Seçer, 'Devlet Selden Zarar Gören Çiftçi Ve Esnafa Yardım Elini Uzatmalı'

Siyaset 17.01.2019 - 10:26, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Seçer, 'Devlet Selden Zarar Gören Çiftçi Ve Esnafa Yardım Elini Uzatmalı'

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin'de özellikle örtüaltı tarım alanlarında sel nedeniyle hasar meydana geldiğini belirterek devletin selden ve fırtınadan zarar gören çiftçi ve esnafa yardım eli uzatması gerektiğini söyledi. Seçer, Mersin'in en hafif hava muhalefetinde bile sorun yaşadığına dikkat çekerek, İlk el atacağımız konulardan biri Mersin'in yetersiz altyapısı olacak" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, son 3 gündür yağışa bağlı su baskınları ve şiddetli rüzgar nedeniyle zor günler geçiren Mersin'in altyapı eksikliğinin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Sel, fırtına ve şiddetli dalgalardan zarar gören alanlarda incelemelerde bulunan ve esnafa geçmiş olsun dileklerini ileten Vahap Seçer, "Hava muhalefeti hem kentin içinde, hem sahilde hem de tarım alanlarında önemli sorunlara yol açtı. Bu manzaralar Mersin'in kaderi olmamalı. Önleyemeyeceğiniz doğal afetlerin vereceği zararlar olabilir. Çok önemli tedbirler alırsınız ama bazen aldığınız önlemler doğal afetlere karşı yeterli olmayabilir. Ama yetersiz önlemler ya da yetersiz altyapı hafif bir hava muhalefetinde bile, bir yağışta bile Mersinimizi teslim alabiliyor, önemli zararlara yol açabiliyor" dedi. Mersin'in altyapısının tamamen elden geçirilmesi gerektiğine işaret eden Vahap Seçer, "Belediye olarak, çok kısa süre içinde altyapının rehabilitesi konusunda çalışma yapmak gerekiyor. İlk el atacağımız konulardan biri Mersin'in yetersiz altyapısı olacak. Umut ediyorum bunu gerçekleştireceğiz.  Yağmurdan, fırtınadan hasar görenüreticilerimiz var. Örtüaltı seracılığın olduğu yerlerde önemli zararlar var. Şehir merkezinde de evlerde, işyerlerinde, limanda hasarlar var. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Geçmiş olsun dilekleriyle bu afet unutulmamalı. Bir daha bu tür hasarların yaşanmaması için ya da en aza indirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, altyapının iyileştirilmesi gerekiyor. Hasara uğrayan esnafımıza, çiftçimize, yoksul vatandaşımıza en kısa sürede devletin yardım elinin değmesi gerekiyor" diye konuştu. CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e incelemesi sırasında eşlik eden CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, ilçedeki durum hakkında bilgi verdi.      
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin'de özellikle örtüaltı tarım alanlarında sel nedeniyle hasar meydana geldiğini belirterek devletin selden ve fırtınadan zarar gören çiftçi ve esnafa yardım eli uzatması gerektiğini söyledi. Seçer, Mersin'in en hafif hava muhalefetinde bile sorun yaşadığına dikkat çekerek, İlk el atacağımız konulardan biri Mersin'in yetersiz altyapısı olacak" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, son 3 gündür yağışa bağlı su baskınları ve şiddetli rüzgar nedeniyle zor günler geçiren Mersin'in altyapı eksikliğinin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Sel, fırtına ve şiddetli dalgalardan zarar gören alanlarda incelemelerde bulunan ve esnafa geçmiş olsun dileklerini ileten Vahap Seçer, "Hava muhalefeti hem kentin içinde, hem sahilde hem de tarım alanlarında önemli sorunlara yol açtı. Bu manzaralar Mersin'in kaderi olmamalı. Önleyemeyeceğiniz doğal afetlerin vereceği zararlar olabilir. Çok önemli tedbirler alırsınız ama bazen aldığınız önlemler doğal afetlere karşı yeterli olmayabilir. Ama yetersiz önlemler ya da yetersiz altyapı hafif bir hava muhalefetinde bile, bir yağışta bile Mersinimizi teslim alabiliyor, önemli zararlara yol açabiliyor" dedi.

Mersin'in altyapısının tamamen elden geçirilmesi gerektiğine işaret eden Vahap Seçer, "Belediye olarak, çok kısa süre içinde altyapının rehabilitesi konusunda çalışma yapmak gerekiyor. İlk el atacağımız konulardan biri Mersin'in yetersiz altyapısı olacak. Umut ediyorum bunu gerçekleştireceğiz.  Yağmurdan, fırtınadan hasar görenüreticilerimiz var. Örtüaltı seracılığın olduğu yerlerde önemli zararlar var. Şehir merkezinde de evlerde, işyerlerinde, limanda hasarlar var. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Geçmiş olsun dilekleriyle bu afet unutulmamalı. Bir daha bu tür hasarların yaşanmaması için ya da en aza indirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, altyapının iyileştirilmesi gerekiyor. Hasara uğrayan esnafımıza, çiftçimize, yoksul vatandaşımıza en kısa sürede devletin yardım elinin değmesi gerekiyor" diye konuştu.

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e incelemesi sırasında eşlik eden CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, ilçedeki durum hakkında bilgi verdi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.