Sağlar, 'Mersin'i akılla Mersin'de yaşayanlarla ve muhtarlarla yöneteceğiz.'

Siyaset 10.11.2018 - 20:04, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Sağlar, 'Mersin'i akılla Mersin'de yaşayanlarla ve muhtarlarla yöneteceğiz.'

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı, eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, düzenlediği ve muhtarların da katıldığı basın toplantısında "Başkanlık bize nasip olursa Mersin'i akılla Mersin'de yaşayanlarla ve muhtarlarla yöneteceğiz. Mersin'i daha ileri götürmek için el ele vermeliyiz, hangi siyasi partiden olursak olalım önce "Mersin" demeliyiz. Ben Mersin'de yaşayanlara güveniyorum"dedi

Sağlar, "Kentlerin Yerel Başbakanı olan Büyükşehir Belediye Başkanları yasalardan aldıkları yetkilerle Belediyeciliği klasik belediye hizmetlerini yürütmek olarak görmemeli,  Başkanı oldukları kentin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine de katkı sağlayacak projeler de üretmelidir. Mersin çok farklı kültürleri bir arada barındıran bir kent. Bu farklı kültürlerin bir arada mutlu yaşayabilmesi için her köy ve mahallemizde " Çağdaş kadın  ve Gençlik merkezleri" kurulması hedeflenerek, eğitim olanağı bulamamış kadın ve gençleri yoksulluktan kurtararak güçlü bir şekilde topluma kazandırmak istiyoruz" dedi Gerçek halk temsilcilerinin muhtarlar olduğuna  vurgu yapan Sağlar, demokrasi kültürünün gelişmesinde önemli görevler alan muhtarlar için  "Her işlerini kendileri yaparlar. Siyasi partilere üye olamazlar ama yaşadıkları mahallenin, köyün, beldenin her şeyi olurlar. Muhtarlık kurumunun önemini biz biliriz ama bazı yöneticiler bilmez. Muhtarları kendilerine hizmet edecek kişiler olarak görürler. Oysa muhtarlar görev yaptıkları köyün, mahallenin her şeyini bilen, çözüm üreten insanlardır. Belediye başkanı eğer akıllıysa kenti muhtarlarla birlikte yönetir. Eğer başkanlık bize nasip olursa Mersin'i muhtarlarla birlikte yöneteceğiz. Belediyede başkan yardımcısı ya da daha üst düzey görevde birini siz muhtarlar arasından seçeceğiz. Muhtarlar belediyede kapıyı çalarak içeri girmeyecek. Açık kapıdan girecek. Mersin'de 809 mahallemiz var. Bunlardan 509'u köy. Bu köy muhtarlarının kooperatifleşerek köylerinin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağı adımlar atabilirler " dedi. Mersin'i akılla yöneteceklerini belirten Sağlar, " Mersin'i akılla Mersin'de yaşayanlarla ve muhtarlarla yöneteceğiz. Mersin'i daha ileri götürmek için el ele vermeliyiz, hangi siyasi partiden olursak olalım önce Mersin demeliyiz. Ben Mersin'de yaşayanlara güveniyorum. Bu güne kadar Mersin'e yaptığımız hizmetler, yapacağımız hizmetlerin öncüsüydü" dedi. Konuşmasını basının ülkemizde de, dünyada da dördüncü güç olduğunu ifade eden Sağlar, Kuvvetler ayrılığı olan yasama, yürütme ve yargı erklerini denetleyen, insanları ezen, ayrıştıran kişilere dur diyebilecek, onların yaptıklarını açığa çıkarabilecek en önemli gücün yine basın olduğunu belirterek özgür ve tarafız basının var olmaya devam edeceğini ve de basının da katkısıyla demokrasinin yerleşeceğini ifade etti. Sağlar, Mersin'i değer kaybeden değil, her geçen gün değer kazanan bir kent haline getirerek, Mersin'i daha çağdaş ve yaşanılır , işsizliğe çözüm bulmuş, yaşam standartı yüksek bir barış kenti yapmayı temel hedef olarak gördüklerini söyledi.
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı, eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, düzenlediği ve muhtarların da katıldığı basın toplantısında "Başkanlık bize nasip olursa Mersin'i akılla Mersin'de yaşayanlarla ve muhtarlarla yöneteceğiz. Mersin'i daha ileri götürmek için el ele vermeliyiz, hangi siyasi partiden olursak olalım önce "Mersin" demeliyiz. Ben Mersin'de yaşayanlara güveniyorum"dedi

