Servet Koca Öğretmenler Gününü Kutladı

Siyaset 24.11.2018 - 16:06, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Servet Koca Öğretmenler Gününü Kutladı

İyi Parti Mersin İl Başkan Servet Koca, yayınladığı mesajla 24 kasım Öğretmenler gününü kutladı.

İyi Parti Mersin İl Başkan Servet Koca, yayınladığı mesajla şunları söyledi: Artık bilgi çağını yaşayan bir dünyada yaşıyoruz. Bilgi; hammaddeden veya sermayeden çok daha değerli bir hale geldi. Bilginin bu denli değerli ve önemli bir yere gelmesi,  öğretmenlerimizin, eğitim öğretim hayatımızda çok daha hayati bir rol oynaması anlamına gelmektedir. Hızla değişen ve gelişen dünyamızda, ülkemizin bu değişime ayak uydurabilmesinin yolu ise güçlü bir eğitim sisteminin varlığı ile mümkündür. Bir ülkenin, bir milletin gelişmesi, ülkenin kalkınması, medeniyette ilerlemesi, geleceğe güvenle bakmasının en önemli yolu eğitimdir. Bu eğitimi verecek olanlar ise öğretmenlerimizdir. Ulu Önder ve Başöğretmenimizin Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de dediği gibi gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir. Öğretmenlerimiz tüm insanlığa yön verecek kutsal bir görevi yerine getirirken, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan, milletin geleceğini aydınlatan, sadece bireyin değil tüm toplumunun ahlak değerlerinin oluşmasında önemli yapı taşlarıdır. Hal böyleyken ülkemizdeki duruma bakacak olursak, ülkemizde hem öğretmen açığımız var, hem de atamayı bekleyen öğretmenlerimiz var. Öğrencilerimiz öğretmen bekliyor, gencecik öğretmenlerimiz öğrencileriyle buluşmak istiyor. Maalesef öğretmenlerimiz öğrencilerine kavuşamıyor. Bunun yanı sıra fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirecek olan öğretmenlerimize sözleşme yapılmak isteniyor. Öğretmenlerimizi sözleşmeli öğretmen olarak değerlendirerek kendilerinden nasıl fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirmesini bekleriz?. Bu tamamen yanlış bir adımdır.  Başka bir konu ise öğretmenlerimize verilmeyen 3600 ek göstergeleri. Öğretmenlerin çalışma şartlarının düzeltilmesi, kişisel gelişimlerine destek verecek imkanların hayata geçirilmesinin sağlanması, ülkemizin geleceği için, ülkemizin hedeflerine ulaşması adına oldukça önemli bir konudur. Evlatlarımızı emanet ettiğimiz eğitim ordusu en iyi şartlara sahip olmalıdır. Cumhuriyet ve demokrasi değerlerimizin korunmasında ve bu değerlerimizi sonsuza kadar koruyacak olan nesillerin yetiştirilmesi konusunda Ulu Önder ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün koyduğu hedefi, gösterdiği amacı kavrayan ve bunu gençlerimize, çocuklarımıza aktararak bağımsız, gelişmiş, medeni bir millet olma yolunda yılmadan, fedakar bir şekilde görevlerini yapan öğretmenlerimizin gününü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum.  
İyi Parti Mersin İl Başkan Servet Koca, yayınladığı mesajla 24 kasım Öğretmenler gününü kutladı.

İyi Parti Mersin İl Başkan Servet Koca, yayınladığı mesajla şunları söyledi:

Artık bilgi çağını yaşayan bir dünyada yaşıyoruz. Bilgi; hammaddeden veya sermayeden çok daha değerli bir hale geldi. Bilginin bu denli değerli ve önemli bir yere gelmesi,  öğretmenlerimizin, eğitim öğretim hayatımızda çok daha hayati bir rol oynaması anlamına gelmektedir. Hızla değişen ve gelişen dünyamızda, ülkemizin bu değişime ayak uydurabilmesinin yolu ise güçlü bir eğitim sisteminin varlığı ile mümkündür. Bir ülkenin, bir milletin gelişmesi, ülkenin kalkınması, medeniyette ilerlemesi, geleceğe güvenle bakmasının en önemli yolu eğitimdir. Bu eğitimi verecek olanlar ise öğretmenlerimizdir. Ulu Önder ve Başöğretmenimizin Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de dediği gibi gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir. Öğretmenlerimiz tüm insanlığa yön verecek kutsal bir görevi yerine getirirken, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan, milletin geleceğini aydınlatan, sadece bireyin değil tüm toplumunun ahlak değerlerinin oluşmasında önemli yapı taşlarıdır.

Hal böyleyken ülkemizdeki duruma bakacak olursak, ülkemizde hem öğretmen açığımız var, hem de atamayı bekleyen öğretmenlerimiz var. Öğrencilerimiz öğretmen bekliyor, gencecik öğretmenlerimiz öğrencileriyle buluşmak istiyor. Maalesef öğretmenlerimiz öğrencilerine kavuşamıyor. Bunun yanı sıra fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirecek olan öğretmenlerimize sözleşme yapılmak isteniyor. Öğretmenlerimizi sözleşmeli öğretmen olarak değerlendirerek kendilerinden nasıl fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirmesini bekleriz?. Bu tamamen yanlış bir adımdır.  Başka bir konu ise öğretmenlerimize verilmeyen 3600 ek göstergeleri. Öğretmenlerin çalışma şartlarının düzeltilmesi, kişisel gelişimlerine destek verecek imkanların hayata geçirilmesinin sağlanması, ülkemizin geleceği için, ülkemizin hedeflerine ulaşması adına oldukça önemli bir konudur. Evlatlarımızı emanet ettiğimiz eğitim ordusu en iyi şartlara sahip olmalıdır.

Cumhuriyet ve demokrasi değerlerimizin korunmasında ve bu değerlerimizi sonsuza kadar koruyacak olan nesillerin yetiştirilmesi konusunda Ulu Önder ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün koyduğu hedefi, gösterdiği amacı kavrayan ve bunu gençlerimize, çocuklarımıza aktararak bağımsız, gelişmiş, medeni bir millet olma yolunda yılmadan, fedakar bir şekilde görevlerini yapan öğretmenlerimizin gününü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.