Sabri Tekli 'Mersin ekonomisine personel üretmeyi görev edindik'

12.02.2020 - 17:21, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Sabri Tekli 'Mersin ekonomisine personel üretmeyi görev edindik'

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen “Türkiye’nin Geleceğinde Biz de Varız” projesi kapsamında 10 okulda kurulan robotik kodlama atölyeleri toplu açılış töreni 75. Yıl Fen Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen açılış törenine Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Mersin Milli Eğitim İl Müdürü Adem Koca, MTOSB Başkanı Sabri Tekli ve MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’ın yanı sıra kent protokolünden bir çok önemli isim katıldı.   Açılışın ardından 75. Yıl Fen Lisesi’nde öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceleyen protokol heyeti, robotik kodlama ile ilgili öğrencilerden bilgiler aldı. Törende MTOSB Başkanı Sabri Tekli’ye projeye olan desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.   Mersin ekonomisine personel üretmeyi görev edindiklerini belirten MTOSB Başkanı Sabri Tekli yaptığı konuşmada “Robotik kodlama eğitimini MTOSB bünyesinde eğitim veren Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz ile buluşturduk. Okulumuzdaki robotik kodlama grubumuz ABD’ye gidiyor. Bu sene ABD bağlantılı bir yarışmayı Mersin’e kazandırdık. Çocuklarımızın robotik kodlamaya duyduğu heves çok fazla. Yapay zeka dediğimiz Endüstri 4.0’da bu teknolojiyi kullanıyor. Gençleri bilim ve teknoloji ile buluşturup bir an önce iş dünyasında yer almalarını hedefliyoruz. OSB’deki firmalar ne kadar mezun olan çocuk varsa bize verin diyorlar. Mersin ekonomisine personel üretmek bizlerin görevi. Fabrikalar olmazsa üretim olmaz. Bu açıdan fabrikalarımıza personel yetiştirmek gerekiyor. Gençlerimizin önünü açarak, onların kısa sürede üretime katkı sağlayacak bireyler haline getirmek için OSB olarak desteklerimizi sürdürüyoruz. Ara eleman yetiştirmek için çıktığımız yolda aranan elemanlar yetiştiriyoruz. Gençlerimizle gurur duyuyoruz” dedi.
Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen “Türkiye’nin Geleceğinde Biz de Varız” projesi kapsamında 10 okulda kurulan robotik kodlama atölyeleri toplu açılış töreni 75. Yıl Fen Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen açılış törenine Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Mersin Milli Eğitim İl Müdürü Adem Koca, MTOSB Başkanı Sabri Tekli ve MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’ın yanı sıra kent protokolünden bir çok önemli isim katıldı.

 

Açılışın ardından 75. Yıl Fen Lisesi’nde öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceleyen protokol heyeti, robotik kodlama ile ilgili öğrencilerden bilgiler aldı. Törende MTOSB Başkanı Sabri Tekli’ye projeye olan desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

 

Mersin ekonomisine personel üretmeyi görev edindiklerini belirten MTOSB Başkanı Sabri Tekli yaptığı konuşmada “Robotik kodlama eğitimini MTOSB bünyesinde eğitim veren Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz ile buluşturduk. Okulumuzdaki robotik kodlama grubumuz ABD’ye gidiyor. Bu sene ABD bağlantılı bir yarışmayı Mersin’e kazandırdık. Çocuklarımızın robotik kodlamaya duyduğu heves çok fazla. Yapay zeka dediğimiz Endüstri 4.0’da bu teknolojiyi kullanıyor. Gençleri bilim ve teknoloji ile buluşturup bir an önce iş dünyasında yer almalarını hedefliyoruz. OSB’deki firmalar ne kadar mezun olan çocuk varsa bize verin diyorlar. Mersin ekonomisine personel üretmek bizlerin görevi. Fabrikalar olmazsa üretim olmaz. Bu açıdan fabrikalarımıza personel yetiştirmek gerekiyor. Gençlerimizin önünü açarak, onların kısa sürede üretime katkı sağlayacak bireyler haline getirmek için OSB olarak desteklerimizi sürdürüyoruz. Ara eleman yetiştirmek için çıktığımız yolda aranan elemanlar yetiştiriyoruz. Gençlerimizle gurur duyuyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.