Özgürlük Mahallesi’nde Yeni Bir Park Ve Yeşil Alan Yükseliyor

14.04.2021 - 17:36, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Özgürlük Mahallesi’nde Yeni Bir Park Ve Yeşil Alan Yükseliyor

Akdeniz Belediyesi’nin, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Özgürlük Mahallesi’nde inşasına başladığı ve toplam 9 buçuk dönüm büyüklüğünde bir araziye kurulacak park ve yeşil alan çalışmalarında önemli bir mesafe alındı.

Akdeniz Belediyesi’nin; Özgürlük Mahallesi’nde, Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait 12 dönümlük arazi üzerinde yapımına başladığı ve bittiğinde toplam 9 buçuk dönüme sahip olacak park ve yeşil alanın inşa çalışmaları hızla sürüyor. Akdeniz Belediyesi’nin, TCDD’den kiraladığı devasa alanda, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de katkı ve desteğiyle yeni bir park ve yeşil alan yükseliyor.   Küçük çocuklar, parkın inşa çalışmalarının bitmesini beklemedi Akdeniz Belediyesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyeleri’ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa sürdürülen çalışmalar kapsamında, park alanına birçok kamelya ve banklar yerleştirildi. Alanda ağaçlandırma, bitki ve çimlendirme seferberliği hızlanırken, parka aydınlatma direkleri de konulmaya başlandı.   Özgürlük Mahallesi’nde, inşası hızla devam eden yeni parka, çocuklar için bir takım oyun grupları da yerleştirilirken, çalışmaları sevinç içinde izleyen ve bitmesini sabırsızlıkla bekleyen mahalleli küçükler, inşa çalışmaları sürerken, alana yerleştirilen kaydırakları kullanarak gönüllerince eğlenmeye başladı.   “Parkın yapımı, yılsonuna dek tamamlanacak” Özgürlük Mahallesi’nde; TCDD’ye ait alanda 12 dönümlük bir araziyi kiraladıklarını hatırlatan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in bize bir sözü vardı. Kendisi, bizleri ziyaretinde araziyi yerinde gördü ve park yapımı için destek vereceğini ifade etti.   İşte bugün iki belediyemize ait ekipler, 9 buçuk dönüm üzerine yeni bir parkın inşa çalışmalarını gerçekleştiriyor. Özgürlük Mahallesi’nde yaşayan kadınlar, gençler ve çocuklarımızın çeşitli sportif aktiviteler yapabileceği, bisiklet sürebileceği güzel bir alan olacak. Parkta, insanlarımızın, çay ve kahvelerini içip sohbet edebilecekleri mekânlar da yer alacak. Spor da yapılabilecek parkımızı yılsonuna dek halkımıza ve ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Akdeniz Belediyesi’nin, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Özgürlük Mahallesi’nde inşasına başladığı ve toplam 9 buçuk dönüm büyüklüğünde bir araziye kurulacak park ve yeşil alan çalışmalarında önemli bir mesafe alındı.

Akdeniz Belediyesi’nin; Özgürlük Mahallesi’nde, Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait 12 dönümlük arazi üzerinde yapımına başladığı ve bittiğinde toplam 9 buçuk dönüme sahip olacak park ve yeşil alanın inşa çalışmaları hızla sürüyor. Akdeniz Belediyesi’nin, TCDD’den kiraladığı devasa alanda, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de katkı ve desteğiyle yeni bir park ve yeşil alan yükseliyor.

 

Küçük çocuklar, parkın inşa çalışmalarının bitmesini beklemedi

Akdeniz Belediyesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyeleri’ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa sürdürülen çalışmalar kapsamında, park alanına birçok kamelya ve banklar yerleştirildi. Alanda ağaçlandırma, bitki ve çimlendirme seferberliği hızlanırken, parka aydınlatma direkleri de konulmaya başlandı.

 

Özgürlük Mahallesi’nde, inşası hızla devam eden yeni parka, çocuklar için bir takım oyun grupları da yerleştirilirken, çalışmaları sevinç içinde izleyen ve bitmesini sabırsızlıkla bekleyen mahalleli küçükler, inşa çalışmaları sürerken, alana yerleştirilen kaydırakları kullanarak gönüllerince eğlenmeye başladı.

 

“Parkın yapımı, yılsonuna dek tamamlanacak”

Özgürlük Mahallesi’nde; TCDD’ye ait alanda 12 dönümlük bir araziyi kiraladıklarını hatırlatan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in bize bir sözü vardı. Kendisi, bizleri ziyaretinde araziyi yerinde gördü ve park yapımı için destek vereceğini ifade etti.

 

İşte bugün iki belediyemize ait ekipler, 9 buçuk dönüm üzerine yeni bir parkın inşa çalışmalarını gerçekleştiriyor. Özgürlük Mahallesi’nde yaşayan kadınlar, gençler ve çocuklarımızın çeşitli sportif aktiviteler yapabileceği, bisiklet sürebileceği güzel bir alan olacak. Parkta, insanlarımızın, çay ve kahvelerini içip sohbet edebilecekleri mekânlar da yer alacak. Spor da yapılabilecek parkımızı yılsonuna dek halkımıza ve ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.