Uçurtmalar baharı müjdelemek için havalandı

24.03.2019 - 17:26, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Uçurtmalar baharı müjdelemek için havalandı

Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen uçurtma şenliğine bini aşkın çocuk akın etti. 7’den 70’e her yaştan vatandaşın uçurtmaları gökyüzüyle buluşsun diye çabaladığı şenlikte Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu. Şenlikte çocuklara meyve suyu, simit, pamuk şeker dağıtıldı.

Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen uçurtma şenliği 7’den 70’e binlerce vatandaşı bir araya getirdi. El Ele Yardım Grubunun destekleriyle Tece’de bulunan Mezitli Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi yanında bulunan alanda düzenlenen şenlikte el yapımı uçurtmaları daha yukarı çıkarmak için birbiriyle yarıştı. Şenliğe katılan bini aşkın çocuk, gökyüzünü rengarenk uçurtmalarla süsledi.   7‘DEN 70’E HERKESTE UÇUTRMA HEYECANI Çocuklar ilk kez uçurtma uçurabilmenin heyecanının yaşarken anne babalar ve aile büyükleri de çocukluk anılarını yeniden yaşama şansı yakaladı. Şenliğe, Mersin’de bulunan çeşitli engelli dernekleri, Sevgi Evlerinde barınan çocuklar, otizm ve Down Sendromlu çocuklar, Mersin Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümünde tedavi gören çocuklar, kırsal kesimde yaşayanlar ve Roman çocukları gibi dezavantajlı grupların yanı sıra çevre okullarda okuyan çocuklar katıldı.   BAŞKAN TARHAN ÇOCUKLARLA UÇURTMA UÇURDU Mezitli Belediyesi, şenliğe katılanlara uçurtmaların yanı sıra pamuk şeker, meyve suyu ve simit dağıtarak unutulmaz bir gün yaşanmasını sağladı. Çocukların yüzleri bazı masal ve çizgi film kahramanlarına boyanırken bazı ailelerde güzel havayı fırsat bilerek alanda piknik yaptı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da yoğun çalışma temposuna kısa bir süreliğine ara verdi ve çocuklarla birlikte uçurtma uçurarak eğlenceli bir gün geçirdi.   MEZİTLİLİLER NEŞET TARHAN GİBİ BAŞKANIMIZ OLDUĞU İÇİN ÇOK ŞANSLI Şenlikte Elele Ailesi adına konuşan Esra Uysal, şenliğe katılan herkese teşekkür etti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşı kaç olursa olsun yanındaki herkese ‘Çocuk’ diye hitap ettiğini hatırlatan Uysal, “Atatürk’ün gözünde çocuk sevgi demekti. Onun çocuğu yoktu ama içinde bitip tükenmek bilmeyen çocuk sevgisi vardır. Mezitli’de yaşayanlar olarak bizler de ne kadar şanslıyız ki kadınlara, çocuklara, gençlere son derece büyük önem veren Neşet Tarhan gibi bir belediye başkanımız var. Kendisine Mezitli için yaptığı her şey için sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.   TÜRKİYE’YE BAHARI ÇOCUKLARIMIZLA GETİRECEĞİZ Önümüzdeki 5 yıllık dönemde en büyük hedefinin Mezitli’nin kültür sanat kenti olması ve Mezitli’de yaşayan çocukların yarınlarının daha güzel olması olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan ise, “Çocuklarımızın gökyüzü kadar berrak olmasını istiyorum. Çocuklarımızın gökyüzünde uçan güvercinler kadar özgür olmalarını istiyorum. Bizlerden daha güzel bir dünyada barış içerisinde yaşamalarını diliyorum. Uçurtmadaki özgürlüğün çocuklarımızda da olmasını diliyorum. Türkiye’ye baharı  çocuklarımızla getireceğiz” diye konuştu.
Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen uçurtma şenliğine bini aşkın çocuk akın etti. 7’den 70’e her yaştan vatandaşın uçurtmaları gökyüzüyle buluşsun diye çabaladığı şenlikte Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu. Şenlikte çocuklara meyve suyu, simit, pamuk şeker dağıtıldı.

Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen uçurtma şenliği 7’den 70’e binlerce vatandaşı bir araya getirdi. El Ele Yardım Grubunun destekleriyle Tece’de bulunan Mezitli Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi yanında bulunan alanda düzenlenen şenlikte el yapımı uçurtmaları daha yukarı çıkarmak için birbiriyle yarıştı. Şenliğe katılan bini aşkın çocuk, gökyüzünü rengarenk uçurtmalarla süsledi.

 

7‘DEN 70’E HERKESTE UÇUTRMA HEYECANI
Çocuklar ilk kez uçurtma uçurabilmenin heyecanının yaşarken anne babalar ve aile büyükleri de çocukluk anılarını yeniden yaşama şansı yakaladı. Şenliğe, Mersin’de bulunan çeşitli engelli dernekleri, Sevgi Evlerinde barınan çocuklar, otizm ve Down Sendromlu çocuklar, Mersin Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümünde tedavi gören çocuklar, kırsal kesimde yaşayanlar ve Roman çocukları gibi dezavantajlı grupların yanı sıra çevre okullarda okuyan çocuklar katıldı.

 

BAŞKAN TARHAN ÇOCUKLARLA UÇURTMA UÇURDU

Mezitli Belediyesi, şenliğe katılanlara uçurtmaların yanı sıra pamuk şeker, meyve suyu ve simit dağıtarak unutulmaz bir gün yaşanmasını sağladı. Çocukların yüzleri bazı masal ve çizgi film kahramanlarına boyanırken bazı ailelerde güzel havayı fırsat bilerek alanda piknik yaptı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da yoğun çalışma temposuna kısa bir süreliğine ara verdi ve çocuklarla birlikte uçurtma uçurarak eğlenceli bir gün geçirdi.

 

MEZİTLİLİLER NEŞET TARHAN GİBİ BAŞKANIMIZ OLDUĞU İÇİN ÇOK ŞANSLI

Şenlikte Elele Ailesi adına konuşan Esra Uysal, şenliğe katılan herkese teşekkür etti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşı kaç olursa olsun yanındaki herkese ‘Çocuk’ diye hitap ettiğini hatırlatan Uysal, “Atatürk’ün gözünde çocuk sevgi demekti. Onun çocuğu yoktu ama içinde bitip tükenmek bilmeyen çocuk sevgisi vardır. Mezitli’de yaşayanlar olarak bizler de ne kadar şanslıyız ki kadınlara, çocuklara, gençlere son derece büyük önem veren Neşet Tarhan gibi bir belediye başkanımız var. Kendisine Mezitli için yaptığı her şey için sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 

TÜRKİYE’YE BAHARI ÇOCUKLARIMIZLA GETİRECEĞİZ

Önümüzdeki 5 yıllık dönemde en büyük hedefinin Mezitli’nin kültür sanat kenti olması ve Mezitli’de yaşayan çocukların yarınlarının daha güzel olması olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan ise, “Çocuklarımızın gökyüzü kadar berrak olmasını istiyorum. Çocuklarımızın gökyüzünde uçan güvercinler kadar özgür olmalarını istiyorum. Bizlerden daha güzel bir dünyada barış içerisinde yaşamalarını diliyorum. Uçurtmadaki özgürlüğün çocuklarımızda da olmasını diliyorum. Türkiye’ye baharı  çocuklarımızla getireceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.