Özyiğit, Yenişehir’de Bir Aileye Konuk Oldu

Siyaset 11.03.2019 - 15:11, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Özyiğit, Yenişehir’de Bir Aileye Konuk Oldu

CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Afetevler Mahallesi’nde bir ailenin evine konuk oldu. Ailenin davetini geri çevirmeyen ve yer sofrasında yemek yiyen Abdullah Özyiğit, belediye başkanlığı görevini devraldığında uygulayacağı sosyal yardım projelerini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, ilçede yaşayan vatandaşların evlerine konuk oluyor ve belediye başkanı olduğunda uygulayacakları projeleri ev halkına anlatıyor. Geçtiğimiz günlerde bir öğrenci evini ziyaret eden Abdullah Özyiğit, son olarak Afetevler Mahallesi’nde, yaşayan Halil ve Meral Doğan çiftinin evine konuk oldu. Aile üyeleriyle tanışıp sohbet eden Abdullah Özyiğit, ailenin birlikte yemek yiyelim teklifini de geri çevirmedi ve yer sofrasında aileyle birlikte yemek yedi. Yemeğin ardından konuşan Abdullah Özyiğit, göreve geldiklerinde hizmete gelir düzeyi düşük ailelerin oturduğu mahallelerden başlayacaklarını söyledi. Yenişehir’de hemşehrilik bilincini oturtmak, ihtiyaç önceliğini belirlemek ve hizmetleri ihtiyaç sahiplerine daha hızlı ulaştırmak amacıyla hangi evde kimin yaşadığını ve nasıl yaşadığını tespit edeceklerini ifade etti.  Belediye Başkan adayı Özyiğit, “Hangi evde kim yaşıyor, nasıl yaşıyor bunları bileceğiz. O evde aile geçinebiliyor mu, çocuklar beslenebiliyor mu, yaşlıların bakımı yapılıyor mu? Bunların hepsini muhtarlarımızdan öğreneceğiz ve o aileye sosyal yardım gerekip gerekmediğini değerlendireceğiz” dedi. Sosyal yardıma ihtiyacı olan ailelerde, kadınlara bir para kartı verileceğini belirten Abdullah Özyiğit, “Bu karta bir bakiye yüklenmiş olacak. Bu kart sadece Yenişehir esnafında geçerli olacak. Büyük zincir marketlerde geçerli olmayacak. Sadece Yenişehir’deki küçük esnafımızda geçerli olacak.  Kadınlar gidip alışverişini yapacak, kartı makineden geçirecek, anlaşmalı olduğumuz banka parayı hemen o esnafın hesabına aktaracak. Böylece zor durumda olan esnafımız da kazanmış olacak. Paramız Yenişehir sınırları içinde kalacak. Onun için biz bu uygulamaya Yenişehir para birimi diyoruz. Belediye başkanlığı görevini devraldığımda bu projeyi hemen hayata geçireceğiz” diye konuştu.  
CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Afetevler Mahallesi’nde bir ailenin evine konuk oldu. Ailenin davetini geri çevirmeyen ve yer sofrasında yemek yiyen Abdullah Özyiğit, belediye başkanlığı görevini devraldığında uygulayacağı sosyal yardım projelerini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, ilçede yaşayan vatandaşların evlerine konuk oluyor ve belediye başkanı olduğunda uygulayacakları projeleri ev halkına anlatıyor.

Geçtiğimiz günlerde bir öğrenci evini ziyaret eden Abdullah Özyiğit, son olarak Afetevler Mahallesi’nde, yaşayan Halil ve Meral Doğan çiftinin evine konuk oldu.

Aile üyeleriyle tanışıp sohbet eden Abdullah Özyiğit, ailenin birlikte yemek yiyelim teklifini de geri çevirmedi ve yer sofrasında aileyle birlikte yemek yedi.

Yemeğin ardından konuşan Abdullah Özyiğit, göreve geldiklerinde hizmete gelir düzeyi düşük ailelerin oturduğu mahallelerden başlayacaklarını söyledi.

Yenişehir’de hemşehrilik bilincini oturtmak, ihtiyaç önceliğini belirlemek ve hizmetleri ihtiyaç sahiplerine daha hızlı ulaştırmak amacıyla hangi evde kimin yaşadığını ve nasıl yaşadığını tespit edeceklerini ifade etti.  Belediye Başkan adayı Özyiğit, “Hangi evde kim yaşıyor, nasıl yaşıyor bunları bileceğiz. O evde aile geçinebiliyor mu, çocuklar beslenebiliyor mu, yaşlıların bakımı yapılıyor mu? Bunların hepsini muhtarlarımızdan öğreneceğiz ve o aileye sosyal yardım gerekip gerekmediğini değerlendireceğiz” dedi.

Sosyal yardıma ihtiyacı olan ailelerde, kadınlara bir para kartı verileceğini belirten Abdullah Özyiğit, “Bu karta bir bakiye yüklenmiş olacak. Bu kart sadece Yenişehir esnafında geçerli olacak. Büyük zincir marketlerde geçerli olmayacak. Sadece Yenişehir’deki küçük esnafımızda geçerli olacak.  Kadınlar gidip alışverişini yapacak, kartı makineden geçirecek, anlaşmalı olduğumuz banka parayı hemen o esnafın hesabına aktaracak. Böylece zor durumda olan esnafımız da kazanmış olacak. Paramız Yenişehir sınırları içinde kalacak. Onun için biz bu uygulamaya Yenişehir para birimi diyoruz. Belediye başkanlığı görevini devraldığımda bu projeyi hemen hayata geçireceğiz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.