Ramazan’ın Manevi İklimi Toroslar’da Doruğa Çıktı

22.05.2019 - 10:59, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Ramazan’ın Manevi İklimi Toroslar’da Doruğa Çıktı

Toroslar Belediyesi, On Bir Ay’ın Sultanı Ramazan Ayı’nın manevi iklimini ilçe sınırları içerisinde her gün bir mahallede düzenlediği iftar yemeği ve Ramazan Panayırı ile yaşatıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Av. Atsız Afşın Yılmaz’ın ev sahipliğinde organize edilen Ramazan Panayırında bir araya gelen binlerce kişi kardeşlik ve paylaşmanın hazzını doyasıya yaşıyor. Toroslar Belediyesi Ramazan Panayırı bu kez de Akbelen Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Akbelen Mahallesi’nin yanı sıra Yusuf Kılıç Mahallesi sakinlerinin de yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeği ve panayır programı; İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirildi. Programa; Toroslar Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yılmaz’ın yanı sıra, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, MHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Özellikle çocuklar  tarafından yoğun sevgi gösterileri ile karşılanan Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yılmaz, her gün bir mahallede düzenledikleri gezici panayır ile Ramazan akşamlarına renk kattıklarını söyledi. Ramazan’ın tüm maneviyatı ve coşkusuyla yaşandığı etkinlikler ile amaçlarının geleneksel Ramazan kültürünü çocuklarda yaşatmak olduğunu vurgulayarak, gönül sofralarına katılarak birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesini veren tüm hemşehrilerine teşekkür etti. Başkan Yılmaz; “Ramazan Ayı; huzur, birlik, beraberlik, arınma ve güzellik ve bunların hepsini paylaşmak demektir. Biz de tüm bu güzellikleri hep beraber yaşamak ve paylaşmak için sizleri Ramazan Panayırımaza davet ettik. Sizler de teşrif ettiniz. Ramazan Ayı’nda yaşadığımız tüm bu güzelliklerin bütün yıla yayılmasını diliyoruz. Belediye Başkanı olarak da görevimiz budur ve bunu gerçekleştireceğiz inşallah. Seçimden önce açıkladığımız projelerimizi hayata geçireceğiz. Dertlerinizi, sıkıntılarınız çözebilmek adına çalışıyoruz ve bu çalışmalarımızın sonucunu da hep beraber göreceğiz. Her gün bir mahallemizde düzenlediğimiz iftar sofralarımız ve etkinliklerimiz ile çocuklarımıza geleneksel Ramazan eğlencelerini yaşatmak istedik. Çocuklarımız da bu programlarımızı çok  sevdi. İnşallah Ramazan Ayı’ndan sonra da bu gibi etkinliklerimizi devam ettireceğiz. Allah tuttuğunuz oruçları kabul ve makbul eylesin ve huzurumuzu bozmasın. İnşallah hep beraber daha güzel günlere emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi. Daha sonra Toroslar Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yımaz, protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte iftarını açtı. İftarın ardından semazen gösterisi eşliğinde sunulan tasavvuf musikisi, Karagöz-Hacivat, tahta bacak ve animasyon gösterileri de büyük beğeni topladı.
Toroslar Belediyesi, On Bir Ay’ın Sultanı Ramazan Ayı’nın manevi iklimini ilçe sınırları içerisinde her gün bir mahallede düzenlediği iftar yemeği ve Ramazan Panayırı ile yaşatıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Av. Atsız Afşın Yılmaz’ın ev sahipliğinde organize edilen Ramazan Panayırında bir araya gelen binlerce kişi kardeşlik ve paylaşmanın hazzını doyasıya yaşıyor.

Toroslar Belediyesi Ramazan Panayırı bu kez de Akbelen Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Akbelen Mahallesi’nin yanı sıra Yusuf Kılıç Mahallesi sakinlerinin de yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeği ve panayır programı; İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirildi.

Programa; Toroslar Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yılmaz’ın yanı sıra, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, MHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Özellikle çocuklar  tarafından yoğun sevgi gösterileri ile karşılanan Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yılmaz, her gün bir mahallede düzenledikleri gezici panayır ile Ramazan akşamlarına renk kattıklarını söyledi.

Ramazan’ın tüm maneviyatı ve coşkusuyla yaşandığı etkinlikler ile amaçlarının geleneksel Ramazan kültürünü çocuklarda yaşatmak olduğunu vurgulayarak, gönül sofralarına katılarak birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesini veren tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

Başkan Yılmaz; “Ramazan Ayı; huzur, birlik, beraberlik, arınma ve güzellik ve bunların hepsini paylaşmak demektir. Biz de tüm bu güzellikleri hep beraber yaşamak ve paylaşmak için sizleri Ramazan Panayırımaza davet ettik. Sizler de teşrif ettiniz. Ramazan Ayı’nda yaşadığımız tüm bu güzelliklerin bütün yıla yayılmasını diliyoruz. Belediye Başkanı olarak da görevimiz budur ve bunu gerçekleştireceğiz inşallah. Seçimden önce açıkladığımız projelerimizi hayata geçireceğiz. Dertlerinizi, sıkıntılarınız çözebilmek adına çalışıyoruz ve bu çalışmalarımızın sonucunu da hep beraber göreceğiz. Her gün bir mahallemizde düzenlediğimiz iftar sofralarımız ve etkinliklerimiz ile çocuklarımıza geleneksel Ramazan eğlencelerini yaşatmak istedik. Çocuklarımız da bu programlarımızı çok  sevdi. İnşallah Ramazan Ayı’ndan sonra da bu gibi etkinliklerimizi devam ettireceğiz. Allah tuttuğunuz oruçları kabul ve makbul eylesin ve huzurumuzu bozmasın. İnşallah hep beraber daha güzel günlere emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi.

Daha sonra Toroslar Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yımaz, protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte iftarını açtı. İftarın ardından semazen gösterisi eşliğinde sunulan tasavvuf musikisi, Karagöz-Hacivat, tahta bacak ve animasyon gösterileri de büyük beğeni topladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.