Tarım Liseleri üretimin DEVA’sı olacak

08.05.2021 - 10:53, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Tarım Liseleri üretimin DEVA’sı olacak

Özellikle Korona virüsü döneminde temiz gıdaya ulaşımın ve tarımsal üretimin daha fazla öne çıktığına vurgu yapan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, doğru politikaların uygulanması durumunda Türkiye’nin, virüsün yarattığı krizi fırsata çevirebileceğine dikkat çekti.

Başkan Cenkcimenoğlu, Türkiye’nin yaşadığı bütün sorunların çözümünde olduğu gibi tarımsal üretimde yaşanan sıkıntıların da çözümü için formüllerinin hazır olduğunu söyledi.   “YENİDEN TARIMSAL ÜRETİME DÖNÜŞ YAŞANACAK”   Daha bilimsel temellere dayalı bilinçli tarım yapılabilmesi için Tarım Lisesi projesini hayata geçireceklerine değinen Başkan Cenkcimenoğlu, hedeflerinin geleceğin teknoloji ve girişimcilik dalgalarından birini tarımda yakalamak ve bu model ile Türkiye’de tarım sektörünün yükselişe geçmesine katkı sunmak olduğunu belirtti. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi Türkiye’nin yeniden tarımsal üretim temelli bir dönüşüme girmesi gerektiğini belirten Başkan Cenkcimenoğlu, “Tarım liselerinde teknik ana elemanlar, geleceğin tarım mühendisleri, genç ve modern çiftçiler, uygulamalı bilim, teknoloji ve girişimcilik alanlarında uzmanlaşmaları hedefiyle yetiştirilecek. Tarım liseleri ile tarım, gıda ve hayvancılıkta, teknoloji, üretim ve girişimcilik döngüsü kurulacak” dedi.   “TARIM MESLEĞİ GENÇ VE MODERN BİR YAPIYA KAVUŞACAK”   Bu liselerde öğrencilere gıda, tarım ve hayvancılık gibi zirai bilgiler yanında yazılım, nesnelerin interneti, sensörler, dronelar ve yapay zekâ gibi teknoloji yetkinlikleri, finans, pazarlama ve girişimcilik gibi iş geliştirme tekniklerinin de kazandırılacağını ifade eden Başkan Cenkcimenoğlu, tarım liselerinden mezun olan gençlerin girişimci çiftçi projesi kapsamında hazine arazisi kiralama, girişim sermayesi ve düşük faizli kredi gibi teşvikler başta olmak üzere muhtelif desteklerden öncelikli olarak faydalandırılacağını, mesleğin gençleştirileceğine vurgu yaptı.   “ÇİFTÇİLER İÇİN DE EĞİTİM MERKEZİ GÖREVİNİ YERİNE GETİRECEK”   Projeye göre; DEVA Partisi’nin daha önce açıkladığı yeni üniversite modeli ile tarım liseleri, “tematik üniversiteler” kapsamında, “tarım üniversiteleri” ile devam edecek. Tarım ile uğraşmak isteyen ve ilgi duyan öğrencilerin tarım liselerinde eğitim görmeleri teşvik edilecek. Bu liseler bölgedeki çiftçiler için eğitim merkezi görevini yerine getirerek yasam boyu öğrenme merkezi olacak. Dikey tarım, topraksız tarım, susuz tarım, organik tarım, şehiriçi tarım ve yeni nesil seracılık dersleri ile teknolojik tarımın temelleri atılacak. Teknoloji eğitimi ve tatbikatı bir arada yürütülürken uygulamalı dersler verilecek. Bölgedeki ticari tarım ve hayvancılık kurumları ve işyerleri ile iş birlikleri geliştirilecek.  
Özellikle Korona virüsü döneminde temiz gıdaya ulaşımın ve tarımsal üretimin daha fazla öne çıktığına vurgu yapan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, doğru politikaların uygulanması durumunda Türkiye’nin, virüsün yarattığı krizi fırsata çevirebileceğine dikkat çekti.

Başkan Cenkcimenoğlu, Türkiye’nin yaşadığı bütün sorunların çözümünde olduğu gibi tarımsal üretimde yaşanan sıkıntıların da çözümü için formüllerinin hazır olduğunu söyledi.

 

“YENİDEN TARIMSAL ÜRETİME DÖNÜŞ YAŞANACAK”

 

Daha bilimsel temellere dayalı bilinçli tarım yapılabilmesi için Tarım Lisesi projesini hayata geçireceklerine değinen Başkan Cenkcimenoğlu, hedeflerinin geleceğin teknoloji ve girişimcilik dalgalarından birini tarımda yakalamak ve bu model ile Türkiye’de tarım sektörünün yükselişe geçmesine katkı sunmak olduğunu belirtti. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi Türkiye’nin yeniden tarımsal üretim temelli bir dönüşüme girmesi gerektiğini belirten Başkan Cenkcimenoğlu, “Tarım liselerinde teknik ana elemanlar, geleceğin tarım mühendisleri, genç ve modern çiftçiler, uygulamalı bilim, teknoloji ve girişimcilik alanlarında uzmanlaşmaları hedefiyle yetiştirilecek. Tarım liseleri ile tarım, gıda ve hayvancılıkta, teknoloji, üretim ve girişimcilik döngüsü kurulacak” dedi.

 

“TARIM MESLEĞİ GENÇ VE MODERN BİR YAPIYA KAVUŞACAK”

 

Bu liselerde öğrencilere gıda, tarım ve hayvancılık gibi zirai bilgiler yanında yazılım, nesnelerin interneti, sensörler, dronelar ve yapay zekâ gibi teknoloji yetkinlikleri, finans, pazarlama ve girişimcilik gibi iş geliştirme tekniklerinin de kazandırılacağını ifade eden Başkan Cenkcimenoğlu, tarım liselerinden mezun olan gençlerin girişimci çiftçi projesi kapsamında hazine arazisi kiralama, girişim sermayesi ve düşük faizli kredi gibi teşvikler başta olmak üzere muhtelif desteklerden öncelikli olarak faydalandırılacağını, mesleğin gençleştirileceğine vurgu yaptı.

 

“ÇİFTÇİLER İÇİN DE EĞİTİM MERKEZİ GÖREVİNİ YERİNE GETİRECEK”

 

Projeye göre; DEVA Partisi’nin daha önce açıkladığı yeni üniversite modeli ile tarım liseleri, “tematik üniversiteler” kapsamında, “tarım üniversiteleri” ile devam edecek. Tarım ile uğraşmak isteyen ve ilgi duyan öğrencilerin tarım liselerinde eğitim görmeleri teşvik edilecek. Bu liseler bölgedeki çiftçiler için eğitim merkezi görevini yerine getirerek yasam boyu öğrenme merkezi olacak. Dikey tarım, topraksız tarım, susuz tarım, organik tarım, şehiriçi tarım ve yeni nesil seracılık dersleri ile teknolojik tarımın temelleri atılacak. Teknoloji eğitimi ve tatbikatı bir arada yürütülürken uygulamalı dersler verilecek. Bölgedeki ticari tarım ve hayvancılık kurumları ve işyerleri ile iş birlikleri geliştirilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.