Turab Genel Başkanı Canan Sunay WIHU '18 de sunum yaptı.

Ekonomi 26.12.2018 - 21:16, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Turab Genel Başkanı Canan Sunay WIHU '18 de sunum yaptı.

Türkiye 70 milyar dolarlık İslam ülkeleri sağlık ekonomisinin merkezi oluyor. Dünya İslam Sağlık Birliği ve Sağlık-Der tarafından “İslami Çerçevede Sağlıkta Kalkınma” ana temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi & Fuarı WIHU’18”e katılan Turab Genel Başkanı Canan Sunay WIHU '18 de sunum yaptı.

Dünya İslam Sağlık Birliği ve Sağlık-Der tarafından 15-17 Aralık 2018 tarihlerinde İSTANBUL Harbiye Askeri Müze ve Kongre Merkezinde “İslami Çerçevede Sağlıkta Kalkınma” ana temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen  “Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi & Fuarı WIHU’18” adlı etkinliğe 63 ülkeden 150 Sivil Toplum Kuruluşu, hükümetler, üniversiteler ve sağlık sektör temsilcileri iştirak etti. Açılış konuşmalarını ABD adına WIHU ABD Konsey Üyesi Ekrem ELZEND; Avrupa adına WIHU Avrupa Konsey Üyesi Hüsniye EMİN, Afrika adına WIHU Avrupa Konsey Üyesi Zehra ALI; Asya Adına Malezya PAPISMA Başkanı Prof. Dr. Suhaini KADIMAN'ın gerçekleştirdiği etkinlikte Turab Genel Başkanı Canan Sunay da bir unum gerçekleştirdi. Turab Genel Başkanı Canan Sunay WIHU '18 de Ortadoğu ve Asya ülkelerinde sağlık sistemi konusunda panelist olarak katılım sağladı.Sunay, sunumunda Ortadoğu ve Asya ülkelerindeki sağlık sistemleri ile ve ülkemiz açısından sağlık turizmi potansiyeli hakkında bilgi verdi.Sunay konuşmasında, Sudan, Somali, Afganistan, Libya, Irak, Suriye vb. gelişmemiş ülkeler (v b)  sağlık hizmetlerinin yetersizliği ve personel azlığı sebebiyle sağlık turisti gönderdiklerini belirterek, " Amerika, Asya ve Avrupa ülkelerinde ise sağlık hizmetleri pahalı ve hasta bekleme listeleri uzun. Yaşlı nüfusu çok olan ülkeler de yaşlı nüfusunun çok olması, personel yetersizliği ve bakım maliyetlerinin yüksek olması  sebeplerini sayabiliriz. Günümüzde tun dünya ülkeleri , sağlık hizmetlerinin maliyetlerini düşürmek için yeni arayışlara girmiştir. Dünyada sağlık hizmetini daha ekonomik ve daha kaliteli alma isteği, ülkelerarası hasta hareketliğini arttırmıştır. Sektöründe ilerlemiş olan ülkeler, ülkelerindeki turizm faaliyetlerini 12 aya yaymak için alternatif arayışlar içerisindedir. Dünya Turizm Örgütü'nün araştırmasına göre, 2012 de Dünya'da sağlık turizmi 100 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştı. Dünya Turizm Örgütünün diğer bir tahminine göre, "2017 yılına kadar sadece ABD'den 23 Milyon potansiyel hastanın 79,5 Milyar Dolarlık bir harcama yaparak denizaşırı ülkelere gideceği hesaplanmaktadır" dedi. Kongre boyunca panellerin yanı sıra Kadın Sağlığı Forumu, Göçmen Sağlığı Forumu, Sağlık Turizmi Forumu, Amerika Forumu, Asya Forumu, Afrika Forumu, Avrupa Forumu, Ümmet Gençliği Forumu, Üniversiteler Arası görüşmeler, Sağlık Girişimciliği Yarışması gerçekleştirildi.  
Türkiye 70 milyar dolarlık İslam ülkeleri sağlık ekonomisinin merkezi oluyor. Dünya İslam Sağlık Birliği ve Sağlık-Der tarafından “İslami Çerçevede Sağlıkta Kalkınma” ana temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi & Fuarı WIHU’18”e katılan Turab Genel Başkanı Canan Sunay WIHU '18 de sunum yaptı.

Dünya İslam Sağlık Birliği ve Sağlık-Der tarafından 15-17 Aralık 2018 tarihlerinde İSTANBUL Harbiye Askeri Müze ve Kongre Merkezinde “İslami Çerçevede Sağlıkta Kalkınma” ana temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen  “Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi & Fuarı WIHU’18” adlı etkinliğe 63 ülkeden 150 Sivil Toplum Kuruluşu, hükümetler, üniversiteler ve sağlık sektör temsilcileri iştirak etti.

Açılış konuşmalarını ABD adına WIHU ABD Konsey Üyesi Ekrem ELZEND; Avrupa adına WIHU Avrupa Konsey Üyesi Hüsniye EMİN, Afrika adına WIHU Avrupa Konsey Üyesi Zehra ALI; Asya Adına Malezya PAPISMA Başkanı Prof. Dr. Suhaini KADIMAN'ın gerçekleştirdiği etkinlikte Turab Genel Başkanı Canan Sunay da bir unum gerçekleştirdi.

Turab Genel Başkanı Canan Sunay WIHU '18 de Ortadoğu ve Asya ülkelerinde sağlık sistemi konusunda panelist olarak katılım sağladı.Sunay, sunumunda Ortadoğu ve Asya ülkelerindeki sağlık sistemleri ile ve ülkemiz açısından sağlık turizmi potansiyeli hakkında bilgi verdi.Sunay konuşmasında, Sudan, Somali, Afganistan, Libya, Irak, Suriye vb. gelişmemiş ülkeler (v b)  sağlık hizmetlerinin yetersizliği ve personel azlığı sebebiyle sağlık turisti gönderdiklerini belirterek, " Amerika, Asya ve Avrupa ülkelerinde ise sağlık hizmetleri pahalı ve hasta bekleme listeleri uzun. Yaşlı nüfusu çok olan ülkeler de yaşlı nüfusunun çok olması, personel yetersizliği ve bakım maliyetlerinin yüksek olması  sebeplerini sayabiliriz.

Günümüzde tun dünya ülkeleri , sağlık hizmetlerinin maliyetlerini düşürmek için yeni arayışlara girmiştir. Dünyada sağlık hizmetini daha ekonomik ve daha kaliteli alma isteği, ülkelerarası hasta hareketliğini arttırmıştır. Sektöründe ilerlemiş olan ülkeler, ülkelerindeki turizm faaliyetlerini 12 aya yaymak için alternatif arayışlar içerisindedir. Dünya Turizm Örgütü'nün araştırmasına göre, 2012 de Dünya'da sağlık turizmi 100 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştı. Dünya Turizm Örgütünün diğer bir tahminine göre, "2017 yılına kadar sadece ABD'den 23 Milyon potansiyel hastanın 79,5 Milyar Dolarlık bir harcama yaparak denizaşırı ülkelere gideceği hesaplanmaktadır" dedi.

Kongre boyunca panellerin yanı sıra Kadın Sağlığı Forumu, Göçmen Sağlığı Forumu, Sağlık Turizmi Forumu, Amerika Forumu, Asya Forumu, Afrika Forumu, Avrupa Forumu, Ümmet Gençliği Forumu, Üniversiteler Arası görüşmeler, Sağlık Girişimciliği Yarışması gerçekleştirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.