Toros Üniversitesi ile Ditav Mersin Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

10.12.2018 - 22:38, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Toros Üniversitesi ile Ditav Mersin Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsündeki rektörlük binasında gerçekleşen törene DİTAV Mersin Şube Başkanı Ferudun Gündüz ve yönetim kurulu üyeleri ile Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek ve Toros Üniversitesi Genel Sekreteri Reşit Aşkın katıldı.

DİTAV Mersin Şube Başkanı Ferudun Gündüz, burada yaptığı konuşmada Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı DİTAV'ın Türkiye çapında 28 yıldır çalışmalar yapan ve 5 tane şubesi olan bir vakıf olduğunu belirterek," Yaklaşık 65 bin Diyarbakırlının yaşadığı Mersin de bunlardan bir tanesi. Önemli bir potansiyeli barındıran Mersin'de biz de bir takım hizmetler vermeyi amaçladık. Avantaj kart uygulaması oldu. Bu bağlamda Medical Park ile sağlık konusunda bir anlaşma gerçekleştirdik. Vakfımızda İngilizce kursu başlattık. Vakfımızda EYVAN Halk Müziği korosunu kurduk. Çok yönlü çalışmalar yapıyoruz.  Eğitim alanında da Toros Üniversitesi aklımıza ilk gelen kurumlardan bir tanesi oldu. Bölgemizin en önemli üç üniversitesinden bir tanesi. Karşılıklı işbirliği içinde olmak için bugün bir araya geldik. Eğitime önem veriyoruz. Hangi yaş olursa olsun herkesin eğitime ihtiyacı vardır. İş dünyasının, çocuklarımızın ihtiyacı var. Özellikle Toros Üniversitesi'nin kurulduğu günden bu yana iş dünyası ile işbirliği arzusu ve iradesi var. Bunu biz "teoriden pratiğe geçirmek için ne katkı sağlayabiliriz" diye düşünüyoruz. Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, konuşmasında"Toros Üniversitesi olarak biz de toplumun bir parçası olarak sadece akademik faaliyetlerde değil, toplumun tüm kesimlerine ve ihtiyaç alanlarına dokunabilecek proje ve faaliyetlerle toplumla bütünleşik olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Buy kapsamda bugüne kadar çeşitli işbirlikleri yaptık. Meslek gruplarına eğitim programları vermek, yüksek lisans programları açmak ki sağlık personelleriyle, emniyet personelleriyle ve muhasebeciler odası ile böyle bir çalışmada bulunduk. Şimdi de ilkdefa bir vakıf ile kurumsal işbirliği yaparak bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu noktada hem istekli hem de tecrübeliyiz. Sadece akademik yönden değil piyasayı, şirketleri ve uygulamaları iyi bilen bir kadromuz var. Güzel bir işbirliği yapacağımıza inanıyorum " şeklinde konuştu. Konuşmalardan sonra işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile araştırma projesi, sempozyum kongre veya sertifika programları gibi faaliyetler, mesleki eğitim, danışmanlık veya benzer kurslar, Vakıf üyelerinin sahibi yada yöneticisi olduğu şirketler ile intörn öğrenci konusunda işbirliği, yine üyelere kampüste gerçekleştirilmek üzere lisansüstü eğitim ile ilgili tanıtım ve bu programlara kayıt yaptıracak öğrenci gruplarının oluşturulması konularında işbirliğini içeriyor.
Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsündeki rektörlük binasında gerçekleşen törene DİTAV Mersin Şube Başkanı Ferudun Gündüz ve yönetim kurulu üyeleri ile Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek ve Toros Üniversitesi Genel Sekreteri Reşit Aşkın katıldı.

DİTAV Mersin Şube Başkanı Ferudun Gündüz, burada yaptığı konuşmada Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı DİTAV'ın Türkiye çapında 28 yıldır çalışmalar yapan ve 5 tane şubesi olan bir vakıf olduğunu belirterek," Yaklaşık 65 bin Diyarbakırlının yaşadığı Mersin de bunlardan bir tanesi. Önemli bir potansiyeli barındıran Mersin'de biz de bir takım hizmetler vermeyi amaçladık. Avantaj kart uygulaması oldu. Bu bağlamda Medical Park ile sağlık konusunda bir anlaşma gerçekleştirdik. Vakfımızda İngilizce kursu başlattık. Vakfımızda EYVAN Halk Müziği korosunu kurduk. Çok yönlü çalışmalar yapıyoruz.  Eğitim alanında da Toros Üniversitesi aklımıza ilk gelen kurumlardan bir tanesi oldu. Bölgemizin en önemli üç üniversitesinden bir tanesi. Karşılıklı işbirliği içinde olmak için bugün bir araya geldik. Eğitime önem veriyoruz. Hangi yaş olursa olsun herkesin eğitime ihtiyacı vardır. İş dünyasının, çocuklarımızın ihtiyacı var. Özellikle Toros Üniversitesi'nin kurulduğu günden bu yana iş dünyası ile işbirliği arzusu ve iradesi var. Bunu biz "teoriden pratiğe geçirmek için ne katkı sağlayabiliriz" diye düşünüyoruz.

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, konuşmasında"Toros Üniversitesi olarak biz de toplumun bir parçası olarak sadece akademik faaliyetlerde değil, toplumun tüm kesimlerine ve ihtiyaç alanlarına dokunabilecek proje ve faaliyetlerle toplumla bütünleşik olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Buy kapsamda bugüne kadar çeşitli işbirlikleri yaptık. Meslek gruplarına eğitim programları vermek, yüksek lisans programları açmak ki sağlık personelleriyle, emniyet personelleriyle ve muhasebeciler odası ile böyle bir çalışmada bulunduk. Şimdi de ilkdefa bir vakıf ile kurumsal işbirliği yaparak bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu noktada hem istekli hem de tecrübeliyiz. Sadece akademik yönden değil piyasayı, şirketleri ve uygulamaları iyi bilen bir kadromuz var. Güzel bir işbirliği yapacağımıza inanıyorum " şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol ile araştırma projesi, sempozyum kongre veya sertifika programları gibi faaliyetler, mesleki eğitim, danışmanlık veya benzer kurslar, Vakıf üyelerinin sahibi yada yöneticisi olduğu şirketler ile intörn öğrenci konusunda işbirliği, yine üyelere kampüste gerçekleştirilmek üzere lisansüstü eğitim ile ilgili tanıtım ve bu programlara kayıt yaptıracak öğrenci gruplarının oluşturulması konularında işbirliğini içeriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.