Seçer, Çin’deki Kardeş Şehirler Zirvesi’ne Katılacak

17.07.2019 - 15:04, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Seçer, Çin’deki Kardeş Şehirler Zirvesi’ne Katılacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ürdün’ün ardından ikinci yurtdışı ziyaretini Çin’e gerçekleştiriyor. Başkan Seçer, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Xining kentinde 19-21 Temmuz’da düzenlenecek olan Uluslararası İpek Yolundaki Kardeş Şehirler Zirvesi’ne katılacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ürdün’ün ardından ikinci yurtdışı ziyaretini Çin’e yapıyor. Başkan Seçer, Çin’de düzenlenecek olan Uluslararası İpek Yolundaki Kardeş Şehirler Zirvesi’nde Mersin’i temsil edecek. Çin Halkı Yabancı Ülkelerle Dostluk Derneği, Çin Uluslararası Dostluk Şehirleri Birliği ve Çin Kamu Diplomasi Birliği’nin ev sahipliğinde Qinghai Eyaleti Dış İlişkiler Ofisi ve Xining Belediyesi Halk Hükümeti tarafından düzenlenecek olan Uluslararası İpek Yolu’ndaki Kardeş Şehirler Zirvesi, Başkan Seçer’in katılımı ile gerçekleşecek. Zirve kardeş şehirler arasında işbirliğini teşvik etmeyi amaçlıyor Kentsel gelişmeyi birlikte tartışmayı ve kardeş şehirler arasında işbirliğini teşvik etmeyi amaçlayan zirve, 19-21 Temmuz’da Çin’in Xining kentinde gerçekleştirilecek. Başkan Seçer ve beraberindeki heyet zirve boyunca çeşitli toplantılara katılacak. 19 Temmuz Cuma günü Qinghai Uluslararası Fuar Merkezi’nde “2019 Xining Şehri Geliştirme ve Yatırım Fuarı” açılış töreni gerçekleştirilecek. 20 Temmuz Cumartesi günü İpek Yolu Kentleri Arasında İşbirliği Zirvesi ve 21 Temmuz Pazar günü ise tüm gün boyunca konu ile ilgili aktiviteler yapılacak. Zirvede, “Açık İşbirliği ve Yeşil Kalkınma” ile ilgili konular paylaşılacak ve tartışılacak. Toplantı kapsamında, karşılıklı ziyaretleri ve temasları daha da arttırmak, pragmatik alışverişi güçlendirmek ve kardeş şehirlerle işbirliğini artırmak için İpek Yolu Ekonomik Kemeri’ni inşa etme konusu da değerlendirilecek. İpek Yolu Ekonomik Kemeri ne? İpek Yolu Ekonomik Kemer ve 21. Yüzyıl Deniz İpek Yolu’nun ortak inşası fikri, 2013 yılında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping tarafından ortaya atıldı. “Bir Kuşak Bir Yol” projesi, Çin’i dünyaya bağlayacak karayolu, demiryolu, petrol boru hatları, enerji nakil hatları şebekesi, liman ve diğer altyapı projelerinden oluşuyor. Projede yer alan ve önemli bir potansiyele sahip olan devletlerin farklı kaynak donanımları ve daha yüksek derecede ekonomik tamamlayıcılıkları bulunuyor. “Bir Kuşak Bir Yol”, politik eşgüdüm, altyapının birbirine bağlanması, kesintisiz ticaret, sermayenin serbest dolaşımı ve uluslararasındaki yakınlığın güçlendirilmesi gibi 5 bağlantı unsurundan oluşuyor.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ürdün’ün ardından ikinci yurtdışı ziyaretini Çin’e gerçekleştiriyor. Başkan Seçer, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Xining kentinde 19-21 Temmuz’da düzenlenecek olan Uluslararası İpek Yolundaki Kardeş Şehirler Zirvesi’ne katılacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ürdün’ün ardından ikinci yurtdışı ziyaretini Çin’e yapıyor. Başkan Seçer, Çin’de düzenlenecek olan Uluslararası İpek Yolundaki Kardeş Şehirler Zirvesi’nde Mersin’i temsil edecek.

Çin Halkı Yabancı Ülkelerle Dostluk Derneği, Çin Uluslararası Dostluk Şehirleri Birliği ve Çin Kamu Diplomasi Birliği’nin ev sahipliğinde Qinghai Eyaleti Dış İlişkiler Ofisi ve Xining Belediyesi Halk Hükümeti tarafından düzenlenecek olan Uluslararası İpek Yolu’ndaki Kardeş Şehirler Zirvesi, Başkan Seçer’in katılımı ile gerçekleşecek.

Zirve kardeş şehirler arasında işbirliğini teşvik etmeyi amaçlıyor

Kentsel gelişmeyi birlikte tartışmayı ve kardeş şehirler arasında işbirliğini teşvik etmeyi amaçlayan zirve, 19-21 Temmuz’da Çin’in Xining kentinde gerçekleştirilecek. Başkan Seçer ve beraberindeki heyet zirve boyunca çeşitli toplantılara katılacak.

19 Temmuz Cuma günü Qinghai Uluslararası Fuar Merkezi’nde “2019 Xining Şehri Geliştirme ve Yatırım Fuarı” açılış töreni gerçekleştirilecek. 20 Temmuz Cumartesi günü İpek Yolu Kentleri Arasında İşbirliği Zirvesi ve 21 Temmuz Pazar günü ise tüm gün boyunca konu ile ilgili aktiviteler yapılacak.

Zirvede, “Açık İşbirliği ve Yeşil Kalkınma” ile ilgili konular paylaşılacak ve tartışılacak. Toplantı kapsamında, karşılıklı ziyaretleri ve temasları daha da arttırmak, pragmatik alışverişi güçlendirmek ve kardeş şehirlerle işbirliğini artırmak için İpek Yolu Ekonomik Kemeri’ni inşa etme konusu da değerlendirilecek.

İpek Yolu Ekonomik Kemeri ne?

İpek Yolu Ekonomik Kemer ve 21. Yüzyıl Deniz İpek Yolu’nun ortak inşası fikri, 2013 yılında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping tarafından ortaya atıldı. “Bir Kuşak Bir Yol” projesi, Çin’i dünyaya bağlayacak karayolu, demiryolu, petrol boru hatları, enerji nakil hatları şebekesi, liman ve diğer altyapı projelerinden oluşuyor. Projede yer alan ve önemli bir potansiyele sahip olan devletlerin farklı kaynak donanımları ve daha yüksek derecede ekonomik tamamlayıcılıkları bulunuyor. “Bir Kuşak Bir Yol”, politik eşgüdüm, altyapının birbirine bağlanması, kesintisiz ticaret, sermayenin serbest dolaşımı ve uluslararasındaki yakınlığın güçlendirilmesi gibi 5 bağlantı unsurundan oluşuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.