Virüslere Karşı ‘Antioksidan’larla Bağışıklığını Güçlendirin

18.03.2020 - 14:26, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Virüslere Karşı ‘Antioksidan’larla Bağışıklığını Güçlendirin

Bağışıklık siteminin en önemli ayağının sağlıklı beslenme olduğunu vurgulayan VM Medical Park Mersin Hastanesi’nden Diyetisyen Meltem Gök, “Bağışıklığımızı güçlendirmek için et, süt, tahıl, sebze ve meyve gruplarını günlük diyetimize yeteri kadar eklememiz gerekir. Ayrıca antioksidan kaynağı soğan, sarımsak, elma sirkesi, zerdeçal, karabiber, pul biber gibi gıdaları yemeklerinize ilave ederek de bağışıklığınızı destekleyebilirsiniz” dedi.

Şeker, beyaz un ve makarna gibi gibi glisemik indeksi yüksek besinlerin tüketilmesi bağışıklık hücrelerinin etkinliğini azalttığını belirten VM Medical Park Mersin Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Meltem Gök, bağışıklığı kuvvetlendirmek için nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda önerilerde bulundu.   Günde 100 mg C vitamini alın Beyaz un ve şekerden yapılan tatlılardan uzak durulması gerektiğini belirten Diyetisyen Meltem Gök,  “Kaliteli protein kaynakları savunma mekanizmamızın yapıtaşıdır. Her gün yumurta, et, balık, peynir, süt, yoğurt, baklagiller gibi protein kaynaklarını tüketmeye özen gösterin. C vitamini iyi bir enfeksiyon savardır. Bağışıklığı korunmak için her gün ortalama 100 mg civarında C vitamini almalıyız. Bu da ortalama 2 orta büyüklükte meyve demektir. Vitamin kaybını önlemek için meyveleri metal bıçakla dilimleyin, kesip uzun süre bekletmeyin ve suyunu sıkmak yerine iyice yıkadıktan sonra elinizle yiyin” dedi.   Antioksidan kaynağı besinlere de sofrada yer açılması önerisinde bulunan Diyetisyen Meltem Gök, “Soğan, sarımsak, elma sirkesi, zerdeçal, karabiber, pul biber gibi gıdaları yemeklerinize ilave ederek; adaçayı, ekinezya, yeşil çay, papatya çayı gibi bitki çaylarını gün içinde tüketerek bağışıklığınızı destekleyin” şeklinde konuştu.   Selenyum yönünden zengin yiyecekler tüketin Selenyumun zararlı mikroorganizmalarla savaşarak hücreleri koruduğuna dikkat çeken VM Medical Park Mersin Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Meltem Gök, tüm deniz ürünleri, mantar, ton balığı, tam tahıllar, sarımsak, soğan ve yumurtanın selenyumun en iyi kaynakları olduğunu söyledi.   Çinko ve Omega 3’ün bağışıklığı düzenleyici ve destekleyici özelliğe sahip olduğunu belirten Diyetisyen Meltem Gök, “Çinko; hindi eti, kuru baklagiller, fındık, ceviz, bademde; Omega 3 ise balık, keten tohumu, avokado ve semizotunda bolca bulunur. Fermente turşular, ev yoğurdu, elma sirkesi ve kefir gibi doğal probiyotikleri sofranızdan eksik etmeyin” dedi. Son olarak vücudumuz için hayati ihtiyaçlardan birinin su tüketimi olduğunu belirten Diyetisyen Gök, suyun vücutta toksin atımını hızlandırdığını belirterek gerektiği kadar su içmeyi unutmamamız gerektiği uyarısında bulundu.
Bağışıklık siteminin en önemli ayağının sağlıklı beslenme olduğunu vurgulayan VM Medical Park Mersin Hastanesi’nden Diyetisyen Meltem Gök, “Bağışıklığımızı güçlendirmek için et, süt, tahıl, sebze ve meyve gruplarını günlük diyetimize yeteri kadar eklememiz gerekir. Ayrıca antioksidan kaynağı soğan, sarımsak, elma sirkesi, zerdeçal, karabiber, pul biber gibi gıdaları yemeklerinize ilave ederek de bağışıklığınızı destekleyebilirsiniz” dedi.

Şeker, beyaz un ve makarna gibi gibi glisemik indeksi yüksek besinlerin tüketilmesi bağışıklık hücrelerinin etkinliğini azalttığını belirten VM Medical Park Mersin Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Meltem Gök, bağışıklığı kuvvetlendirmek için nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda önerilerde bulundu.

 

Günde 100 mg C vitamini alın

Beyaz un ve şekerden yapılan tatlılardan uzak durulması gerektiğini belirten Diyetisyen Meltem Gök,  “Kaliteli protein kaynakları savunma mekanizmamızın yapıtaşıdır. Her gün yumurta, et, balık, peynir, süt, yoğurt, baklagiller gibi protein kaynaklarını tüketmeye özen gösterin. C vitamini iyi bir enfeksiyon savardır. Bağışıklığı korunmak için her gün ortalama 100 mg civarında C vitamini almalıyız. Bu da ortalama 2 orta büyüklükte meyve demektir. Vitamin kaybını önlemek için meyveleri metal bıçakla dilimleyin, kesip uzun süre bekletmeyin ve suyunu sıkmak yerine iyice yıkadıktan sonra elinizle yiyin” dedi.

 

Antioksidan kaynağı besinlere de sofrada yer açılması önerisinde bulunan Diyetisyen Meltem Gök, “Soğan, sarımsak, elma sirkesi, zerdeçal, karabiber, pul biber gibi gıdaları yemeklerinize ilave ederek; adaçayı, ekinezya, yeşil çay, papatya çayı gibi bitki çaylarını gün içinde tüketerek bağışıklığınızı destekleyin” şeklinde konuştu.

 

Selenyum yönünden zengin yiyecekler tüketin

Selenyumun zararlı mikroorganizmalarla savaşarak hücreleri koruduğuna dikkat çeken VM Medical Park Mersin Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Meltem Gök, tüm deniz ürünleri, mantar, ton balığı, tam tahıllar, sarımsak, soğan ve yumurtanın selenyumun en iyi kaynakları olduğunu söyledi.

 

Çinko ve Omega 3’ün bağışıklığı düzenleyici ve destekleyici özelliğe sahip olduğunu belirten Diyetisyen Meltem Gök, “Çinko; hindi eti, kuru baklagiller, fındık, ceviz, bademde; Omega 3 ise balık, keten tohumu, avokado ve semizotunda bolca bulunur. Fermente turşular, ev yoğurdu, elma sirkesi ve kefir gibi doğal probiyotikleri sofranızdan eksik etmeyin” dedi. Son olarak vücudumuz için hayati ihtiyaçlardan birinin su tüketimi olduğunu belirten Diyetisyen Gök, suyun vücutta toksin atımını hızlandırdığını belirterek gerektiği kadar su içmeyi unutmamamız gerektiği uyarısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.