Seçer, 'Bu tesisler artmalı. Üzerimize düşen desteği vermeye hazırız'

29.12.2019 - 13:47, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Seçer, 'Bu tesisler artmalı. Üzerimize düşen desteği vermeye hazırız'

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin temel atma törenine katıldı. OSB’nin tarım sektörüne ve istihdam sorununun çözülmesine önemli katkılar sunacağını söyleyen Seçer, “Bu tesislerin sadece bizim bölgemizde değil komşu bölgelerde de artması yönünde başta merkezi yönetim ve biz yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin temel atma törenine katıldı. OSB’nin tarım sektörüne ve istihdam sorununun çözülmesine önemli katkılar sunacağını söyleyen Seçer, bu tesislerin artması gerektiğini vurguladı.    Temel atma törenine Başkan Seçer’in yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfü Elvan ile Mersin Valisi Ali İhsan Su katıldı. Törende bir konuşma yapan Başkan Seçer, “Çok kadim ve verimli topraklar üzerindeyiz. Müstesna bir kentte yaşıyoruz. Kadim ve bereketli toprakların üzerinde isabetli bir tesisin temel atma töreninde bulunuyoruz” dedi.   “Üzerimize düşen desteği vermeye hazırız” Önceki dönem Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan ile birlikte sık sık OSB’ler konusunda değerlendirmeler yaptıklarını ifade eden Başkan Seçer, “Hem şu anda içinde bulunduğumuz alana yapılacak olan Tarımsal Ürün İşleme Organize Sanayi Bölgesi, hem de hemen yine bu güzergahta karma Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yaptığımız değerlendirmelerde bu tesisleşmelerin bu bölgeye ne derece önemli katkılar sağlayacağının farkındayız. İşin ciddiyetinin farkındayız. Bu konuda üzerimize düşen desteği vermeye de hazırız. Bölgemizin en önemli sorunlarının başında gelen istihdam sorununa önemli katkı yapacak, bölgemizin, dolayısıyla da ülkemizin ekonomik gelişmesine önemli katkı yapacak bu tesislerin sadece bizim bölgemizde değil komşu bölgelerde de artması yönünde başta merkezi yönetim ve biz yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor” diye konuştu.   “Ortak paydamız kentimiz” Bölgede önemli tarımsal üretim kalemleri olduğunu ifade eden Seçer, “Ama dünyada rekabet o kadar gelişti ki eğer topraktan elde ettiğiniz ürünlere teknolojinin getirdiği yenilikleri katamıyorsanız yani bir katma değer sağlayamıyorsanız dünya pazarlarında, dünya piyasasında rekabet etme şansınız yok” dedi. Başkan Seçer, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:  “Biz güçlü bir ülkeyiz. Güçlü bir milletiz. Tarihi geçmişi, birikimi güçlü bir toplumuz. Elbette dönemsel bazı sıkıntılar yaşayabiliriz. Ama bunları hep beraber aşabileceğimizi düşünüyorum. Ama bunun için hepimize görev düşüyor. Burada çok farklı siyasi görüşten seçilmişler var. Sayın bakanlarımız ayrı bir siyasi partinin temsilcileri. Ben farklı bir siyasi partinin temsilcisiyim ancak ortak paydamız ülkemiz. Ortak paydamız bizim kentimiz. Bu uğurda el birliğiyle, gönül birliğiyle, yürek birliğiyle, samimiyetle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Benim de kentimizin ve hepinizin Belediye Başkanı olarak üzerime düşen görevi yerine getirme zorunluluğum var.” Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, temel atma töreninin ardından, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak’ın OSB ile ilgili sunumunu dinledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin temel atma törenine katıldı. OSB’nin tarım sektörüne ve istihdam sorununun çözülmesine önemli katkılar sunacağını söyleyen Seçer, “Bu tesislerin sadece bizim bölgemizde değil komşu bölgelerde de artması yönünde başta merkezi yönetim ve biz yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin temel atma törenine katıldı. OSB’nin tarım sektörüne ve istihdam sorununun çözülmesine önemli katkılar sunacağını söyleyen Seçer, bu tesislerin artması gerektiğini vurguladı. 

 

Temel atma törenine Başkan Seçer’in yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfü Elvan ile Mersin Valisi Ali İhsan Su katıldı. Törende bir konuşma yapan Başkan Seçer, “Çok kadim ve verimli topraklar üzerindeyiz. Müstesna bir kentte yaşıyoruz. Kadim ve bereketli toprakların üzerinde isabetli bir tesisin temel atma töreninde bulunuyoruz” dedi.

 

“Üzerimize düşen desteği vermeye hazırız”

Önceki dönem Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan ile birlikte sık sık OSB’ler konusunda değerlendirmeler yaptıklarını ifade eden Başkan Seçer, “Hem şu anda içinde bulunduğumuz alana yapılacak olan Tarımsal Ürün İşleme Organize Sanayi Bölgesi, hem de hemen yine bu güzergahta karma Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yaptığımız değerlendirmelerde bu tesisleşmelerin bu bölgeye ne derece önemli katkılar sağlayacağının farkındayız. İşin ciddiyetinin farkındayız. Bu konuda üzerimize düşen desteği vermeye de hazırız. Bölgemizin en önemli sorunlarının başında gelen istihdam sorununa önemli katkı yapacak, bölgemizin, dolayısıyla da ülkemizin ekonomik gelişmesine önemli katkı yapacak bu tesislerin sadece bizim bölgemizde değil komşu bölgelerde de artması yönünde başta merkezi yönetim ve biz yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor” diye konuştu.

 

“Ortak paydamız kentimiz”

Bölgede önemli tarımsal üretim kalemleri olduğunu ifade eden Seçer, “Ama dünyada rekabet o kadar gelişti ki eğer topraktan elde ettiğiniz ürünlere teknolojinin getirdiği yenilikleri katamıyorsanız yani bir katma değer sağlayamıyorsanız dünya pazarlarında, dünya piyasasında rekabet etme şansınız yok” dedi. Başkan Seçer, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 “Biz güçlü bir ülkeyiz. Güçlü bir milletiz. Tarihi geçmişi, birikimi güçlü bir toplumuz. Elbette dönemsel bazı sıkıntılar yaşayabiliriz. Ama bunları hep beraber aşabileceğimizi düşünüyorum. Ama bunun için hepimize görev düşüyor. Burada çok farklı siyasi görüşten seçilmişler var. Sayın bakanlarımız ayrı bir siyasi partinin temsilcileri. Ben farklı bir siyasi partinin temsilcisiyim ancak ortak paydamız ülkemiz. Ortak paydamız bizim kentimiz. Bu uğurda el birliğiyle, gönül birliğiyle, yürek birliğiyle, samimiyetle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Benim de kentimizin ve hepinizin Belediye Başkanı olarak üzerime düşen görevi yerine getirme zorunluluğum var.”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, temel atma töreninin ardından, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak’ın OSB ile ilgili sunumunu dinledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.