Tarsus Şehir Tiyatrosu Yeni Sahnesinde İlk Prömiyerini Yapti

Kültür-Sanat 11.04.2021 - 13:10, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Tarsus Şehir Tiyatrosu Yeni Sahnesinde İlk Prömiyerini Yapti

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi'nde 'Çehov Vodvil' oyununu sahneleyerek prömiyerini gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl Ezop oyunu ile 2. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri jürisi tarafından 4 ödüle birden değer gören Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni oyunuyla seyirci karşısına çıktı.  Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi'nde bir araya gelen kentin siyasi temsilcileri 'Çehov Vodvil' oyununu büyük bir beğeniyle izledi.   ŞEHRİN SİYASİ TEMSİLCİLERİ  BİR ARAYA GELDİ Tek perdede sahnelenen komedi oyununun prömiyerine Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katılım sağladı. Tarsus'un siyasi yaşamına yön veren isimler, şehrin kültürel gelişimi ve şehir tiyatrosu ile ilgili gelişmelerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.   BOZDOĞAN;” TARSUS’A YENİ BİR AMFİ TİYATRO İLE KÜLTÜR MERKEZİ KAZANDIRACAĞIZ” Tarsus’ta sahnelenecek oyunlara ev sahipliği yapmak ve Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun vereceği eğitimlere uygun ortam sağlamak için Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’ni kurduklarını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;”  Ayşe Lebriz Berkem adını verdiğimiz bu sahne aslında Türkiye’de ender bulunan oda tiyatrolarından birisidir. Burada  çocuklarımıza ve gençlerimize tiyatro eğitiminden drama eğitimine kadar 5 ayrı dalda eğitim verilip, oyuncu yetiştiriliyor olması bizleri gururlandırıyor. Geçmişi 10 bin yıla dayanan ve nüfusu 400 bine yaklaşan Tarsus'u bilimin, sanatın ve kültürün merkezi olması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca şehrimize yakında  amfi tiyatro ile büyük bir tiyatro salonu daha kazandırıyoruz. Tarsus Şehir Tiyatrosu, önceki oyunla yani Ezop oyunuyla şehrimize 4 büyük ödül kazandırdılar, onların sayesinde ben de emek ödülünü kazandım. Bu çok anlamlı bir şey bunun için onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.   BERKEM; BU ZOR ZAMANLARDA OYUN ÇIKARMAK ÇOK KIYMETLİ '' Sahnelenen oyunun ardından Yönetmen ve Oyuncu Ayşe Lebriz Berkem ise cep telefonu ile bağlantı sağlayarak, Tarsus Belediye Başkanı Dr Haluk Bozdoğan'a sanata ve tiyatroya verdiği destek için teşekkürlerini iletti. Şehir Tiyatrosu oyuncularını tebrik eden Berkem'' Bu zor zamanlarda oyun çıkarmak ve seyirciyle buluşmak çok kıymetli'' dedi.
Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi'nde 'Çehov Vodvil' oyununu sahneleyerek prömiyerini gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl Ezop oyunu ile 2. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri jürisi tarafından 4 ödüle birden değer gören Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni oyunuyla seyirci karşısına çıktı.

 Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi'nde bir araya gelen kentin siyasi temsilcileri 'Çehov Vodvil' oyununu büyük bir beğeniyle izledi.

 

ŞEHRİN SİYASİ TEMSİLCİLERİ  BİR ARAYA GELDİ

Tek perdede sahnelenen komedi oyununun prömiyerine Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katılım sağladı. Tarsus'un siyasi yaşamına yön veren isimler, şehrin kültürel gelişimi ve şehir tiyatrosu ile ilgili gelişmelerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

BOZDOĞAN;” TARSUS’A YENİ BİR AMFİ TİYATRO İLE KÜLTÜR MERKEZİ KAZANDIRACAĞIZ”

Tarsus’ta sahnelenecek oyunlara ev sahipliği yapmak ve Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun vereceği eğitimlere uygun ortam sağlamak için Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’ni kurduklarını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;”  Ayşe Lebriz Berkem adını verdiğimiz bu sahne aslında Türkiye’de ender bulunan oda tiyatrolarından birisidir. Burada  çocuklarımıza ve gençlerimize tiyatro eğitiminden drama eğitimine kadar 5 ayrı dalda eğitim verilip, oyuncu yetiştiriliyor olması bizleri gururlandırıyor. Geçmişi 10 bin yıla dayanan ve nüfusu 400 bine yaklaşan Tarsus'u bilimin, sanatın ve kültürün merkezi olması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca şehrimize yakında  amfi tiyatro ile büyük bir tiyatro salonu daha kazandırıyoruz.

Tarsus Şehir Tiyatrosu, önceki oyunla yani Ezop oyunuyla şehrimize 4 büyük ödül kazandırdılar, onların sayesinde ben de emek ödülünü kazandım. Bu çok anlamlı bir şey bunun için onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

BERKEM; BU ZOR ZAMANLARDA OYUN ÇIKARMAK ÇOK KIYMETLİ ''

Sahnelenen oyunun ardından Yönetmen ve Oyuncu Ayşe Lebriz Berkem ise cep telefonu ile bağlantı sağlayarak, Tarsus Belediye Başkanı Dr Haluk Bozdoğan'a sanata ve tiyatroya verdiği destek için teşekkürlerini iletti. Şehir Tiyatrosu oyuncularını tebrik eden Berkem'' Bu zor zamanlarda oyun çıkarmak ve seyirciyle buluşmak çok kıymetli'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.