TEMAD Mersin Şube Başkanı Halil Kur, KKTC'nin 36. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı.

13.11.2019 - 11:36, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

TEMAD Mersin Şube Başkanı Halil Kur, KKTC'nin 36. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı.

TEMAD Mersin Şube Başkanı Halil Kur, KKTC'nin 36. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

TEMAD Mersin Şube Başkanı Halil Kur,  kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti,  Kıbrıs Türkü'nün var oluş ve özgürlük mücadelesi sonunda 15 Kasım 1983 tarihinde kurulmuştur.   Akdeniz'in 3.  büyük adası olan ve 3242 km2 yüz ölçümü ile Kuzey Kıbrıs, Doğu Akdeniz'deki  jeopolitik ve stratejik konumu ile, çok önemli bir yerde olduğunu büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından işaret edilerek "Kıbrıs'a dikkat ediniz, bu ada bizim için çok önemlidir" sözüyle de perçinlenmiştir.   Kıbrıs,  Türkiye'ye 70 km, Girit'e 550 km, Yunanistan'a ise 965 km. uzaklıkta olup garantör devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kuzey Kıbrıs'ın her türlü hak ve menfaatlerinin  korunmasında daima yanında olduğu, özgürlüğünün korunması, istikrarı, gelişiminin sağlanması için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır ve muktedir olduğu bilinmelidir.   Bu duygu ve düşüncelerle; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin var oluşunun 36. yıl dönümünde, bizleri bu mutlu güne taşıyan, her zaman yanında olan Devletimize, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Gazilerimize, Mücahitlerimize ve Kıbrıs Türk Halkına şükranlarımızı sunuyor, vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, tüm halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyor Sevgi ve Saygılarımı sunuyorum.
TEMAD Mersin Şube Başkanı Halil Kur, KKTC'nin 36. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

TEMAD Mersin Şube Başkanı Halil Kur,  kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti,  Kıbrıs Türkü'nün var oluş ve özgürlük mücadelesi sonunda 15 Kasım 1983 tarihinde kurulmuştur.

 

Akdeniz'in 3.  büyük adası olan ve 3242 km2 yüz ölçümü ile Kuzey Kıbrıs, Doğu Akdeniz'deki  jeopolitik ve stratejik konumu ile, çok önemli bir yerde olduğunu büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından işaret edilerek "Kıbrıs'a dikkat ediniz, bu ada bizim için çok önemlidir" sözüyle de perçinlenmiştir.

 

Kıbrıs,  Türkiye'ye 70 km, Girit'e 550 km, Yunanistan'a ise 965 km. uzaklıkta olup garantör devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kuzey Kıbrıs'ın her türlü hak ve menfaatlerinin  korunmasında daima yanında olduğu, özgürlüğünün korunması, istikrarı, gelişiminin sağlanması için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır ve muktedir olduğu bilinmelidir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin var oluşunun 36. yıl dönümünde, bizleri bu mutlu güne taşıyan, her zaman yanında olan Devletimize, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Gazilerimize, Mücahitlerimize ve Kıbrıs Türk Halkına şükranlarımızı sunuyor, vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, tüm halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyor Sevgi ve Saygılarımı sunuyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.