Özkan, 'Sektör olarak kredilerde yapılandırma talep ediyoruz'

17.12.2020 - 15:10, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Özkan, 'Sektör olarak kredilerde yapılandırma talep ediyoruz'

Mersin Perakendeci İşadamları Derneği (MEPİAD) Bşk. Vekili M.Sadık Özkan, " Mevcut olan ve yeni kullanılacak kredilerin 1 yıl ödemesiz bir süreç ile 5 yıl vadeye yayılmasını talep ediyoruz. Zorda olsa bu süreçten beraber çıkacağımıza inanıyoruz."dedi

MEP Genel Sekreteri ve Mersin Perakendeci İşadamları Derneği (MEPİAD)  Bşk. Vekili M.Sadık Özkan,  yaptığı açıklamada perakende sektörünün pandemi sürecinde zorlukla ayakta kalabildiğini belirterek, bu zorlu sürece 3-5 ay dayanabileceklerini bunun içinde özellkle kredi ödemelerinde ve yeni kullanılacak kredilerinde bir yapılandırma gereksinimi duyduklarını söyledi. Özkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kasım ayı ile birlikte 2.Dalga da Zirve yapan ve gitgide kötüleşen Pandemi süreci ile Hükümetin Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda özellikle 65yaş üzeri belli saatlerde sokağa çıkma, Haftaiçi Akşam, haftasonu kısıtlamaları ile şehirlerarası yolculuğu izine bağlayan kısıtlamalar ile İşletmelerimiz çalışamaz hale gelmiştir. Bu İşletmelerimizin ticari ödemelerinin yanısıra aylık sabit ödemeleri ödenemez hale gelmiştir. Pandeminin başlağıcındaki şaşkınlık dönemi bile şuan ki süreçten durum daha hasarsız geçti. İşletmelerin özsermayesi, kullanılabilecek kredilerindeki limit boşlukları ve devletin fazlasıyla sunduğu imkanlar doğrultusunda ayakta kalabilen İşletmelerimiz Aralık ayına kadar gelebildi. İçerisinden geçtiğimiz süreçte işletmeler ticari faaliyet yapamamaktadır. Bizde tabii ki Hükümetimizin attığı adımları eleştirmiyoruz ama durumumuzu ortaya koymamız gerekmektedir. Uluslararası arena da göğsümüzü kabartan Türk Kimliğimizle gurur duyuran Devletimiz zor da olan İşletmelerine ve halkına sahip çıkacaktır diye düşünüyoruz. Bizler 7256 sayılı kanunla Vergi, SGK ödemelerimizi yapılandırdık ama ödemeler Ocak ayında başlamaktadır. Devletimiz bu süreçte gerekeni yapmaktayken bizler de bankalara olan kredi ödemelerimizi ve KGF aracılığıyla yeni kullandırabileceğini düşündüğümüz yeni kredileri 1 yıl ödemesiz bir süreç ile 5 yıl vadeye yayılmasını talep ediyoruz. Zorda olsa bu süreçten beraber çıkacağımıza inanıyoruz. Yoksa sıkıntıda olan ve maddi durumu iyi olanlar bile 3-5 ay daha ayakta kalabileceğine inanıyoruz."
Mersin Perakendeci İşadamları Derneği (MEPİAD) Bşk. Vekili M.Sadık Özkan, " Mevcut olan ve yeni kullanılacak kredilerin 1 yıl ödemesiz bir süreç ile 5 yıl vadeye yayılmasını talep ediyoruz. Zorda olsa bu süreçten beraber çıkacağımıza inanıyoruz."dedi

MEP Genel Sekreteri ve Mersin Perakendeci İşadamları Derneği (MEPİAD)  Bşk. Vekili M.Sadık Özkan,  yaptığı açıklamada perakende sektörünün pandemi sürecinde zorlukla ayakta kalabildiğini belirterek, bu zorlu sürece 3-5 ay dayanabileceklerini bunun içinde özellkle kredi ödemelerinde ve yeni kullanılacak kredilerinde bir yapılandırma gereksinimi duyduklarını söyledi.

Özkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kasım ayı ile birlikte 2.Dalga da Zirve yapan ve gitgide kötüleşen Pandemi süreci ile Hükümetin Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda özellikle 65yaş üzeri belli saatlerde sokağa çıkma, Haftaiçi Akşam, haftasonu kısıtlamaları ile şehirlerarası yolculuğu izine bağlayan kısıtlamalar ile İşletmelerimiz çalışamaz hale gelmiştir. Bu İşletmelerimizin ticari ödemelerinin yanısıra aylık sabit ödemeleri ödenemez hale gelmiştir. Pandeminin başlağıcındaki şaşkınlık dönemi bile şuan ki süreçten durum daha hasarsız geçti.
İşletmelerin özsermayesi, kullanılabilecek kredilerindeki limit boşlukları ve devletin fazlasıyla sunduğu imkanlar doğrultusunda ayakta kalabilen İşletmelerimiz Aralık ayına kadar gelebildi. İçerisinden geçtiğimiz süreçte işletmeler ticari faaliyet yapamamaktadır.

Bizde tabii ki Hükümetimizin attığı adımları eleştirmiyoruz ama durumumuzu ortaya koymamız gerekmektedir. Uluslararası arena da göğsümüzü kabartan Türk Kimliğimizle gurur duyuran Devletimiz zor da olan İşletmelerine ve halkına sahip çıkacaktır diye düşünüyoruz. Bizler 7256 sayılı kanunla Vergi, SGK ödemelerimizi yapılandırdık ama ödemeler Ocak ayında başlamaktadır. Devletimiz bu süreçte gerekeni yapmaktayken bizler de bankalara olan kredi ödemelerimizi ve KGF aracılığıyla yeni kullandırabileceğini düşündüğümüz yeni kredileri 1 yıl ödemesiz bir süreç ile 5 yıl vadeye yayılmasını talep ediyoruz. Zorda olsa bu süreçten beraber çıkacağımıza inanıyoruz. Yoksa sıkıntıda olan ve maddi durumu iyi olanlar bile 3-5 ay daha ayakta kalabileceğine inanıyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.