Vali Su, 'Alınan kararlara ilimizde genel olarak uyulduğunu görüyoruz'

28.03.2020 - 17:54, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Vali Su, 'Alınan kararlara ilimizde genel olarak uyulduğunu görüyoruz'

Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığının talimatları ile bugün saat 09:00 itibariyle tüm illerde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘İl İdare Kurulu Toplantısı’ Mersin'de Vali Ali ihsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Vali Yardımcıları, il müdürleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Koronavirüs salgınına karşı Mersin'de yürütülen çalışmalar ve ilave alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda yaptığı konuşmasında Mersin'de alınan tedbirler hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Ali İhsan Su, salgını önlemenin en önemli yolunun insanlar arası teması kesmek olduğunu belirtti. Vali Ali İhsan Su, konuşmasının devamında “ Salgının önlenmesine yönelik birçok kararlar aldık. Öncelikle bu toplantımızın bir hedefi de bu aldığımız kararları uygulanmasını denetlemek, uygulanmasını sağlamak. Gözlemlediğimiz kadarıyla alınan bu kararlara ilimizde genel olarak uyulduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızın bu süreçten en minimum düzeyde etkilenmesi için gerekli mücadeleyi en etkili bir şekilde sürdürmemiz için vatandaşlarımızın Koronavirüs  pandemisine karşı alınacak tedbirler konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hayati önem taşımaktadır.” sözlerine yer verdi. Toplantıda, koranavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, bugüne kadar alınan tedbirlere vatandaşlara en üst seviyede riayet etmeleri ve vatadanşaların zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarına sağlanmasına yönelik konular ele alındı. ‘İl Pandemi Koordinasyon Kurulu’ Toplantısı Vali Ali İhsan Su, İl İdare Kurulu toplantısının hemen akabinde düzenlenen İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısına başkanlık etti. Toplantı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Vali Yardımcıları, il müdürleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanması ile sona erdi.
Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığının talimatları ile bugün saat 09:00 itibariyle tüm illerde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘İl İdare Kurulu Toplantısı’ Mersin'de Vali Ali ihsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Vali Yardımcıları, il müdürleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Koronavirüs salgınına karşı Mersin'de yürütülen çalışmalar ve ilave alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda yaptığı konuşmasında Mersin'de alınan tedbirler hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Ali İhsan Su, salgını önlemenin en önemli yolunun insanlar arası teması kesmek olduğunu belirtti.

Vali Ali İhsan Su, konuşmasının devamında “ Salgının önlenmesine yönelik birçok kararlar aldık. Öncelikle bu toplantımızın bir hedefi de bu aldığımız kararları uygulanmasını denetlemek, uygulanmasını sağlamak. Gözlemlediğimiz kadarıyla alınan bu kararlara ilimizde genel olarak uyulduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızın bu süreçten en minimum düzeyde etkilenmesi için gerekli mücadeleyi en etkili bir şekilde sürdürmemiz için vatandaşlarımızın Koronavirüs  pandemisine karşı alınacak tedbirler konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hayati önem taşımaktadır.” sözlerine yer verdi.

Toplantıda, koranavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, bugüne kadar alınan tedbirlere vatandaşlara en üst seviyede riayet etmeleri ve vatadanşaların zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarına sağlanmasına yönelik konular ele alındı.

‘İl Pandemi Koordinasyon Kurulu’ Toplantısı

Vali Ali İhsan Su, İl İdare Kurulu toplantısının hemen akabinde düzenlenen İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısına başkanlık etti.

Toplantı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Vali Yardımcıları, il müdürleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanması ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.