Özyiğit, Mersinlilerin Selamını Kıbrıs'a Ulaştırdı

20.08.2019 - 16:39, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Özyiğit, Mersinlilerin Selamını Kıbrıs'a Ulaştırdı

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ve Başbakan Ersin Tatar'ı ziyaret ederek Mersinlilerin dayanışma duygularını iletti. Başkan Özyiğit, Cumhurbaşkanı Akıncı'yı Mersin'e davet etti.

Mersin ile KKTC arasındaki dostluk ve dayanışma duygularının somut işbirliklerine dönüşmesi için başlatılan girişimlere öncülük eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve beraberindekiler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya Mersin hakkında bilgi veren Özyiğit, "Sayın Cumhurbaşkanımızı Mersin'de de görmek isteriz. Uygun görürlerse Mersin'de düzenleyeceğimiz bir toplantıda Sayın Cumhurbaşkanı'nın halkla buluşmasını isteriz. Mersin halkı bundan onur duyacaktır" dedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Mersin halkıyla buluşmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.   'KKTC'YE YAPILAN HAKSIZLIĞA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ'   Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar'ı da ziyaret etti. KKTC'ye uygulanan siyasi, ekonomik ve sportif ambargoyu haksız bulduklarını, bu haksızlığa dikkat çekmek için KKTC ile Mersin arasındaki ilişkileri en üst düzeye çıkarmak istediklerini ifade eden Özyiğit, "Sayın Başbakanımıza bizi kabullerinden dolayı teşekkür ediyorum. Burada olmak bizim için onurdur. Sayın Başbakanımıza Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer'in selamını ve Mersinlilerin dayanışma duygusunu, birlikte iş yapma, daha iyi ilişkiler kurma arzusunu ilettik" dedi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşluoğlu'nu da ziyaret ederek Mersin hakkında bilgi verdi. Özyiğit, Bakan Çavuşoğlu'na, eğitim alanında işbirliği yapma arzularını iletti. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, KKTC'nin 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu da ziyaret etti.   'MERSİN'DEN KIBRIS'A BARIŞ VE DOSTLUK İÇİN YÜZECEKLER'   Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, KKTC temasları kapsamında  Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı'yı da ziyaret etti. Harmancı, Yenişehir Belediyesi ile sosyal ve kültürel alanda işbirliklerine hazır olduklarını söyledi. Harmancı, Eylül ayında yapılacak Tiyatro Festivali'ne Özyiğit'i davet etti ve kendisinin de Yenişehir'i ziyaret etmek istediğini söyledi. Lefkoşa Belediye Başkanı Harmancı'ya ve kardeş Lefkoşa halkına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in selamını ileten Başkan Özyiğit, "İskele Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kuracağız ama sadece bir belediye ile değil bütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Amacımız KKTC üzerindeki haksız ambargolara dikkat çekmek. Bu amaçla yapacağımız ilk etkinliklerden biri, profesyonel yüzme sporcularının Mersin'den Kıbrıs'a kadar yüzmesi olacak. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yüzücülerimiz Mersin'den ilk kulacı atıp Kıbrıs'a gidecek. Özellikle 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü seçtik. O önemli günde dünyaya anlamlı bir mesaj vereceğiz" dedi. Lefkoşa Belediye Başkanı Harmancı da, Mersin'den Kıbrıs'a kadar yüzecek sporcuları törenle karşılayacaklarını ve Mersin'in mesajına ortak olacaklarını söyledi.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ve Başbakan Ersin Tatar'ı ziyaret ederek Mersinlilerin dayanışma duygularını iletti. Başkan Özyiğit, Cumhurbaşkanı Akıncı'yı Mersin'e davet etti.

Mersin ile KKTC arasındaki dostluk ve dayanışma duygularının somut işbirliklerine dönüşmesi için başlatılan girişimlere öncülük eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve beraberindekiler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya Mersin hakkında bilgi veren Özyiğit, "Sayın Cumhurbaşkanımızı Mersin'de de görmek isteriz. Uygun görürlerse Mersin'de düzenleyeceğimiz bir toplantıda Sayın Cumhurbaşkanı'nın halkla buluşmasını isteriz. Mersin halkı bundan onur duyacaktır" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Mersin halkıyla buluşmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

 

'KKTC'YE YAPILAN HAKSIZLIĞA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ'

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar'ı da ziyaret etti.

KKTC'ye uygulanan siyasi, ekonomik ve sportif ambargoyu haksız bulduklarını, bu haksızlığa dikkat çekmek için KKTC ile Mersin arasındaki ilişkileri en üst düzeye çıkarmak istediklerini ifade eden Özyiğit, "Sayın Başbakanımıza bizi kabullerinden dolayı teşekkür ediyorum. Burada olmak bizim için onurdur. Sayın Başbakanımıza Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer'in selamını ve Mersinlilerin dayanışma duygusunu, birlikte iş yapma, daha iyi ilişkiler kurma arzusunu ilettik" dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşluoğlu'nu da ziyaret ederek Mersin hakkında bilgi verdi. Özyiğit, Bakan Çavuşoğlu'na, eğitim alanında işbirliği yapma arzularını iletti.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, KKTC'nin 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu da ziyaret etti.

 

'MERSİN'DEN KIBRIS'A BARIŞ VE DOSTLUK İÇİN YÜZECEKLER'

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, KKTC temasları kapsamında  Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı'yı da ziyaret etti.

Harmancı, Yenişehir Belediyesi ile sosyal ve kültürel alanda işbirliklerine hazır olduklarını söyledi. Harmancı, Eylül ayında yapılacak Tiyatro Festivali'ne Özyiğit'i davet etti ve kendisinin de Yenişehir'i ziyaret etmek istediğini söyledi.

Lefkoşa Belediye Başkanı Harmancı'ya ve kardeş Lefkoşa halkına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in selamını ileten Başkan Özyiğit, "İskele Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kuracağız ama sadece bir belediye ile değil bütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Amacımız KKTC üzerindeki haksız ambargolara dikkat çekmek. Bu amaçla yapacağımız ilk etkinliklerden biri, profesyonel yüzme sporcularının Mersin'den Kıbrıs'a kadar yüzmesi olacak. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yüzücülerimiz Mersin'den ilk kulacı atıp Kıbrıs'a gidecek. Özellikle 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü seçtik. O önemli günde dünyaya anlamlı bir mesaj vereceğiz" dedi.

Lefkoşa Belediye Başkanı Harmancı da, Mersin'den Kıbrıs'a kadar yüzecek sporcuları törenle karşılayacaklarını ve Mersin'in mesajına ortak olacaklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.