“Quartet Mapa”

Kültür-Sanat 29.03.2019 - 10:43, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

“Quartet Mapa”

Türk müziği ezgilerini klasik müzikle buluşturan Quartet Mapa, Mersinli sanatseverlerle buluşuyor.

     18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Türk müziği ezgilerini klasik müzikle buluşturan Quartet Mapa Oda Müziği Topluluğu’nu 29 Nisan 2019 Pazartesi saat: 20.00’de Tarsus St. Paul Müzesi’nde sanatseverlerle buluşturuyor. Konserde, Hüseyin Ulutaş’ın yaylısazlar quarteti ve solo keman için düzenlediği Paganini, Bazzini, Wieniawski’den Ali Ekber Çiçek’e uzanan zengin bir repertuvar seslendirecek.      Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından kurulan Quartet Mapa, 2008 yılında İsis Quartet adıyla kuruldu ve 2016 yılında Quartet Mapa adını alan Topluluk, Hüseyin Ulutaş (keman), Yeşim Güner (keman), Şenzelita Aykanat (keman), Melda Sak (viyola), Zeynep Ulutaş (viyolonsel), isimlerinden oluşuyor. Quartet, klasik müzik bestecilerinin yanı sıra Türk ezgilerinden oluşan bir zenginliği çok sesli müziğe taşıyarak yenilikçi bir müzik arayışıyla düzenlenmiş eserleri seslendirmiş, yurtiçi ve yurtdışında verdiği konserlerle adından sıkça söz ettirmiştir. Biletlerinizi, Festival Ofisi’nden veya www.biletfest.com adresinden online temin edebilirsiniz. İletişim: 0324 237 78 10
Türk müziği ezgilerini klasik müzikle buluşturan Quartet Mapa, Mersinli sanatseverlerle buluşuyor.

     18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Türk müziği ezgilerini klasik müzikle buluşturan Quartet Mapa Oda Müziği Topluluğu’nu 29 Nisan 2019 Pazartesi saat: 20.00’de Tarsus St. Paul Müzesi’nde sanatseverlerle buluşturuyor. Konserde, Hüseyin Ulutaş’ın yaylısazlar quarteti ve solo keman için düzenlediği Paganini, Bazzini, Wieniawski’den Ali Ekber Çiçek’e uzanan zengin bir repertuvar seslendirecek.

     Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından kurulan Quartet Mapa, 2008 yılında İsis Quartet adıyla kuruldu ve 2016 yılında Quartet Mapa adını alan Topluluk, Hüseyin Ulutaş (keman), Yeşim Güner (keman), Şenzelita Aykanat (keman), Melda Sak (viyola), Zeynep Ulutaş (viyolonsel), isimlerinden oluşuyor. Quartet, klasik müzik bestecilerinin yanı sıra Türk ezgilerinden oluşan bir zenginliği çok sesli müziğe taşıyarak yenilikçi bir müzik arayışıyla düzenlenmiş eserleri seslendirmiş, yurtiçi ve yurtdışında verdiği konserlerle adından sıkça söz ettirmiştir.

Biletlerinizi, Festival Ofisi’nden veya www.biletfest.com adresinden online temin edebilirsiniz. İletişim: 0324 237 78 10

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.