Sağlar, "Kentlerin Yerel Başbakanı olan Büyükşehir Belediye Başkanları yasalardan aldıkları yetkilerle Belediyeciliği klasik belediye hizmetlerini yürütmek olarak görmemeli,  Başkanı oldukları kentin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine de katkı sağlayacak projeler de üretmelidir. Mersin çok farklı kültürleri bir arada barındıran bir kent. Bu farklı kültürlerin bir arada mutlu yaşayabilmesi için her köy ve mahallemizde " Çağdaş kadın  ve Gençlik merkezleri" kurulması hedeflenerek, eğitim olanağı bulamamış kadın ve gençleri yoksulluktan kurtararak güçlü bir şekilde topluma kazandırmak istiyoruz" dedi

Gerçek halk temsilcilerinin muhtarlar olduğuna  vurgu yapan Sağlar, demokrasi kültürünün gelişmesinde önemli görevler alan muhtarlar için  "Her işlerini kendileri yaparlar. Siyasi partilere üye olamazlar ama yaşadıkları mahallenin, köyün, beldenin her şeyi olurlar. Muhtarlık kurumunun önemini biz biliriz ama bazı yöneticiler bilmez. Muhtarları kendilerine hizmet edecek kişiler olarak görürler. Oysa muhtarlar görev yaptıkları köyün, mahallenin her şeyini bilen, çözüm üreten insanlardır. Belediye başkanı eğer akıllıysa kenti muhtarlarla birlikte yönetir. Eğer başkanlık bize nasip olursa Mersin'i muhtarlarla birlikte yöneteceğiz. Belediyede başkan yardımcısı ya da daha üst düzey görevde birini siz muhtarlar arasından seçeceğiz. Muhtarlar belediyede kapıyı çalarak içeri girmeyecek. Açık kapıdan girecek. Mersin'de 809 mahallemiz var. Bunlardan 509'u köy. Bu köy muhtarlarının kooperatifleşerek köylerinin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağı adımlar atabilirler " dedi.

Mersin'i akılla yöneteceklerini belirten Sağlar, " Mersin'i akılla Mersin'de yaşayanlarla ve muhtarlarla yöneteceğiz. Mersin'i daha ileri götürmek için el ele vermeliyiz, hangi siyasi partiden olursak olalım önce Mersin demeliyiz. Ben Mersin'de yaşayanlara güveniyorum. Bu güne kadar Mersin'e yaptığımız hizmetler, yapacağımız hizmetlerin öncüsüydü" dedi.

Konuşmasını basının ülkemizde de, dünyada da dördüncü güç olduğunu ifade eden Sağlar, Kuvvetler ayrılığı olan yasama, yürütme ve yargı erklerini denetleyen, insanları ezen, ayrıştıran kişilere dur diyebilecek, onların yaptıklarını açığa çıkarabilecek en önemli gücün yine basın olduğunu belirterek özgür ve tarafız basının var olmaya devam edeceğini ve de basının da katkısıyla demokrasinin yerleşeceğini ifade etti.

Sağlar, Mersin'i değer kaybeden değil, her geçen gün değer kazanan bir kent haline getirerek, Mersin'i daha çağdaş ve yaşanılır , işsizliğe çözüm bulmuş, yaşam standartı yüksek bir barış kenti yapmayı temel hedef olarak gördüklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.