Sin,'Akib, 2018 Yılında Da Yaş Meyve Ve Sebze İhracatında Liderliğini Korudu!'

Ekonomi 08.01.2019 - 20:23, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Sin,'Akib, 2018 Yılında Da Yaş Meyve Ve Sebze İhracatında Liderliğini Korudu!'

Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatı, 2018 yılında bir önceki yıla kıyasla miktarda 14, değerde 4 oranında artış göstererek yaklaşık 2,325 milyar dolara yükseldi. Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği 2018’de 1,11 milyar dolarlık ihracat ve 48 pay ile Türkiye yaş meyve sebze ihracatına en çok katkı sağlayan Birlik oldu.

2018 yılında yaş meyve ve sebze ihracatının artışa geçmesinden son derece memnun olduğunu ifade eden Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat SİN, başarının mimarı olan alt grubun,  miktarda 21, değerde ise 5 oranında artış göstererek ihracatı 893,6 milyon dolara yükselen narenciye grubu olduğunu söyledi. 2018 yılında taze meyve ihracatı, miktarda 16 değerde ise 4’lük artışla 825,5 milyon dolar olarak, taze sebze ihracatı ise miktarda 3, değerde 5’lik bir artışla 593,28 milyon dolar olarak gerçekleşti 2018 yılının şampiyonu limon! Üretim metotları ve teknolojilerini insan ve çevre sağlığı odaklı yaparak ürün kalitesini artırdıklarını vurgulayan SİN, 2018 yılında en çok ihraç edilen yaş meyve ve sebze ürünlerinin limon, mandalina, domates, kiraz.vişne, ve portakal olduğu, en çok ihracat yapılan ülkelerin ise Rusya Federasyonu, Irak, Almanya, Romanya ve Ukrayna olduğunun bilgisini verdi. 2018 yılının şampiyonu limon ihracatında 332,84 milyon dolar döviz getirisi sağlandı. “2018 yılında AKİB olarak Türk yaş meyve sebzesini tanıtmak için uluslararası fuarları karış karış gezdik” Türkiye’deki çiftçilerimizin bin bir emekle yetiştirdiği yaş meyve sebze ürünlerini hak ettiği fiyata satabilmek, Türk yaş meyve sebzesini dünyaya tanıtmak amacıyla sektörün önde gelen fuarlarını karış karış dolaştıklarının altını çizen SİN, “AKİB olarak Şubat ayında Fruit Logistica Fuarı’na, Eylül ayında ise Asia Fruit Logistica ve World Food Moscow fuarlarına milli katılımı başarı ile gerçekleştirdik. Ekim ayında WOP Dubai ve Fruit Attraction fuarlarında dünyanın dört bir yanından gelen sektör aktörleriyle bir araya gelerek sektörün nabzını tuttuk. Kasım ayında Pekin’de gerçekleştirilen China FVF Fuarına info stant ile katıldık.” dedi. 2018 yılında özellikle bölgemizin lokomotif sektörü olan turunçgillerle ilgili Birlik olarak önemli faaliyetler gerçekleştirildiğinin altını çizen SİN, Ekim ayında Hatay’ın Erzin-Dörtyol ve Samandağ ilçelerinde tüm sektör paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirilen “Turunçgil üretiminde ve depolanmasında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri” toplantılarının devamını 2019 yılında da gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. AKİB, ihracatta liderliği kimseye bırakmıyor. Sektörün milli ekonomiye net döviz girdisi sağladığına vurgu yapan SİN, “Yaş meyve ve sebze sektörünü sadece rakamlar bazında değerlendirmemek gerekir, sosyo-ekonomik boyutu çok yüksek olan sektörümüz, ülkenin istihdam yükünü omuzlamakta, milyonlarca insana iş imkânı sağlamaktadır.” dedi. SİN ayrıca 2018 yılında AKİB’in yaş meyve sebzede 1,11 milyar dolarlık ihracat ve 48’lik pay ile Türkiye yaş meyve ve sebze ihracatına en çok katkı sağlayan Birlik olmasının haklı gururunu yaşadıklarını belirterek bu başarıda payı olan tüm ihracatçılara teşekkür etti.
Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatı, 2018 yılında bir önceki yıla kıyasla miktarda 14, değerde 4 oranında artış göstererek yaklaşık 2,325 milyar dolara yükseldi. Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği 2018’de 1,11 milyar dolarlık ihracat ve 48 pay ile Türkiye yaş meyve sebze ihracatına en çok katkı sağlayan Birlik oldu.

