Seçer ‘Ya Parayı Yönetemiyorlar Ya Da Birileri Paramızı Çalıyor’

Siyaset 15.02.2019 - 10:03, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Seçer ‘Ya Parayı Yönetemiyorlar Ya Da Birileri Paramızı Çalıyor’

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, belediyenin 2.7 milyar liralık dev bir bütçesi olduğunu belirterek, “Peki, niye hizmette sorun var? Niye her mahalleye eşit hizmet gitmiyor. Bunun iki nedeni olabilir. Ya parayı yönetmeyi bilmiyorlar ya da kasanın altında birileri var, paramızı çalıyorlar” dedi. Seçer, belediye başkanı olduğunda ‘aklı şeytanlığa değil hizmete, ranta değil kamu yararına çalışan ehil kadrolarla’ çalışacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Türk Mühendis  ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu toplantısına konuk oldu. Toplantıda ilk olarak TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu dönem sözcüsü, Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Seyfettin Atar tarafından, TMMOB’un yerel seçimlere ilişkin bildirisi okundu. Daha sonra kürsüye davet edilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Mersin’in sorunları ve belediyecilik hedefleri konusunda sunum yaptı. 6. BÜYÜK EKONOMİDE BU KADAR SORUN OLUR MU? Hedefinin temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Mersin’i refah kenti yapacak adımlar atmak olduğunu ifade eden Vahap Seçer, “Türkiye’nin en büyük 6. Ekonomisi olan, en çok vergi veren 6 ilden biri olan bir şehirde bu kadar sorun olur mu? Olmaması lazım. Demek ki Mersin’in potansiyellerini değerlendirmek konusunda sıkıntılarımız var. Bunları aşmamız lazım” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ’nin bütçesinin önemli bir rakam olduğunu ifade eden Vahap Seçer,  “Belediyenin bütçesi fena bir para değil. 2.7 milyar liralık bütçesi var. Peki bu devasa bütçeye rağmen niye hizmette sorun var.  Niye her mahalleye eşit hizmet gitmiyor. Bunun iki nedeni olabilir. Ya parayı yönetmeyi bilmiyorlar ya da kasanın altında birileri var,  paramızı çalıyorlar” diye konuştu. ‘AKLINIZ ŞEYTANLIKTAYSA BU İŞ ÇÖZÜLMEZ’ Belediye başkanı olduğunda ilk gündeminin 1/5 binlik planlar olacağını ifade eden Vahap Seçer,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Önceki belediye başkanları bu planları yapamadı da ben nasıl yapacağım? Melek odalarına ‘gelin beraber yapalım’ diyeceğim. ‘Gelin elinizi taşın altına koyun’ diyeceğim. Eğer şurada imarı şöyle yapalım bir liralık yeri on lira yapalım, şurayı özel proje alanı ilan edelim milyonlar kazanalım diye aklınız şeytanlıktaysa bu iş çözülmez. Belediye başkanı olduğumda aklı şeytanlığa değil hizmete, ranta değil kamu yararına çalışan ehil kadrolarla çalışacağım.” ‘O PARAYI KONSERE DEĞİL, ÇİFTÇİ KADINA VERİRİM’ Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Gülnar Bir Derneği’nde de Gülnarlı vatandaşlarla bir araya geldi. Belediyelerin sadece bir konser için 100 bin lira harcadığına değinen Seçer, “O parayı gereksiz konsere harcamak yerine kadın çiftçimize destek için kullanacağız. Mahallelerimizde kreşler yapacağız. Çocuklarımızın kahvaltısını da, sütünü de vereceğiz. Özellikle kız öğrencilerin barınması için yurtlar yapacağız” dedi.      
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, belediyenin 2.7 milyar liralık dev bir bütçesi olduğunu belirterek, “Peki, niye hizmette sorun var? Niye her mahalleye eşit hizmet gitmiyor. Bunun iki nedeni olabilir. Ya parayı yönetmeyi bilmiyorlar ya da kasanın altında birileri var, paramızı çalıyorlar” dedi. Seçer, belediye başkanı olduğunda ‘aklı şeytanlığa değil hizmete, ranta değil kamu yararına çalışan ehil kadrolarla’ çalışacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Türk Mühendis  ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu toplantısına konuk oldu.

Toplantıda ilk olarak TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu dönem sözcüsü, Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Seyfettin Atar tarafından, TMMOB’un yerel seçimlere ilişkin bildirisi okundu.

Daha sonra kürsüye davet edilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Mersin’in sorunları ve belediyecilik hedefleri konusunda sunum yaptı.

6. BÜYÜK EKONOMİDE BU KADAR SORUN OLUR MU?

Hedefinin temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Mersin’i refah kenti yapacak adımlar atmak olduğunu ifade eden Vahap Seçer, “Türkiye’nin en büyük 6. Ekonomisi olan, en çok vergi veren 6 ilden biri olan bir şehirde bu kadar sorun olur mu? Olmaması lazım. Demek ki Mersin’in potansiyellerini değerlendirmek konusunda sıkıntılarımız var. Bunları aşmamız lazım” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ’nin bütçesinin önemli bir rakam olduğunu ifade eden Vahap Seçer,  “Belediyenin bütçesi fena bir para değil. 2.7 milyar liralık bütçesi var. Peki bu devasa bütçeye rağmen niye hizmette sorun var.  Niye her mahalleye eşit hizmet gitmiyor. Bunun iki nedeni olabilir. Ya parayı yönetmeyi bilmiyorlar ya da kasanın altında birileri var,  paramızı çalıyorlar” diye konuştu.

‘AKLINIZ ŞEYTANLIKTAYSA BU İŞ ÇÖZÜLMEZ’

Belediye başkanı olduğunda ilk gündeminin 1/5 binlik planlar olacağını ifade eden Vahap Seçer,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önceki belediye başkanları bu planları yapamadı da ben nasıl yapacağım? Melek odalarına ‘gelin beraber yapalım’ diyeceğim. ‘Gelin elinizi taşın altına koyun’ diyeceğim. Eğer şurada imarı şöyle yapalım bir liralık yeri on lira yapalım, şurayı özel proje alanı ilan edelim milyonlar kazanalım diye aklınız şeytanlıktaysa bu iş çözülmez. Belediye başkanı olduğumda aklı şeytanlığa değil hizmete, ranta değil kamu yararına çalışan ehil kadrolarla çalışacağım.”

‘O PARAYI KONSERE DEĞİL, ÇİFTÇİ KADINA VERİRİM’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Gülnar Bir Derneği’nde de Gülnarlı vatandaşlarla bir araya geldi.

Belediyelerin sadece bir konser için 100 bin lira harcadığına değinen Seçer, “O parayı gereksiz konsere harcamak yerine kadın çiftçimize destek için kullanacağız. Mahallelerimizde kreşler yapacağız. Çocuklarımızın kahvaltısını da, sütünü de vereceğiz. Özellikle kız öğrencilerin barınması için yurtlar yapacağız” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.