Topuk Dikeni Tedavisi

Sağlık 28.02.2018 - 22:17, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Topuk Dikeni Tedavisi

Topuk dikeni sorunu ayak bölgesinin iç yapısında görülen bir rahatsızlık tipi olarak gündemde yer almaktadır. Yetişkin insanların çoğunda görülen bu rahatsızlık türünde ayakta yer alan bir tendonun kısalarak; topuk bölgesinde yer alan kasların büzülmesine neden olması sonucunda ortaya çıkmaktadır.

Topuk dikeni sorunu ayak bölgesinin iç yapısında görülen bir rahatsızlık tipi olarak gündemde yer almaktadır. Yetişkin insanların çoğunda görülen bu rahatsızlık türünde ayakta yer alan bir tendonun kısalarak; topuk bölgesinde yer alan kasların büzülmesine neden olması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu sorun dâhilinde kastan arta kalan boşlukta da kalsiyum yer alacak olup; hafif yumuşak bir doku nedeniyle de acı ve ağrı durumu söz konusu olacaktır. Topuk dikeni rahatsızlığı çok ayakta kalan ve genel olarak aşırı egzersiz yapan insanların yanı sıra aşırı kilolu olan insanlarda da meydana gelen bir rahatsızlık tipi olarak sıkça gözlemlenmektedir. Tedavisi de mümkün olan bir rahatsızlık türü olan topuk dikeninin hareket kabiliyetini yeniden hareket kabiliyetine ulaşmak isteyecek olan kişiler temel olarak istirahat etmeye başlayacaklardır. Böylelikle ayak üzerindeki baskıyı azaltacak olan hastalar; aşırı yükü de ayaklarına bindirmeyeceklerdir. Topuk dikenine sebep olan nedenlerden bir tanesi olan duruş bozukluğunu gidermeye dayalı çalışmalar da yapacak olan hastalar; bu sorunu da gidermeleri halinde kısa süre içerisinde topuk dikeni şikâyetinden kurtulmayı da başaracaklardır. Topuk dikenine bağlı olarak ortaya çıkan acı ve ağrıları da kısmen olsa da hafifletmek adına bölgeye belli aralıklarda masaj yapılarak; aynı zamanda söz konusu topuk bölgesine buz uygulaması da yapılabilecektir. Topuk dikeni sorununu ortadan kaldırmak adına egzersiz de yapılabilecek; ancak bu tip hareketlerin aşırılığından da kaçınılması gerekecektir. Bu tip egzersizler var olan ağrıyı giderecek ve kontrol altına almayı da sağlayacaktır. Ayağın altına tenis topu ve konserve kutusu gibi materyaller koyarak; ayak altına küçük masajlar da uygulanabilecektir. İleri düzeyde yer alacak olan topuk dikeni rahatsızlığında doktora başvurularak topukluk ve tabanlık kullanılmaya da başlanacaktır. Aynı zamanda da kortizon ve PRP gibi ilaçların enjeksiyonları da bu hastalığın ortadan kaldırılmasında kullanılacaktır. Bunun yanında topuk dikenini ortadan kaldırma konusunda da fizik tedavi ve rehabilitasyon seçenekleri de devamlı olarak kullanılmakta olup; yeterli düzeyde de yarar sağlaması ile de tercih edilen metotlar arasında yer almaktadır. Kaynak: https://www.romatem.com/fizik-tedavi-ve-rehabilitasyon/topuk-dikeni-tedavisi/  
Topuk dikeni sorunu ayak bölgesinin iç yapısında görülen bir rahatsızlık tipi olarak gündemde yer almaktadır. Yetişkin insanların çoğunda görülen bu rahatsızlık türünde ayakta yer alan bir tendonun kısalarak; topuk bölgesinde yer alan kasların büzülmesine neden olması sonucunda ortaya çıkmaktadır.

Topuk dikeni sorunu ayak bölgesinin iç yapısında görülen bir rahatsızlık tipi olarak gündemde yer almaktadır. Yetişkin insanların çoğunda görülen bu rahatsızlık türünde ayakta yer alan bir tendonun kısalarak; topuk bölgesinde yer alan kasların büzülmesine neden olması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu sorun dâhilinde kastan arta kalan boşlukta da kalsiyum yer alacak olup; hafif yumuşak bir doku nedeniyle de acı ve ağrı durumu söz konusu olacaktır. Topuk dikeni rahatsızlığı çok ayakta kalan ve genel olarak aşırı egzersiz yapan insanların yanı sıra aşırı kilolu olan insanlarda da meydana gelen bir rahatsızlık tipi olarak sıkça gözlemlenmektedir. Tedavisi de mümkün olan bir rahatsızlık türü olan topuk dikeninin hareket kabiliyetini yeniden hareket kabiliyetine ulaşmak isteyecek olan kişiler temel olarak istirahat etmeye başlayacaklardır. Böylelikle ayak üzerindeki baskıyı azaltacak olan hastalar; aşırı yükü de ayaklarına bindirmeyeceklerdir. Topuk dikenine sebep olan nedenlerden bir tanesi olan duruş bozukluğunu gidermeye dayalı çalışmalar da yapacak olan hastalar; bu sorunu da gidermeleri halinde kısa süre içerisinde topuk dikeni şikâyetinden kurtulmayı da başaracaklardır. Topuk dikenine bağlı olarak ortaya çıkan acı ve ağrıları da kısmen olsa da hafifletmek adına bölgeye belli aralıklarda masaj yapılarak; aynı zamanda söz konusu topuk bölgesine buz uygulaması da yapılabilecektir. Topuk dikeni sorununu ortadan kaldırmak adına egzersiz de yapılabilecek; ancak bu tip hareketlerin aşırılığından da kaçınılması gerekecektir. Bu tip egzersizler var olan ağrıyı giderecek ve kontrol altına almayı da sağlayacaktır. Ayağın altına tenis topu ve konserve kutusu gibi materyaller koyarak; ayak altına küçük masajlar da uygulanabilecektir. İleri düzeyde yer alacak olan topuk dikeni rahatsızlığında doktora başvurularak topukluk ve tabanlık kullanılmaya da başlanacaktır. Aynı zamanda da kortizon ve PRP gibi ilaçların enjeksiyonları da bu hastalığın ortadan kaldırılmasında kullanılacaktır. Bunun yanında topuk dikenini ortadan kaldırma konusunda da fizik tedavi ve rehabilitasyon seçenekleri de devamlı olarak kullanılmakta olup; yeterli düzeyde de yarar sağlaması ile de tercih edilen metotlar arasında yer almaktadır.

Kaynak: https://www.romatem.com/fizik-tedavi-ve-rehabilitasyon/topuk-dikeni-tedavisi/  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.