Uray Caddesi Tarihi Kent Sempozyumuna Ev Sahipliği Yapacak

Kültür-Sanat 10.10.2019 - 14:24, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Uray Caddesi Tarihi Kent Sempozyumuna Ev Sahipliği Yapacak

Mersin tarihini içinde barındıran Uray Caddesi 7-8 Kasım 2019 tarihlerinde 1. Ulusal Mersin Tarihi Kent Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak.

Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Ticaret Borsası’nın destekleriyle Toros Üniversitesi 7-8 Kasım 2019 tarihlerinde 1. Ulusal Mersin Tarihi Kent Sempozyumunu gerçekleştirecek.   TARİHİ KENT ARŞİVİ OLUŞTURULACAK   19. Yüzyılın başlarında küçük bir balıkçı kasabası olan Mersin’in gelişmesinde sembol yerlerden birisi olan, bir dönem Mersin ekonomisinin kalbi konumundaki Uray Caddesi’nde bulunan Toros Üniversitesi Güzel sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen sempozyumda Uray Caddesi’nin geçmişi, günümüzdeki hali ve gelecekte ne durumda olacağının konu başlıkları altında irdelenmesiyle ulaşılacak bilgi birikimi kitap haline getirilerek yayınlanacak. Yapılan literatür çalışmaları ile birlikte elde edilen verilerin, tarihi kent merkezinde yapılacak olan restorasyon, yeniden işlevlendirme ve akademik çalışmalara öncü olabilmesi adına Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde bir Tarihi Kent Arşivi oluşturulacak.   TOROS ÜNİVERSİTESİ TARİHE SAHİP ÇIKIYOR   Kentimizin tarihi değerlerine sahip çıkan Toros Üniversitesi yönetimi aldığı karar ile 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ni Uray Caddesi’ndeki Latin-Katolik Kilisesi’ne ait olan mektep binasına taşımıştı.   Toros Üniversitesi’nin kuruluşunun 10. Yılı da olması vesilesi ile 7-8 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olan 1. Ulusal Mersin Tarihi Kent Sempozyumu ile ilgili detaylı bilgilere https://mersintarihikent.toros.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.  
Mersin tarihini içinde barındıran Uray Caddesi 7-8 Kasım 2019 tarihlerinde 1. Ulusal Mersin Tarihi Kent Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak.

Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Ticaret Borsası’nın destekleriyle Toros Üniversitesi 7-8 Kasım 2019 tarihlerinde 1. Ulusal Mersin Tarihi Kent Sempozyumunu gerçekleştirecek.

 

TARİHİ KENT ARŞİVİ OLUŞTURULACAK

 

19. Yüzyılın başlarında küçük bir balıkçı kasabası olan Mersin’in gelişmesinde sembol yerlerden birisi olan, bir dönem Mersin ekonomisinin kalbi konumundaki Uray Caddesi’nde bulunan Toros Üniversitesi Güzel sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen sempozyumda Uray Caddesi’nin geçmişi, günümüzdeki hali ve gelecekte ne durumda olacağının konu başlıkları altında irdelenmesiyle ulaşılacak bilgi birikimi kitap haline getirilerek yayınlanacak. Yapılan literatür çalışmaları ile birlikte elde edilen verilerin, tarihi kent merkezinde yapılacak olan restorasyon, yeniden işlevlendirme ve akademik çalışmalara öncü olabilmesi adına Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde bir Tarihi Kent Arşivi oluşturulacak.

 

TOROS ÜNİVERSİTESİ TARİHE SAHİP ÇIKIYOR

 

Kentimizin tarihi değerlerine sahip çıkan Toros Üniversitesi yönetimi aldığı karar ile 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ni Uray Caddesi’ndeki Latin-Katolik Kilisesi’ne ait olan mektep binasına taşımıştı.

 

Toros Üniversitesi’nin kuruluşunun 10. Yılı da olması vesilesi ile 7-8 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olan 1. Ulusal Mersin Tarihi Kent Sempozyumu ile ilgili detaylı bilgilere https://mersintarihikent.toros.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.