TURAB Genel Başkanı Canan Sunay Irak'ta temaslarda bulundu

Ekonomi 18.03.2019 - 15:29, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

TURAB Genel Başkanı Canan Sunay Irak'ta temaslarda bulundu

Turab Genel Başkanı Sayın Canan Sunay ve yönetim kurulu üyemiz Sayın Alp Kemal Özalp Irak ‘in başkenti Bağdat'ta bir takım ziyaretlerinde bulundular .

Türk Irak iş dünyasında çok yararlı buluşmalarda bulunup , aynı zamanda Turab Bağdat temsilciliğini ziyaret ederek Bağdat'ta yapılması planlanan  Türk Irak iş formu için ön görüşmeler yapıldı. Temasları değerlendiren TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, son derece verimli ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, Türkiye  ile Irak arasında ekonomik ve kültürel faaliyerlerin artması ve de yeni fikirlerin alışverişi için önemli görüşmeler yaptıklarını belirtti. Sunay, Mersin'in önemli bir  liman ve ticaret merkezi olduğunu dikkat çekerek,  Türk ve Arap ülkeleri iş insanları arasında ticari ve kültürel faaliyetlerin gelişmesine her zaman katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti. Bu vesile ile Bağdat'ta önemli ve verimli ziyaretleri kapsamında T.C  Bağdat Büyükelçisi  Fatih YILDIZ ve T.C Bağdat Ticari Ataşesi Ferdi YAYLA, Üçüncü Katip Orhan Selçuk SARI, Parlamento üyesi Huseyin ARAB, Bağdat valisi Riyadh Nasir AL-ADHADH,Bağdat parlamento meclis adayı Şaker Al MOUSOUYİ ve Doktora Hanan ALFATLAWİ ye ziyaret gerçekleştiren heyet TURAB ve TURAB'ın projeleri ile görüşmeler gerçekleştirdikleri belirtti. Sunay, Mersin'in öne çıkan tüm alanlarda önemli bir merkez olduğunu ve bu vesile ile ilişki içinde oldukları tüm ülkelerle ticari bağlantılar kurulması yönünde önemli mesafe kaydettiklerini belirterek, kısa bir süre önce Lübnan'da gerçekleştirdikleri ekonomik zirvenin ardından bu yaz Londra'da gerçekleştitilecek ekonomik zirvenin de hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, Mersin'in ve Türkiye'nin bölge ekonomisinden en iyi şekilde faydalanması ve kalıcı işbirlikteliklerinin sağlanması için çalıştıklarını vurguladı. TURAB Genel Başkanı Canan Sunay ayrıca Asya News kanalda tv programına katılarak, Türkiye Irak ticareti  hakkındaki fikirlerini paylaşıp aynı zamanda Turab hakkında bilgiler verdi. Sunay, Bağdat'ta yapılması planlanan  Türk Irak iş formu ile ilgili de önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgiyi kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.
Turab Genel Başkanı Sayın Canan Sunay ve yönetim kurulu üyemiz Sayın Alp Kemal Özalp Irak ‘in başkenti Bağdat'ta bir takım ziyaretlerinde bulundular .

Türk Irak iş dünyasında çok yararlı buluşmalarda bulunup , aynı zamanda Turab Bağdat temsilciliğini ziyaret ederek Bağdat'ta yapılması planlanan  Türk Irak iş formu için ön görüşmeler yapıldı.

Temasları değerlendiren TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, son derece verimli ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, Türkiye  ile Irak arasında ekonomik ve kültürel faaliyerlerin artması ve de yeni fikirlerin alışverişi için önemli görüşmeler yaptıklarını belirtti. Sunay, Mersin'in önemli bir  liman ve ticaret merkezi olduğunu dikkat çekerek,  Türk ve Arap ülkeleri iş insanları arasında ticari ve kültürel faaliyetlerin gelişmesine her zaman katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bu vesile ile Bağdat'ta önemli ve verimli ziyaretleri kapsamında T.C  Bağdat Büyükelçisi  Fatih YILDIZ ve T.C Bağdat Ticari Ataşesi Ferdi YAYLA, Üçüncü Katip Orhan Selçuk SARI, Parlamento üyesi Huseyin ARAB, Bağdat valisi Riyadh Nasir AL-ADHADH,Bağdat parlamento meclis adayı Şaker Al MOUSOUYİ ve Doktora Hanan ALFATLAWİ ye ziyaret gerçekleştiren heyet TURAB ve TURAB'ın projeleri ile görüşmeler gerçekleştirdikleri belirtti.

Sunay, Mersin'in öne çıkan tüm alanlarda önemli bir merkez olduğunu ve bu vesile ile ilişki içinde oldukları tüm ülkelerle ticari bağlantılar kurulması yönünde önemli mesafe kaydettiklerini belirterek, kısa bir süre önce Lübnan'da gerçekleştirdikleri ekonomik zirvenin ardından bu yaz Londra'da gerçekleştitilecek ekonomik zirvenin de hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, Mersin'in ve Türkiye'nin bölge ekonomisinden en iyi şekilde faydalanması ve kalıcı işbirlikteliklerinin sağlanması için çalıştıklarını vurguladı.

TURAB Genel Başkanı Canan Sunay ayrıca Asya News kanalda tv programına katılarak, Türkiye Irak ticareti  hakkındaki fikirlerini paylaşıp aynı zamanda Turab hakkında bilgiler verdi.

Sunay, Bağdat'ta yapılması planlanan  Türk Irak iş formu ile ilgili de önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgiyi kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.