Toroslar’da 19 Mayıs Coşkusu

17.05.2019 - 18:46, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Toroslar’da 19 Mayıs Coşkusu

Toroslar Belediyesi Milli Mücadele’nin 100. yılı nedeniyle düzenlediği kutlama etkinliklerine başladı. Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak Toroslar İlçesi’nde bulunan okullarda 1919 öğrenciye ‘Dersimiz Atatürk’ film izletildi.

Çağdaşkent Şehit Erol Özkul İlkokulu’ndaki film gösterimine Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da katıldı. Öğrencilerin alkışları arasında salona giren Başkan Yılmaz; Turgut Özakman’ın senaristliğini yaptığı “Dersimiz Atatürk” filmini öğrencilerle beraber izledi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Milli Mücadele’nin 100. yılını bir dizi etkinlikle kutlayacaklarını dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ülkemizin geleceğini tayin edecek gençlere inançlarının tam olduğunu belirtti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıkarak yaktığı bağımsızlık meşalesini asla söndürmeyeceklerini dile getiren Başkan Yılmaz, milli şuurla dolu gençlerin yetişmesini arzuladıklarını ifade ederek: “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bizim görevimiz;  sizlere güzel bir eğitim ortamı sağlayarak, sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek. Ülkemizin parlak geleceğini sizler inşa edeceksiniz. Bu nedenle sizden çok umutluyuz.” dedi.   19 Mayıs Günü, 1919 Fidan Toprakla Buluşacak   100. yıl etkinliklerine 18 Mayıs Cumartesi günü 17.00 - 20.00 saatleri arasında Forum AVM’de düzenlenecek Atatürk konulu TORTEK atölyeleri ve sergilerle devam edeceklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 19 Mayıs günü saat11.00’de de Korukent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’na 1919 adet fidan dikeceklerini söyledi. Etkinliklere tüm Mersin halkını davete eden Başkan Yılmaz: “Ulu Önderimiz ülkemizin geleceğini gençlere emanet etmiştir. İnşallah gençlerimiz de bu emaneti en iyi şekilde koruyarak gelecek nesillere aktaracaklardır. Bizler de yöneticiler olarak bu emanetin korunması noktasında gençlerimize yardımcı olacağız. Milli Mücadele’nin 100. yılını kutluyor, bu vesile ile bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz vatınımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.
Toroslar Belediyesi Milli Mücadele’nin 100. yılı nedeniyle düzenlediği kutlama etkinliklerine başladı. Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak Toroslar İlçesi’nde bulunan okullarda 1919 öğrenciye ‘Dersimiz Atatürk’ film izletildi.

Çağdaşkent Şehit Erol Özkul İlkokulu’ndaki film gösterimine Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da katıldı. Öğrencilerin alkışları arasında salona giren Başkan Yılmaz; Turgut Özakman’ın senaristliğini yaptığı “Dersimiz Atatürk” filmini öğrencilerle beraber izledi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Milli Mücadele’nin 100. yılını bir dizi etkinlikle kutlayacaklarını dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ülkemizin geleceğini tayin edecek gençlere inançlarının tam olduğunu belirtti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıkarak yaktığı bağımsızlık meşalesini asla söndürmeyeceklerini dile getiren Başkan Yılmaz, milli şuurla dolu gençlerin yetişmesini arzuladıklarını ifade ederek: “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bizim görevimiz;  sizlere güzel bir eğitim ortamı sağlayarak, sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek. Ülkemizin parlak geleceğini sizler inşa edeceksiniz. Bu nedenle sizden çok umutluyuz.” dedi.

 

19 Mayıs Günü, 1919 Fidan Toprakla Buluşacak

 

100. yıl etkinliklerine 18 Mayıs Cumartesi günü 17.00 - 20.00 saatleri arasında Forum AVM’de düzenlenecek Atatürk konulu TORTEK atölyeleri ve sergilerle devam edeceklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 19 Mayıs günü saat11.00’de de Korukent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’na 1919 adet fidan dikeceklerini söyledi. Etkinliklere tüm Mersin halkını davete eden Başkan Yılmaz: “Ulu Önderimiz ülkemizin geleceğini gençlere emanet etmiştir. İnşallah gençlerimiz de bu emaneti en iyi şekilde koruyarak gelecek nesillere aktaracaklardır. Bizler de yöneticiler olarak bu emanetin korunması noktasında gençlerimize yardımcı olacağız. Milli Mücadele’nin 100. yılını kutluyor, bu vesile ile bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz vatınımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.