Tarsus Şelalesi’nde İlk Rafting

18.09.2020 - 18:41, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tarsus Şelalesi’nde İlk Rafting

Tarsus Belediyesi tarafından “Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinlikleri kapsamında Tarsus Şelalesi’nde ilk defa rafting yapıldı

Renkli görüntülere sahne olan raftinge, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile belediye meclis üyeleri izleyici olarak katıldı.  Sporcuların ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği rafting etkinliği, şelale eski köprüden başlayıp 82 evler mahallesinde bulunan Justinianus Köprüsü (Baç Köprüsü) ‘nde son buldu. “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında yapılan bu etkinliklerde, sporun ve hareketliliğin sağlık ve toplum üzerindeki önemine değinen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, sporun ve sağlığın önemine dikkat çekmekle beraber 10 bin yıllık tarihiyle dünya mirası kentleri arasında olan şehrimizin önemli tarihsel noktalarında bu tarz etkinlikler yaparak kentimizin tanıtımına ve turizmine de katkı sağlamak amacında olduklarını belirtti.  Sporun tarihi mekanlarda yapılarak toplumun sporla birlikte tarihe de ilgi duymasının amaçlandığı bu etkinlikte rafting güzergahı da özenle seçildi. Tarsus Şelalesi ve şelale eski köprüden başlayıp Justinianus Köprüsü (Baç Köprüsü)’nde son bulan bu güzergahla tarihle köprüler arası bağ kurmak amaçlandı.   Ayrıca şelalede çocuklara özel ayrılan alanda; topaç çevirme, ip atlama, sek sek, deve cüce vb. geliştirici çocuk oyunları yapılarak çocukların zihin ve beden gücünü geliştirici oyunlara ilgisi arttırıldı. Çocukların ve ailelerinin neşeli ortamını gözlemleyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan vatandaşların taleplerini değerlendirdi.
Tarsus Belediyesi tarafından “Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinlikleri kapsamında Tarsus Şelalesi’nde ilk defa rafting yapıldı

Renkli görüntülere sahne olan raftinge, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile belediye meclis üyeleri izleyici olarak katıldı. 

Sporcuların ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği rafting etkinliği, şelale eski köprüden başlayıp 82 evler mahallesinde bulunan Justinianus Köprüsü (Baç Köprüsü) ‘nde son buldu.

“Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında yapılan bu etkinliklerde, sporun ve hareketliliğin sağlık ve toplum üzerindeki önemine değinen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, sporun ve sağlığın önemine dikkat çekmekle beraber 10 bin yıllık tarihiyle dünya mirası kentleri arasında olan şehrimizin önemli tarihsel noktalarında bu tarz etkinlikler yaparak kentimizin tanıtımına ve turizmine de katkı sağlamak amacında olduklarını belirtti. 

Sporun tarihi mekanlarda yapılarak toplumun sporla birlikte tarihe de ilgi duymasının amaçlandığı bu etkinlikte rafting güzergahı da özenle seçildi. Tarsus Şelalesi ve şelale eski köprüden başlayıp Justinianus Köprüsü (Baç Köprüsü)’nde son bulan bu güzergahla tarihle köprüler arası bağ kurmak amaçlandı.  

Ayrıca şelalede çocuklara özel ayrılan alanda; topaç çevirme, ip atlama, sek sek, deve cüce vb. geliştirici çocuk oyunları yapılarak çocukların zihin ve beden gücünü geliştirici oyunlara ilgisi arttırıldı. Çocukların ve ailelerinin neşeli ortamını gözlemleyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan vatandaşların taleplerini değerlendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.