlı bir çalışma yürütülürken, bu konuda atılacak adımlara da hız verildi.

 

Bu konuda taviz veremeyeceklerini bildiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Parklar halkındır, halkımızın kullanımına sunulan alanlarda ve parkların içerisine mevzuata aykırı olarak inşaa edilen yapıların uygunsuzluklarının tespiti durumunda, bahse konu yapılar küçültmeler ile yasal sınırlara çekilecek ya da uygun olmaması durumunda tamamen yıkılacak. Parklarımızda yasal mevzuatlara aykırı, imar planları dışında, doğayı tahrip eden, halkın kullanım alanlarını kısıtlayan kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için kararlı bir şekilde mücadele vereceğiz. Yapı kullanım ve işletme ruhsatı olmayan hiç kimseye taviz vermemiz mümkün değil.

 

Yasal zorunluluk çerçevesinde yaptığımız bu çalışmaları kimileri, maksatlı olarak veya farklı şekilde yorumlayıp, dedikodu üretip kamuoyunu yanıltmaya yönelik söylemlerle yalan yanlış bilgilerle servis ediyor. Ancak halkımızın şunu iyi bilmesini istiyorum, bizim yasalar çerçevesinde hak, hukuk, adalet dışında hiçbir çalışmamız olamaz, bu konuda en yakınım bile taviz beklemesin” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.