Seçer, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'

22.04.2020 - 17:15, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Seçer, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Seçer, mesajında şu ifadelere yer verdi:   “Ulusal egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100’üncü yılını ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği günü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.   23 Nisan, haklı bir savaştan büyük bir zaferle çıkan bir halkın egemenliğini kendi eline aldığı, hayatı ve kaderi üzerinde hiç kimseyi söz sahibi yapmayacağını ilan ettiği bir gündür.   23 Nisan 1920’de bağımsız ve özgür olarak yaşama iradesini ortaya koyan bu iradeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bütün dünya bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve varlığıdır’ diyerek bütün dünyaya duyurmuştur.   Büyük Önder Atatürk, 23 Nisan’ı çocuklara armağan ederek, çocuklara verdiği önemi ve duyduğu güveni de ortaya koymuştur. Türkiye’nin geleceğini emanet ettiği çocuklarımızın Ata’mızdan aldığı emaneti, gelecek kuşaklara aktaracağına, bilimin yol göstericiliğiyle çağdaş uygarlık seviyesine yükselmiş bir Türkiye’yi inşa edeceğine inancım tamdır.   Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılını ne yazık ki insanlığı ve tüm dünyayı tehdit eden bir virüsün yol açtığı zor günlerden geçerek kutluyoruz. Bu süreci de ülke ve ulus olarak yine birlik ve beraberlik içinde aşacağız. Çocuklarımızı da geleceğe hazırlayacağız ki, gelecek günlerimiz bugünden daha güzel olsun.   Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle anıyorum. Çocuklarımızın güven ve huzur içinde, Mersin’in cadde ve sokaklarında özgürce dolaştığı,  bilimsel eğitim aldıkları, gelecek kaygısı taşımadan özgürce yaşayacakları özgür bir Türkiye özlemiyle,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Seçer, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Ulusal egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100’üncü yılını ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği günü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

 

23 Nisan, haklı bir savaştan büyük bir zaferle çıkan bir halkın egemenliğini kendi eline aldığı, hayatı ve kaderi üzerinde hiç kimseyi söz sahibi yapmayacağını ilan ettiği bir gündür.

 

23 Nisan 1920’de bağımsız ve özgür olarak yaşama iradesini ortaya koyan bu iradeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bütün dünya bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve varlığıdır’ diyerek bütün dünyaya duyurmuştur.

 

Büyük Önder Atatürk, 23 Nisan’ı çocuklara armağan ederek, çocuklara verdiği önemi ve duyduğu güveni de ortaya koymuştur.

Türkiye’nin geleceğini emanet ettiği çocuklarımızın Ata’mızdan aldığı emaneti, gelecek kuşaklara aktaracağına, bilimin yol göstericiliğiyle çağdaş uygarlık seviyesine yükselmiş bir Türkiye’yi inşa edeceğine inancım tamdır.

 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılını ne yazık ki insanlığı ve tüm dünyayı tehdit eden bir virüsün yol açtığı zor günlerden geçerek kutluyoruz. Bu süreci de ülke ve ulus olarak yine birlik ve beraberlik içinde aşacağız. Çocuklarımızı da geleceğe hazırlayacağız ki, gelecek günlerimiz bugünden daha güzel olsun.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle anıyorum. Çocuklarımızın güven ve huzur içinde, Mersin’in cadde ve sokaklarında özgürce dolaştığı,  bilimsel eğitim aldıkları, gelecek kaygısı taşımadan özgürce yaşayacakları özgür bir Türkiye özlemiyle,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.