Tarsus’un Hava Kalitesi, Ölçüm Aracı İle Tespit Edilecek

19.02.2020 - 09:19, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tarsus’un Hava Kalitesi, Ölçüm Aracı İle Tespit Edilecek

Çevre Şehircilik Bakanlığı Akdeniz Temiz Hava Merkezi Müdürlüğü ile Tarsus Belediyesi işbirliğinde Tarsus’un hava kalitesinin ölçümlerine başlanıldı.

İlçe genelinin hava kalite ölçümlerini yapmak üzere, sabit istasyon yer tespiti ve seyyar mobil ölçüm aracı kurulumunun gerçekleştirildiğini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “İlçe merkezinde 5 parametre ile hava kalite ölçümleri sürekli olarak kontrol edilecek, bu sayede şehrimizin hava kalitesi konusunda bilgi sahibi olabileceğiz” dedi. Bozdoğan, on beş gün sürecek ölçümlerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “laboratuvar.cevre.gov.tr” adresinden vatandaşlarımız tarafından da takip edilebileceğini bildirerek, mobil araçla yapılan ölçüm süresince sabit istasyon için gerekli altyapı ve kurulum çalışmalarına başlanıldığını söyledi. Çevre Şehircilik Bakanlığı Akdeniz Temiz Hava Merkezi Müdürlüğü ekiplerinin kurulum çalışmalarına Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Füsun Kaleli ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri eşlik etti.
Çevre Şehircilik Bakanlığı Akdeniz Temiz Hava Merkezi Müdürlüğü ile Tarsus Belediyesi işbirliğinde Tarsus’un hava kalitesinin ölçümlerine başlanıldı.

İlçe genelinin hava kalite ölçümlerini yapmak üzere, sabit istasyon yer tespiti ve seyyar mobil ölçüm aracı kurulumunun gerçekleştirildiğini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “İlçe merkezinde 5 parametre ile hava kalite ölçümleri sürekli olarak kontrol edilecek, bu sayede şehrimizin hava kalitesi konusunda bilgi sahibi olabileceğiz” dedi.

Bozdoğan, on beş gün sürecek ölçümlerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “laboratuvar.cevre.gov.tr” adresinden vatandaşlarımız tarafından da takip edilebileceğini bildirerek, mobil araçla yapılan ölçüm süresince sabit istasyon için gerekli altyapı ve kurulum çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

Çevre Şehircilik Bakanlığı Akdeniz Temiz Hava Merkezi Müdürlüğü ekiplerinin kurulum çalışmalarına Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Füsun Kaleli ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.