Şehit Halil Karakoç ve Şehit Sinan Köse Son Yolculuğuna Uğurlandı

09.01.2020 - 16:50, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Şehit Halil Karakoç ve Şehit Sinan Köse Son Yolculuğuna Uğurlandı

Suriye’de Barış Pınarı Harekatı Bölgesi'nde teröristler tarafından yapılan bombalı saldırı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç ve İstihkam Astsubay Çavuş Sinan Köse için düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandılar.

Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç için Muğdat Camii’nde ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine; Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Vali Ali İhsan Su, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve Olcay Kılavuz ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, il protokolü üyeleri, şehidin ailesi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı. Çok sayıda askerî personelin de hazır bulunduğu cenaze töreninde Vali Ali İhsan Su, cenaze namazı öncesi şehidin ailesi ve yakınlarına taziyelerini iletti. Mersin Müftüsü Şaban Kondi tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Karakoç’un naaşı, askerlerin omzunda top arabasına konularak Mersin Şehitliği’nde toprağa verildi.  İstihkam Astsubay Çavuş Sinan Köse için Tarsus Ulu Camii’nde ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Ali Mahir Başarır, Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz ile 6. Mekanize Piyade Tümen Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, il ve ilçe protokolü üyeleri, askeri erkân, şehidin ailesi ve yakınları, silah arkadaşları  ile vatandaşlar katıldı. Şehidimizin cenazesi, Tarsus Ulu Camii’nde ikindi namazını müteakip İlçe Müftüsü Ali Can tarafından kıldırılan namazın ardından Taşobası Mahalle Mezarlığında toprağa verildi.
Suriye’de Barış Pınarı Harekatı Bölgesi'nde teröristler tarafından yapılan bombalı saldırı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç ve İstihkam Astsubay Çavuş Sinan Köse için düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandılar.

Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç için Muğdat Camii’nde ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine; Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Vali Ali İhsan Su, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve Olcay Kılavuz ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, il protokolü üyeleri, şehidin ailesi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Çok sayıda askerî personelin de hazır bulunduğu cenaze töreninde Vali Ali İhsan Su, cenaze namazı öncesi şehidin ailesi ve yakınlarına taziyelerini iletti.

Mersin Müftüsü Şaban Kondi tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Karakoç’un naaşı, askerlerin omzunda top arabasına konularak Mersin Şehitliği’nde toprağa verildi. 

İstihkam Astsubay Çavuş Sinan Köse için Tarsus Ulu Camii’nde ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Ali Mahir Başarır, Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz ile 6. Mekanize Piyade Tümen Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, il ve ilçe protokolü üyeleri, askeri erkân, şehidin ailesi ve yakınları, silah arkadaşları  ile vatandaşlar katıldı.

Şehidimizin cenazesi, Tarsus Ulu Camii’nde ikindi namazını müteakip İlçe Müftüsü Ali Can tarafından kıldırılan namazın ardından Taşobası Mahalle Mezarlığında toprağa verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.