Özyiğit,'Nitelikli Öğretmenler, Nitelikli Eğitimin Vazgeçilmezidir'

24.11.2018 - 16:11, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Özyiğit,'Nitelikli Öğretmenler, Nitelikli Eğitimin Vazgeçilmezidir'

Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Abdullah Özyiğit, aydınlığın simgesi öğretmenlerin çağdaş yaşam imkanlarına kavuşturulması gerektiğine vurgu yaparak, “Nitelikli öğretmenler, nitelikli eğitimin vazgeçilmezidirler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Abdullah Özyiğit, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Öğretmenlerin ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ nesilleri yetiştirmesinin önemine vurgu yapan Özyiğit, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yeni Türkiye’nin birkaç yıla sığdırdığı askeri, siyasi, idari inkılâplar sizin, sayın öğretmenler, sizin sosyal ve fikri inkılâptaki başarınızla pekiştirilecektir. Hiçbir zaman hatırlarınızdan çıkmasın ki, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözü ile aydınlanmada öğretmenlerin önemine vurgu yaptığına işaret etti.   Eğitim sisteminin Atatürkçü düşünceden, Atatürk ilke ve devrimlerinden, akılcı ve bilimsel eğitimden uzaklaştırılmaya çalışıldığını ifade eden Özyiğit, “Öğretmenlik, insanı eğitme sanatıdır. Öğretmenler, insanları aydınlatmak için vardır. Onlar, yarınlarımız olan çocuklarımızı eğitmek için vardır. Öğretmenler, çağdaş ve akılcı yönleriyle, eğitime ışık tutarak cehaleti yenenlerdir. Bu nedenledir ki; öğretmenlerin hizmet anlayışı üzerindeki siyasi baskı, korku, kuşku yerine, onlara nitelik kazandırmak gerekmektedir. Nitelikli öğretmenler, nitelikli eğitimin vazgeçilmezidirler. Aydınlığın simgesi öğretmenlerimizin çağdaş yaşam imkanlarına kavuşturulması, önceliklerimizden biri olmalıdır. En zor şartlarda bile, ülkenin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen tüm öğretmenlerin, Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Abdullah Özyiğit, aydınlığın simgesi öğretmenlerin çağdaş yaşam imkanlarına kavuşturulması gerektiğine vurgu yaparak, “Nitelikli öğretmenler, nitelikli eğitimin vazgeçilmezidirler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Abdullah Özyiğit, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Öğretmenlerin ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ nesilleri yetiştirmesinin önemine vurgu yapan Özyiğit, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yeni Türkiye’nin birkaç yıla sığdırdığı askeri, siyasi, idari inkılâplar sizin, sayın öğretmenler, sizin sosyal ve fikri inkılâptaki başarınızla pekiştirilecektir. Hiçbir zaman hatırlarınızdan çıkmasın ki, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözü ile aydınlanmada öğretmenlerin önemine vurgu yaptığına işaret etti.
 
Eğitim sisteminin Atatürkçü düşünceden, Atatürk ilke ve devrimlerinden, akılcı ve bilimsel eğitimden uzaklaştırılmaya çalışıldığını ifade eden Özyiğit, “Öğretmenlik, insanı eğitme sanatıdır. Öğretmenler, insanları aydınlatmak için vardır. Onlar, yarınlarımız olan çocuklarımızı eğitmek için vardır. Öğretmenler, çağdaş ve akılcı yönleriyle, eğitime ışık tutarak cehaleti yenenlerdir. Bu nedenledir ki; öğretmenlerin hizmet anlayışı üzerindeki siyasi baskı, korku, kuşku yerine, onlara nitelik kazandırmak gerekmektedir. Nitelikli öğretmenler, nitelikli eğitimin vazgeçilmezidirler. Aydınlığın simgesi öğretmenlerimizin çağdaş yaşam imkanlarına kavuşturulması, önceliklerimizden biri olmalıdır.
En zor şartlarda bile, ülkenin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen tüm öğretmenlerin, Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.