Özyiğit, 'Yenişehir’de Klasik Belediyecilik Yapmayız’

Siyaset 22.02.2019 - 10:41, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Özyiğit, 'Yenişehir’de Klasik Belediyecilik Yapmayız’

CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, “Bizim işimiz doğru bir gençlik yetiştirmek. Var olan siyasi iktidarın uygulamalarının tersine, bu ülkeyi aydınlık, çağdaş geleceğe taşımak için bütün çabamızı ortaya koyacağız. Yenişehir gibi bir yerde klasik belediyecilik dışında faaliyetler yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Burada klasik belediyecilik yapmayız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, partisinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer ile birlikte İçel Sanat Kulübü’nde düzenlenen ve başkan adaylarının kültür ve sanatla ilgili projelerini anlattığı toplantıya katıldı. Özyiğit, burada yaptığı konuşmada, Yenişehir’de hem insan kaynağı açısından hem de önceki başkan İbrahim Genç tarafından ilçeye kazandırılan eserler açısından şanslı olduklarını söyledi. Özyiğit, “Bu eserleri doğru kullanmak ve bu eserlerin kullanımını çocuklar başta olmak üzere topluma yaymak gerekiyor. Yenişehir’de konservatuar kurmak, çocuklar ve gençlerin tiyatro yapmasını sağlamak gibi projelerimiz var. Kreş çağındaki 4-6 yaş arasındaki çocuklarımız arasında fotoğraf özendirme yarışması yapacağız. İlkokul ortaokul çocukları arasında bir icat çıkarayım yarışması, liseliler arasında özgün hikaye yarışması yapacağız ve ödüllendirmeyi de yine kültür sanat faaliyetleriyle yapacağız. Yenişehir 2 üniversitenin olduğu bir ilçe. Bu gençlerimizi halkla buluşturacağız. Özgün tiyatro yarışmaları yapacağız. Kendileri yazıp kendileri oynayacaklar, sanatçılarımız da değerlendirecekler. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’ni mümkünse 24 saat kullanacağız. Salonları eş zamanlı olarak kullanacağız. Ticari olmayan organizasyonlarda amatör kurumların kullanmasını sağlayacağız” dedi. ‘İNSAN KAYNAĞIMIZI KULLANACAĞIZ’ Kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacağını, gençlerin daha bilinçli olmasını sağlayacağını ifade eden Abdullah Özyiğit sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim işimiz doğru bir gençlik yetiştirmek. Var olan siyasi iktidarın uygulamalarının tersine, bu ülkeyi aydınlık, çağdaş geleceğe taşımak için bütün çabamızı ortaya koyacağız. Yenişehir gibi bir yerde klasik belediyecilik dışında faaliyetler yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bizim var olan insan kaynağımızı, fiziki mekânlarımızı en aktif şekilde kullanmamız, sanatsal faaliyetler yapmamız gerekiyor.” VELİ AĞBABA’DAN ZİYARET Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, beraberinde Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ile birlikte Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit’i ziyaret etti. Silifke’de meydana gelen ve 8 tarım işçisinin ölümüne neden olan kaza haberini alan Ağababa ve Gökçel, ziyaretlerini kısa tutarak ilçeye hareket ettiler. Ağbaba, Silifke’ye hareketi öncesinde şunları söyledi, “Aday olan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Aday olamayan arkadaşlarımız için de hayırlısı olsun.” Abdullah Özyiğit de, “Belediye başkanının, belediye meclisi üyelerinin kimler olduğu meselesinden ziyade sosyal demokrat belediyeciliği Yenişehir’de uygulamaya kafa yormamız lazım” dedi.
CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, “Bizim işimiz doğru bir gençlik yetiştirmek. Var olan siyasi iktidarın uygulamalarının tersine, bu ülkeyi aydınlık, çağdaş geleceğe taşımak için bütün çabamızı ortaya koyacağız. Yenişehir gibi bir yerde klasik belediyecilik dışında faaliyetler yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Burada klasik belediyecilik yapmayız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, partisinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer ile birlikte İçel Sanat Kulübü’nde düzenlenen ve başkan adaylarının kültür ve sanatla ilgili projelerini anlattığı toplantıya katıldı.

Özyiğit, burada yaptığı konuşmada, Yenişehir’de hem insan kaynağı açısından hem de önceki başkan İbrahim Genç tarafından ilçeye kazandırılan eserler açısından şanslı olduklarını söyledi.

Özyiğit, “Bu eserleri doğru kullanmak ve bu eserlerin kullanımını çocuklar başta olmak üzere topluma yaymak gerekiyor. Yenişehir’de konservatuar kurmak, çocuklar ve gençlerin tiyatro yapmasını sağlamak gibi projelerimiz var. Kreş çağındaki 4-6 yaş arasındaki çocuklarımız arasında fotoğraf özendirme yarışması yapacağız. İlkokul ortaokul çocukları arasında bir icat çıkarayım yarışması, liseliler arasında özgün hikaye yarışması yapacağız ve ödüllendirmeyi de yine kültür sanat faaliyetleriyle yapacağız. Yenişehir 2 üniversitenin olduğu bir ilçe. Bu gençlerimizi halkla buluşturacağız. Özgün tiyatro yarışmaları yapacağız. Kendileri yazıp kendileri oynayacaklar, sanatçılarımız da değerlendirecekler. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’ni mümkünse 24 saat kullanacağız. Salonları eş zamanlı olarak kullanacağız. Ticari olmayan organizasyonlarda amatör kurumların kullanmasını sağlayacağız” dedi.

‘İNSAN KAYNAĞIMIZI KULLANACAĞIZ’

Kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacağını, gençlerin daha bilinçli olmasını sağlayacağını ifade eden Abdullah Özyiğit sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim işimiz doğru bir gençlik yetiştirmek. Var olan siyasi iktidarın uygulamalarının tersine, bu ülkeyi aydınlık, çağdaş geleceğe taşımak için bütün çabamızı ortaya koyacağız. Yenişehir gibi bir yerde klasik belediyecilik dışında faaliyetler yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bizim var olan insan kaynağımızı, fiziki mekânlarımızı en aktif şekilde kullanmamız, sanatsal faaliyetler yapmamız gerekiyor.”

VELİ AĞBABA’DAN ZİYARET

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, beraberinde Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ile birlikte Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit’i ziyaret etti. Silifke’de meydana gelen ve 8 tarım işçisinin ölümüne neden olan kaza haberini alan Ağababa ve Gökçel, ziyaretlerini kısa tutarak ilçeye hareket ettiler. Ağbaba, Silifke’ye hareketi öncesinde şunları söyledi, “Aday olan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Aday olamayan arkadaşlarımız için de hayırlısı olsun.”

Abdullah Özyiğit de, “Belediye başkanının, belediye meclisi üyelerinin kimler olduğu meselesinden ziyade sosyal demokrat belediyeciliği Yenişehir’de uygulamaya kafa yormamız lazım” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.