2018 yılında yaş meyve ve sebze ihracatının artışa geçmesinden son derece memnun olduğunu ifade eden Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat SİN, başarının mimarı olan alt grubun,  miktarda 21, değerde ise 5 oranında artış göstererek ihracatı 893,6 milyon dolara yükselen narenciye grubu olduğunu söyledi. 2018 yılında taze meyve ihracatı, miktarda 16 değerde ise 4’lük artışla 825,5 milyon dolar olarak, taze sebze ihracatı ise miktarda 3, değerde 5’lik bir artışla 593,28 milyon dolar olarak gerçekleşti

2018 yılının şampiyonu limon!

Üretim metotları ve teknolojilerini insan ve çevre sağlığı odaklı yaparak ürün kalitesini artırdıklarını vurgulayan SİN, 2018 yılında en çok ihraç edilen yaş meyve ve sebze ürünlerinin limon, mandalina, domates, kiraz.vişne, ve portakal olduğu, en çok ihracat yapılan ülkelerin ise Rusya Federasyonu, Irak, Almanya, Romanya ve Ukrayna olduğunun bilgisini verdi. 2018 yılının şampiyonu limon ihracatında 332,84 milyon dolar döviz getirisi sağlandı.

“2018 yılında AKİB olarak Türk yaş meyve sebzesini tanıtmak için uluslararası fuarları karış karış gezdik”

Türkiye’deki çiftçilerimizin bin bir emekle yetiştirdiği yaş meyve sebze ürünlerini hak ettiği fiyata satabilmek, Türk yaş meyve sebzesini dünyaya tanıtmak amacıyla sektörün önde gelen fuarlarını karış karış dolaştıklarının altını çizen SİN, “AKİB olarak Şubat ayında Fruit Logistica Fuarı’na, Eylül ayında ise Asia Fruit Logistica ve World Food Moscow fuarlarına milli katılımı başarı ile gerçekleştirdik. Ekim ayında WOP Dubai ve Fruit Attraction fuarlarında dünyanın dört bir yanından gelen sektör aktörleriyle bir araya gelerek sektörün nabzını tuttuk. Kasım ayında Pekin’de gerçekleştirilen China FVF Fuarına info stant ile katıldık.” dedi. 2018 yılında özellikle bölgemizin lokomotif sektörü olan turunçgillerle ilgili Birlik olarak önemli faaliyetler gerçekleştirildiğinin altını çizen SİN, Ekim ayında Hatay’ın Erzin-Dörtyol ve Samandağ ilçelerinde tüm sektör paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirilen “Turunçgil üretiminde ve depolanmasında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri” toplantılarının devamını 2019 yılında da gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

AKİB, ihracatta liderliği kimseye bırakmıyor.

Sektörün milli ekonomiye net döviz girdisi sağladığına vurgu yapan SİN, “Yaş meyve ve sebze sektörünü sadece rakamlar bazında değerlendirmemek gerekir, sosyo-ekonomik boyutu çok yüksek olan sektörümüz, ülkenin istihdam yükünü omuzlamakta, milyonlarca insana iş imkânı sağlamaktadır.” dedi. SİN ayrıca 2018 yılında AKİB’in yaş meyve sebzede 1,11 milyar dolarlık ihracat ve 48’lik pay ile Türkiye yaş meyve ve sebze ihracatına en çok katkı sağlayan Birlik olmasının haklı gururunu yaşadıklarını belirterek bu başarıda payı olan tüm ihracatçılara teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.