Tuna 'Mersin İdman Yurdu Küllerinden Yeniden Doğacak'

Siyaset 26.03.2019 - 19:46, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tuna 'Mersin İdman Yurdu Küllerinden Yeniden Doğacak'

Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Mersin İdman Yurdu Taraftarlar Derneği’ni ziyaret ederek, MİY Kulüp Başkan Vekili ve Futbol Şube Sorumlusu Şevket Varan, Dernek Başkanı Osman Özel ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Mersin İdman Yurdu taraftar grubu olan Kımızı Şeytanlar’ın meşalelerle karşıladığı ziyarette;  ‘Güzel günler gelecek yine. Hamit Başkan durma ilerle’ sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Başkan Hamit Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı oldukları takdirde Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü’nü adım adım Süper Lig’e çıkaracaklarının sözünü verdi.             94 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Mersin İdman Yurdu Kulübü’nün, bu zamana kadar alt yapı anlamında tesisinin olmamasının çok önemli bir eksiklik olduğunu vurgulayan Başkan Tuna; “Mersin İdman Yurdu’nun bu durumda olması bizleri ziyadesiyle üzüyor.2004 yılında ilk Belediye Başkanı olduğumda takımın kurumsal kimliğe kavuşması gerektiğini söyledim. Tesis için Toroslar’da 60 dönüm yer ayırdım.6 bin metrekarelik kısmında;  sosyal tesis, geri kalan kısmında da futbol sahaları yapalım ve alt yapıya önem verelim dedim. Takımın bütün gruplarının U11’den 21’e varıncaya kadar hepsinin bu tesiste birlikte kalmasını istedik. Kurumsal yapısıyla bu takımı gelecekte daha istikrarlı hale getirmek için. Ama maalesef dinlemediler. İşte takım, tesisi olmazsa kim başkan olursa onun takımı olur. Öncelikle kurumsal kimlik katmamız lazım. Yaşanmış örnekler de bizim için hep ölçü olmalı. Doğru projeyi, doğru zamanda doğru uygulamak lazım. Biz, düştüğümüz yerden kalkmasını da biliriz. Mersin İdman Yurdu küllerinden yeniden doğacak. Allah’ın izniyle Mersin İdman Yurdumuzu; önce Bal Ligi’nden, 3’üncü Lig’e, sonra 2.Lig ve 1’Lig’e taşıyacağız ve ardından Süper Lig’e çıkaracağız. Bunu yapsa yapsa kim yapar? Hamit Tuna yapar. Show yapma amaçlı değil, alt yapıyı güçlendirmek ve futbolcu üreten mekanizmayı kurmak gerekir. Bu kentte bu potansiyel var. Mersinimizde çok cevherler de var. İşini bilen insanlarla yol yürüdüğümüz zaman, doğru alt yapıyla bu başarıyı Allah izin verirse Mersinimizin çocuklarıyla sağlayacağız” dedi.  “İnşallah 31 Mart’tan sonra Mersinimizin yaşayan değeri olan, Cumhuriyet tarihinden günümüze miras kalan koca çınarı eski günlerine döndürmek ve hak ettiği yerlere getirmek için; konaklama, kamp alanı ve sosyal tesislerini içeren Mersin İdman Yurdu Spor Kompleksi’ni de hayata geçireceğiz”  diyen Başkan Tuna,  takımlarına sahip çıkan taraftarlara da teşekkür etti.             Mersin İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Osman Özel de Mersin İdman Yurdu’nun her zaman yanında olan Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’ya teşekkür ederek; “Başkanımız Hamit Tuna’ya biz inanıyoruz. Allah’ın izniyle tekrardan temeli daha sağlam atılmış bir şekilde ilerleyeceğimize ve başaracağımıza da inanıyoruz. Bizler de taraftarlar olarak bu yolda birlikte adım atarsak doğruya daha çabuk ulaşacağımızdan da şüphemiz yok” dedi.  
Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Mersin İdman Yurdu Taraftarlar Derneği’ni ziyaret ederek, MİY Kulüp Başkan Vekili ve Futbol Şube Sorumlusu Şevket Varan, Dernek Başkanı Osman Özel ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Mersin İdman Yurdu taraftar grubu olan Kımızı Şeytanlar’ın meşalelerle karşıladığı ziyarette;  ‘Güzel günler gelecek yine. Hamit Başkan durma ilerle’ sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Başkan Hamit Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı oldukları takdirde Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü’nü adım adım Süper Lig’e çıkaracaklarının sözünü verdi.

            94 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Mersin İdman Yurdu Kulübü’nün, bu zamana kadar alt yapı anlamında tesisinin olmamasının çok önemli bir eksiklik olduğunu vurgulayan Başkan Tuna; “Mersin İdman Yurdu’nun bu durumda olması bizleri ziyadesiyle üzüyor.2004 yılında ilk Belediye Başkanı olduğumda takımın kurumsal kimliğe kavuşması gerektiğini söyledim. Tesis için Toroslar’da 60 dönüm yer ayırdım.6 bin metrekarelik kısmında;  sosyal tesis, geri kalan kısmında da futbol sahaları yapalım ve alt yapıya önem verelim dedim. Takımın bütün gruplarının U11’den 21’e varıncaya kadar hepsinin bu tesiste birlikte kalmasını istedik. Kurumsal yapısıyla bu takımı gelecekte daha istikrarlı hale getirmek için. Ama maalesef dinlemediler. İşte takım, tesisi olmazsa kim başkan olursa onun takımı olur. Öncelikle kurumsal kimlik katmamız lazım. Yaşanmış örnekler de bizim için hep ölçü olmalı. Doğru projeyi, doğru zamanda doğru uygulamak lazım. Biz, düştüğümüz yerden kalkmasını da biliriz. Mersin İdman Yurdu küllerinden yeniden doğacak. Allah’ın izniyle Mersin İdman Yurdumuzu; önce Bal Ligi’nden, 3’üncü Lig’e, sonra 2.Lig ve 1’Lig’e taşıyacağız ve ardından Süper Lig’e çıkaracağız. Bunu yapsa yapsa kim yapar? Hamit Tuna yapar. Show yapma amaçlı değil, alt yapıyı güçlendirmek ve futbolcu üreten mekanizmayı kurmak gerekir. Bu kentte bu potansiyel var. Mersinimizde çok cevherler de var. İşini bilen insanlarla yol yürüdüğümüz zaman, doğru alt yapıyla bu başarıyı Allah izin verirse Mersinimizin çocuklarıyla sağlayacağız” dedi.

 “İnşallah 31 Mart’tan sonra Mersinimizin yaşayan değeri olan, Cumhuriyet tarihinden günümüze miras kalan koca çınarı eski günlerine döndürmek ve hak ettiği yerlere getirmek için; konaklama, kamp alanı ve sosyal tesislerini içeren Mersin İdman Yurdu Spor Kompleksi’ni de hayata geçireceğiz”  diyen Başkan Tuna,  takımlarına sahip çıkan taraftarlara da teşekkür etti.

            Mersin İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Osman Özel de Mersin İdman Yurdu’nun her zaman yanında olan Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’ya teşekkür ederek; “Başkanımız Hamit Tuna’ya biz inanıyoruz. Allah’ın izniyle tekrardan temeli daha sağlam atılmış bir şekilde ilerleyeceğimize ve başaracağımıza da inanıyoruz. Bizler de taraftarlar olarak bu yolda birlikte adım atarsak doğruya daha çabuk ulaşacağımızdan da şüphemiz yok” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.